自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

volan 發表於 24-5-4 18:52
更年期才俾人飛起 唔叻

佢咁後生又靚女,佢老公又咁大年紀,似已經識到第2個,飛起佢老公

伯爵府

lilysun123 發表於 24-5-4 17:38
叻女,中年離婚要好大勇氣,過自己鐘意的生活,點解要服侍個阿伯

「點解要服侍個阿伯」
點解要咁講嘢,雖然年紀相差遠,但當初係你情我願,真心相愛結婚

大宅

Jnam 發表於 24-5-5 00:48
我諗呢度大部分jm都係唔鍾意讀書,或者真係忙到冇時間讀先會無限想像讀書有多高貴,有多"叻“。要讀書最重 ...

認同。

正常人都會想留返啲錢去栽培仔女好過啦。另外,陪個仔去英國面試及安排學校好似係郭生。

大宅

volar 發表於 24-5-5 12:03
其實大家誤會晒,歐根本唔係註冊營養師,佢只係營養學家。
無係醫院實習過,唔可以係香港衞生署及醫管局擔 ...

點解佢係訪問話咩病人私隱,?所以無咩同郭生傾。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

故勿論佢做得啱唔啱, 但到中年, 行到哩步都要好多勇氣, 我自問就唔敢, 求安穩, 所以都覺得佢算叻!

公爵府

TPMummy 發表於 24-5-7 10:37
「點解要服侍個阿伯」
點解要咁講嘢,雖然年紀相差遠,但當初係你情我願,真心相愛結婚
...

當初係真心相愛,但而家已經不愛了,當然走啦

男爵府

TPMummy 發表於 24-5-7 10:37
「點解要服侍個阿伯」
...

當初女人年紀輕,享受左老公嘅工作所得,到二十年過去,必然要照顧‘老’公,這是忘年戀必然發生嘅先甜後苦,斷不能享受了成果二十年,輪到嫩妻付出時就話要搵自己人生

大宅

Goldfat 發表於 24-5-7 11:09
點解佢係訪問話咩病人私隱,?所以無咩同郭生傾。

呢d都係籍口啦~唔通做醫護,社工嗰啲,個個都因為case私隱而冇野同另一伴傾咩?真心要傾就咩都傾到,問題係想唔想傾~
傾case 野其實唔開名唔開個人資料,係冇問題的~感覺女方已經唔愛郭生,所以連溝通都費事~

大宅

winniebear301 發表於 24-5-7 11:32
呢d都係籍口啦~唔通做醫護,社工嗰啲,個個都因為case私隱而冇野同另一伴傾咩?真心要傾就咩都傾到,問題 ...

其實一段感情廿幾年,分開左應該點都會傷感,唔知點解佢係個訪問好高漲,好似好high 做主角咁。

大宅

Goldfat 發表於 24-5-7 11:40
其實一段感情廿幾年,分開左應該點都會傷感,唔知點解佢係個訪問好高漲,好似好high 做主角咁。
...

可能佢已經對郭生冇晒感覺~而且佢ig d相,張張都春風得意,可能有新歡都唔出奇~

珍珠宮

ChaBean 發表於 24-5-7 09:09
見識過老謀心算嘅女人呃錢呃身份證,根本唔會生小朋友,或生左幾歲就離婚唔要小朋友,係心計就唔會結婚25 ...

吾少女人結婚後吾生,養貓,養狗,佢生2個都要俾人話老謀心算,或生1個不是更自由嗎?

個仔大學去外國讀書一年都要50萬,佢讀咁多年都吾知有冇1百萬,都要俾人話謀財佢叻嘅話,應該離婚,有錢,有時間去外國才讀埋

佢真係唔叻,就算讀完,可以吾工作住,無經濟能力,離婚可以分多哋

子爵府

bbc2018 發表於 24-5-7 11:53
吾少女人結婚後吾生,養貓,養狗,佢生2個都要俾人話老謀心算,或生1個不是更自由嗎?

個仔大學去外國讀 ...

為錢邊個咁白痴仲走去自力更生,讀書十幾年打工做營養顧問,初期揾到幾多錢?最多幾萬蚊一個月,要貪又想離婚應該繼續做全職主婦博分多啲身家(如男的未轉走曬)拎贍養費都會多啲。 身邊有個case男的揾開6位數的高層打工仔,女的湊兩個小朋友做左10年家庭主婦,男在國內有小三要離婚,但男好賤離婚前轉走曬啲錢,物業借盡二按,高薪厚職工都辭埋為了唔比咁多贍養費。 所以啲口口聲聲話小丸子為錢攞著數既真心可笑,啱啱東張何太呢啲質素一兩個月都呃到亞伯幾十萬(本本呃多一百萬),小丸子花25年呃100萬讀書錢 呃左唔洗讀咩,之後有經濟能力仲好可能無贍養費食自己。

子爵府

雙方感情淡左就一定,睇得出女的應該無留戀,男的又似一直唔太愛錫太太,有好多傳統男人都只係想要個家有個老婆繼後,可能雙方根本係錯配,仔女開始大,可以放過大家都不能說邊個唔啱既。

珍珠宮

睛靈勳章

天貓 發表於 24-5-7 09:36
但加左名其實過咗世都係比仔女,如果自己無經濟能力而在男家只係一個局外人,其實真係會好唔開心…. 郭應 ...

唔同,老婆剿咗層樓可以改嫁, 兩人一開始已經唔對等,一早已經唔睇好,只係捱到比較長時間

珍珠宮

jollyma 發表於 24-5-7 13:25
唔同,老婆剿咗層樓可以改嫁, 兩人一開始已經唔對等,一早已經唔睇好,只係捱到比較長時間
...

咁又真係好難講,如果唔覺得另一半重視自己感受,一齊係唔開心,係唔係都行唔到落去….有冇仔女真係對自己父母唔好,又唔可以話冇,所以所有嘢都不能夠一概而論,如果要機關算盡,算死草,真係冇幾多對,可以行完成個人生….

真實係點,得佢兩個人知

珍珠宮

2024年龍年勳章

kwokdicken 發表於 24-5-4 17:36
HKU SPACE
見仁見智

全部都係hku space嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊