自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

cyyiu 發表於 24-5-5 15:40
試問呢度班jm,有邊個十幾歲時仲比阿媽痴實?中學生有得揀都搵fd搵同學玩啦!
...

係啊。青春期唔喜歡痴父母,正常不過。但d人話咁證明歐唔係一個好媽媽,因為full time mom, 仔女都唔痴佢。欲加至罪,何患無辭。
BK 有d人都痴痴地,人家覺得歐叻女,都要鬧人學歴低。只有學歷低先會覺得佢讀個學位難。呢d唔知什麼Y理。

子爵府

講到全職媽媽,唔可以離婚,為奴為婢,我覺得男方請打手唱衰女方

男爵府

wonderbaby 發表於 24-5-4 17:08
如果真係有咁嘅事,好成功令我討厭位男主角,離婚咪離婚囉,有咩咁大不了,講到個前妻一文不值!

過多兩日 ...

一齊超過廿年,又有仔女,通常各行各路都唔會只係一個人衰哂,你話黎明俾前妻搵丁我就信

男爵府

Jasmine-4711 發表於 24-5-4 16:07
不排除是“有人”指使, keep自己好形象

女的好大道, 冇發動網上水兵反擊戰,

我都係諗「有人」咁做!

水晶宮

Mooskha 發表於 24-5-5 20:53
係啊。青春期唔喜歡痴父母,正常不過。但d人話咁證明歐唔係一個好媽媽,因為full time mom, 仔女都唔痴佢 ...

佢會考5分係事實,咁又點呢?香港地肯讀嘅話,學士、master、doctor都可以讀(神科例外啦,相對難嘛),但要付出金錢+無限毅力,所以我好欣賞歐,佢真係好做到!
至於你話佢係唔係好老婆、好媽媽,呢d要係佢老公、佢d仔女至知,身為外人不予置評!

男爵府

cyyiu 發表於 24-5-5 21:42
佢會考5分係事實,咁又點呢?香港地肯讀嘅話,學士、master、doctor都可以讀(神科例外啦,相對難嘛),但 ...

Sorry 我諗你誤會左我意思,可能我講得唔好。我絕對支歐。我指其他網友不斷的無理批評,好討厭。

水晶宮

Mooskha 發表於 24-5-6 00:10
Sorry 我諗你誤會左我意思,可能我講得唔好。我絕對支歐。我指其他網友不斷的無理批評,好討厭。
...

我無誤會呀,我係睇完呢度班jm嘅偉論,真心替歐唔抵!
會考5分咪5分囉,我老公考左2次,第二次好似10分都無,而家咪一樣讀到master!

男爵府

cyyiu 發表於 24-5-6 00:24
我無誤會呀,我係睇完呢度班jm嘅偉論,真心替歐唔抵!
會考5分咪5分囉,我老公考左2次,第二次好似10分都 ...

其實大把人會考唔高分,長大後都好有成就。香港的教育制度,唔係個個都適合。坦白講,正如有一部份JM講,我懷疑有打手,刻意抪黑,因為呢d人講野真係十分刻薄。

珍珠宮

其實佢可以返轉頭讀書出返嚟做嘢,都要有一定毅力,佢個訪問我係有睇,我有啲感覺可能佢都係講嘢唔夠圓滑,人哋聽完會唔舒服….覺得佢態度好似講到自己好叻,但我相信佢啲細路細個佢應該都有花好多心機去培養,如果唔係佢個大仔都唔會入到音樂學院,不過,其實點做都好,要鬧都會俾人鬧,ftm俾人鬧, 人哋想有返啲經濟能力,返轉頭讀書出嚟做嘢又俾人話自私,咁即係點?

子爵府

原來係水軍收錢,咁我都費事同佢地嘈喇,唔想益佢地逐個post 收錢

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

女人不嬲鍾意為難女人,而一件事只要觸踫到金錢,男人都一定數臭埋個女人一份。其實人地屋企人地事,關人忍事咩。邊個對錯洗乜唔關事既人批判。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實邊個啱邊個錯,都唔關旁人甲乙丙丁事, 唔明點解咁多人咁得閒喺個網上面講咁多費話, 事不關己就唔好理咁人多啦,人哋兩公婆嘅事,大家又唔係匿埋佢地床下底,都係嗰句,邊個啱邊個錯,都係佢地兩個人嘅事, 同我哋又唔係親,又唔係近,更加唔係朋友。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊