自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

kk80400 發表於 24-5-4 18:41
即係甘,我聽過之前阿旺嘅訪問,佢真係一個幾保守嘅人,佢連盲婚啞嫁都話好,我唸佢都唔會係出軌果個,不 ...

我淨係諗,如果個男人肯打下本畀個女人做下營養生意,比啲物業個女人揸下手等佢有安全感,兩公婆又出下鏡宣傳下產品,幾咁恩愛美好呢?件事可以好唔同!而佢哋咁多年嚟嘅感情亦都可以被羨慕!而唔係而家搞到咁核突。

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Pa123 發表於 24-5-4 15:42
凸顯某類香港人道德水平低,對欺淩習以為常,以為唔犯法就做乜都得,專嘩眾取寵、發謬論。

好多以為網上講野唔使負責,想嗡乜都得。

珍珠宮

回覆樓主:

咪係lo....都覺得係有人專登帶風向,傻嘅先一齊去附和!人地離婚,一個二個好似係人床底訓咁~
其實愈係咁,愈覺得個男人有問題!

大宅

Gmama 發表於 24-5-4 18:47
非常同意,嘅男嘅咁多嘢講,唔多唔少,我會覺得此地無銀喎!女人努力學習,自己讀書,自己增值,自己工作 ...

個女人本身係虎媽,當初進修攞返個學位等報小一唔好咁核突,小孩成功入蔡繼有,我覺得係佢教導有方喎!之後係個男話唔想谷,先至轉佢哋去國際學校!唔明點解啲人話個女人冇理小朋友囉!根本大部分時間係個女人湊!個男人自己都話佢一個星期先返屋企一次,拍劇忙喎!佢可以有幾多時間湊細路丫!

珍珠宮

做個靚太 發表於 24-5-4 18:51
咪係lo....都覺得係有人專登帶風向,傻嘅先一齊去附和!人地離婚,一個二個好似係人床底訓咁~
其實愈係咁 ...

此地無銀三百兩

侯爵府

世事無常 發表於 24-5-4 17:11
我都覺得點解咁多人關心佢哋離婚,佢哋離婚好小事,都唔明點解講完又講甘。
...

係, 好似係佢哋識嘅人咁。 而家離婚好平常, 點解一定要話係邊一方唔啱呢?

侯爵府

陳小b 發表於 24-5-4 17:21
Agree... 人地嘅家事。。平時點相處 只有局內人自己先知。。

人地又冇犯你。。老實講 關你地咩事先?!

講得非常啱 ,我支持女人

水晶宮

licpd 發表於 24-5-4 18:35
阿媽為子女唔好話讀書, 捐個腎出來的都有. 居然有人覺得女方讀書係揾子女做藉口

其實人地離婚無咩好講但尼 ...

為左個女,比埋條命都得!
某jm話自己想讀書但搵仔女做藉口好唔要得,心諗問題喺邊,追返年青時錯過嘅野,好勵志!

珍珠宮

pp_pp1021 發表於 24-5-4 18:30
發覺好多人都痴痴地,又話女方自私唔顧小朋友去讀書,佢有唔照顧小朋友咩?冇安全感自我增值為自己日後打 ...

又吾係讀full time, 仔女又吾係讀傳統學校。可以訓練小朋友獨立,又可以做為仔女讀書榜樣,都吾知有乜問題?

有工人,呢度唔係好讃同仔女學習有問題,就補習嗎?更何況女方末必教到,其實佢肯讀書增值,又讀到書,學以致用,有甚麼問題?

子爵府

wonderbaby 發表於 24-5-4 17:08
如果真係有咁嘅事,好成功令我討厭位男主角,離婚咪離婚囉,有咩咁大不了,講到個前妻一文不值!

過多兩日 ...

感情方面冇意見

靠努力充實,上進知識,而工作又能貢獻於社會,利己惠人,絕對係上佳好事

侯爵府

終於有個正常post 。

女嘅照顧仔女之餘, 仲努力讀書, 增值自己令仔女有一位有學位家長, 依家仲培養到個仔發揮到音樂天份。

女嘅堅毅不屈、有上進心、叻女一名。唔明隔離post同埋其他媒體啲評語, 點解咁恐怖

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

某啲女人真係好恐怖,
女人當自強有咩錯?
如果生活幸福,洗鬼咁辛苦讀書出嚟做嘢咩,個老公仲話死後捐晒啲嘢?
話晒都跟左個男25年,乜鬼都無,
如果分開更開心,點解要留?
人生有幾多個25年?
古代咩,離婚要浸豬籠咁

珍珠宮

哈比族 發表於 24-5-4 17:04
反而好多報導,係數臭女方
其實我反而支持女方
果個咩劉定堅仲話婚後要支持女方要家庭為重咩咩咩,好大男人 ...

我支持女方,個劉定堅正一垃圾,話吾定系亞旺想離婚,點解個個話女既吾岩

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 18:24
睇得出佢老公屋企都係睇佢唔起㗎啦,冇畀佢參與任何生意,買樓又冇落佢名,留喺度托咩?兩公婆又聚少離多 ...

系喎,代言人永遠都系亞旺,無次两公婆出現公司活動,照計两公婆拍下廣告都幾溫馨,可想而知小丸子都系做下家果個,而家做番自己的反而替佢開心

大宅

回覆樓主:

成日話個女人貪學費咁,人地由佢窮陪足25年到成億身家,無欠佢!反而有啲人發咗都唔會落下老婆名

郭晉安與歐倩怡年齡相差15年,兩人起初拍拖時,安仔事業更是處於樽頸位置。某次與歐倩怡到訪某位住豪宅的藝人家,當時安仔只住在300呎單位,不禁感歎自己何時能像人家般可走紅住大屋,Cindy跟安仔說:「煮到埋嚟就食,唔煮咪唔食囉,反正我都飽了。」歐倩怡此安慰話令安仔深受感動。https://topick.hket.com/article/3753599/%E9%83%AD%E6%99%89%E5%AE%89%E6%AD%90%E5%80%A9%E6%80%A1%E9%9B%A2%E5%A9%9A%E4%B8%A8%E6%AD%90%E5%80%A9%E6%80%A1%E6%97%A9%E8%AA%8D%E5%A4%AB%E5%A6%BB%E6%84%9F%E6%83%85%E6%BC%B8%E6%B7%A1%E3%80%80%E9%83%AD%E6%99%89%E5%AE%89%E6%89%8B%E6%8C%81%E5%80%BC9%E5%8D%83%E8%90%AC%E7%89%A9%E6%A5%AD%E5%85%A8%E4%B8%8D%E7%95%99%E5%A6%BB%E5%85%92

子爵府

Jasmine-4711 發表於 24-5-4 16:07
不排除是“有人”指使, keep自己好形象

女的好大道, 冇發動網上水兵反擊戰,

我一早都咁樣覺得,有人指使
某方太刻意,好肉酸
我直頭對佢反感

大宅

回覆樓主:

我覺得亞旺個心始終最愛小慧,應覺佢對小丸子都唔係咁好,唔夠愛佢

珍珠宮

其他帖真係睇到有啲嬲,不過依家都廢事嘥時間喺BK同嗰啲人‘討論’

公爵府

lemontea520 發表於 24-5-4 17:20
都唔知個劉定堅係乜水。

咪就係

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

只能夠話人氣郭係好好多.. 歐無觀眾緣..

首頁
23456...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊