自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

更年期才俾人飛起 唔叻
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

子爵府

syne403 發表於 24-5-4 17:34
相夫教子十幾年,又讀書進取攞到碩士學位,做到營養師,努力栽培大仔被英國音樂學院取錄,同郭晉安因為價值 ...

l...

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

我佩服佢有毅力
仔女大了 可選擇自己人生之後嘅路

水晶宮

回覆樓主:

叻呀,人有惰性,如果搵到長期飯票相信好多都想hea,至少我心態上係咁!

珍珠宮

回覆樓主:

寧願自己進修考牌靠自己,都唔跟一個過億身家事業有成嘅男人,當中因由女方最清楚,我欣賞歐,不容易的決擇

珍珠宮

回覆樓主:

佢算叻~起碼
大把女人以湊仔為由荒廢自己,最後變成怨婦,怨天怨地怨老公,然後又唔抵得D,同樣都係湊仔婆,但勤力進修自己,勇於為自己嘅人生做決定,對自己好嘅女人~
可能又有人講,無錢講咩都無用,但其實男人搵到錢,唔一定代表個老婆就有錢揸手,係兩回事,女人都係要識自己對自己好!

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

叻呀!講真,唔係話有時間有錢就一定讀到,都要睇自己有冇決心。

cqwert    發表於 24-5-5 07:56

男爵府

叻。欣賞佢其實可以舒舒服服過日子,闊太生活,閒時去旅行。但佢揀辛苦的路,讀書,40幾歲仲搵工,第一次打工。以一個藝人嚟講,好唔容易。

男爵府

陪月勳章

婚姻失敗唔代表人生失敗
宜家有錢、有事業、有優秀嘅兒子
已經贏九成人

伯爵府

回覆樓主:

叻過好多人啦!唔計錢,要好有決心同毅力先可以由5分到碩士架!

男爵府

Ritzmary 發表於 24-5-4 18:07
蠢!嫁個咁嘅死佬,俾男家當妹仔使!
哈哈!

但可能正因爲嫁著個渣男要自强, 逼出自已的潛能, 一路係甘讀讀到master羅埋營養師牌, 宜家可以自立,都好勵志!

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

淨係由C9做到營養師呢D專業人士,已係叻女,離婚後靠自己生活,欣賞佢嘅勇氣

cqwert    發表於 24-5-5 07:57

男爵府

katrinamama 發表於 24-5-4 17:53
佢可能本身也聰明,讀到書,會考5分可能當年唔識谂,掛住玩or發白日夢浪費時間
...

本身培正,應該個底唔差,可能真係細個讀書懶散啲啫,好似日日要練游水。會考佢話得一科chem唔合格,其他都有E。

大宅

公平D講,如果無老公support佢經濟,佢邊有今日呀?如果老公窮佢根本就無時間去讀書啦

restahaus    發表於 24-5-5 13:16

子爵府

做個靚太 發表於 24-5-4 19:00
佢算叻~起碼
大把女人以湊仔為由荒廢自己,最後變成怨婦,怨天怨地怨老公,然後又唔抵得D,同樣都係湊仔婆 ...

Agree, 男人賺到$,不代表會比$女人洗
如果個女人lazy , 可以閉上眼,乜都唔理,然後等老公養,庸庸碌碌見過一世。但佢肯努力去讀書,為將來鋪路,唔係個個女人都可以做得到。
同埋,多數過咗40歲嘅女人係唔會輕易地離婚,佢應該忍咗好耐,而且你鋪排咗好耐,都係嗰句唔係嗰個女人都可以做得到

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得叻架,自己努力再讀返書,真係唔係人人都能夠拎起心肝做,而家為左自己,堅持行自己既路,唔係個個太太們都可以,好多都怕轉變,死忍難忍,我記得有個post講比老公家暴,但佢都忍忍忍,無比自己行返一條自己應該行既路

大宅

babybaby071 發表於 24-5-4 19:49
公平D講,如果無老公support佢經濟,佢邊有今日呀?如果老公窮佢根本就無時間去讀書啦
...

郭晉安與歐倩怡年齡相差15年,兩人起初拍拖時,安仔事業更是處於樽頸位置。某次與歐倩怡到訪某位住豪宅的藝人家,當時安仔只住在300呎單位,不禁感歎自己何時能像人家般可走紅住大屋,Cindy跟安仔說:「煮到埋嚟就食,唔煮咪唔食囉,反正我都飽了。」歐倩怡此安慰話令安仔深受感動。
https://topick.hket.com/article/3753599/%E9%83%AD%E6%99%89%E5%AE%89%E6%AD%90%E5%80%A9%E6%80%A1%E9%9B%A2%E5%A9%9A%E4%B8%A8%E6%AD%90%E5%80%A9%E6%80%A1%E6%97%A9%E8%AA%8D%E5%A4%AB%E5%A6%BB%E6%84%9F%E6%83%85%E6%BC%B8%E6%B7%A1%E3%80%80%E9%83%AD%E6%99%89%E5%AE%89%E6%89%8B%E6%8C%81%E5%80%BC9%E5%8D%83%E8%90%AC%E7%89%A9%E6%A5%AD%E5%85%A8%E4%B8%8D%E7%95%99%E5%A6%BB%E5%85%92

人地由佢窮陪到佢成億身家,25年。無欠佢咩。

珍珠宮

fa_chan 發表於 24-5-4 19:50
Agree, 男人賺到$,不代表會比$女人洗
如果個女人lazy , 可以閉上眼,乜都唔理,然後等老公養,庸庸碌碌見 ...

非常同意

男爵府

回覆樓主:

我覺得佢叻,呢個決定唔容易

伯爵府

叻女!

首頁
12345...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊