自由講場

跳至

首頁
34567...16

尾頁

伯爵府

tutik 發表於 24-5-4 23:03
好奇怪,感覺女方好想證明比人睇佢叻?其實自己開心就得,為何拉到自已咁緊?不停讀為乜?有啲都無關聯,為 ...

可能唔想攤大手板問人攞錢

子爵府

gilgilgilgil 發表於 24-5-4 23:22
我覺得一邊照顧頭家,仔女;一邊讀書唔容易 . ...如果有長老工人幫手就好啲
...

佢話仔女唔鍾意痴佢, 睇佢應該都唔多理仔女架啦, 做得ftm 正常好多時間同仔女一齊.
讀書, 唔知佢讀full time 定part time, 唔好講大人讀啦, 如果學生時期去讀, 講真真係冇咩時間, 日日夜夜唔係測考就係同同學做project, presentation. 佢有時間讀書, 睇黎都唔駛點跟仔女學業了。

男爵府

回覆樓主:

叻. 我都好佩服佢. 呢個年紀仲肯花咁多時間嚟讀書考學位. 要下好大嘅決心同努力先做到.

珊瑚宮

好叻 咁嘅年紀讀番書真係唔簡單架!仲要拎埋degree

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

superkingdom 發表於 24-5-4 23:54

聽佢有個訪問,好似話郭同家姐好好感情,即可能係好聽啲姑奶話,啲姪女又入屋負責打點飲食,可能係佢個 ...

其實你會唔會腦補太多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stopmebye666 發表於 24-5-4 21:14
算醒目,會考5分,無技能,唱歌又紅唔到,搵唔到食,但搵到郭晉安呢個好碼頭,算係醒目女。
...

好有心計既一個女人

零食狂    發表於 24-5-5 02:21

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

baby.kaka 發表於 24-5-4 22:56
唔係喎,我看見的版本,是有逼婚的喎

係女追男麻,新聞都有講

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

MMVV 發表於 24-5-4 23:01
對,唔係叻,跟本系一開始佢老公比左一個安穩生活佢先可讀書,一個普通家庭系無可能做到,佢無佢老公100% ...

我諗呢度大部分jm都係唔鍾意讀書,或者真係忙到冇時間讀先會無限想像讀書有多高貴,有多"叻“。要讀書最重要是有時間有金錢,我識嘅有時間有閒錢嘅ftm都會讀這樣讀那樣,朋友們甚至佢哋自己都唔會覺得“叻”,係羨慕咁好命唔洗做,可以悶到去讀書啫!part time 嘅上足堂交足功課都好少會肥人。當然部分會考試,但亦有部分交功課就得,我都幫親友做過幾份功課.... 而且讀得歐嘅那些course通常都係當興趣,難度在那?

大宅

女人結咗婚生仔,大部份無咗自己,難得決心揾返自己,重新開始,欣賞。
不是每個女人都有勇氣,好過做怨婦。

珍珠宮

曾經有人 發表於 24-5-4 17:52
算,后生搵到到碼頭,及時斬㰖有返人生

珍珠宮

Jnam 發表於 24-5-5 00:48
我諗呢度大部分jm都係唔鍾意讀書,或者真係忙到冇時間讀先會無限想像讀書有多高貴,有多"叻“。要讀書最重 ...

有錢有工人,唔洗煮飯做家務,又唔洗返工先覺得悶,讀書又錢要時間,佢兩樣都有哂,幾多人忙到做運動都冇時間?
佢有明星條件,43歲仲咁靚女,如果普通人都已經被社會磨食到殘哂,離婚可以分一半,唔洗對住老15年嘅老公,咁有錢又可以重啟璀璨人生了。
爆咁多料比傳媒,有返人氣,可以令事對更上一層樓

翡翠宮

ASUS_JT 發表於 24-5-4 21:37
人家感情事其實外人難理解明白,但郭係渣男?郭的15年人生唔寶貴?捱到殘哂變阿伯供養前妻過少奶奶生活, ...

郭靚仔 歐先就走去追郭,02 年郭開始上位,當其時應該係小生
06年結婚 果陣應該有經濟能力啦,結婚生仔做少奶奶,湊仔悶 先走去讀書,老公開始變阿伯 自己有d 能力 就走都走唔切
係報紙咁多年報出黎 我做個 breakdown 咋

呢度太多可能可能,加左自己既主觀願望/幻想落去,跟住講到真既一樣

報紙講 歐果陣谷到d 細路好唔開心,郭亦唔認同佢既手法 跟住幫細路報讀國際學校
相父教子到要老公出面擺平,仲講到佢好偉大咁

翡翠宮

Jnam 發表於 24-5-5 00:48
我諗呢度大部分jm都係唔鍾意讀書,或者真係忙到冇時間讀先會無限想像讀書有多高貴,有多"叻“。要讀書最重 ...

講得好啱真係當興趣,營養學唔難讀

就好似有人中意讀社工咁,真係興趣黎
我表弟最近搵我話 讀緊書,我問佢讀乜? 佢話心理學 社工既一部分
我即刻話: 你一畢業就讀呢範 讀到今時今日 都幾十年 ..都未讀完既你? 做左社工未? 社工部門主管? 佢即刻: 講呢d (佢做緊保安)

伯爵府

selinako^^ 發表於 24-5-5 01:06
郭靚仔 歐先就走去追郭,02 年郭開始上位,當其時應該係小生
06年結婚 果陣應該有經濟能力啦,結婚生仔做 ...

係囉,當年唔愛點解追郭?呢樹講到郭生當年強迫民女,困佢廿年咁款。廿年少奶奶生活費幾多錢?養大一對仔女成材幾多錢?呢樹淨計歐女士學費,唔通少奶廿年唔食唔住唔著唔玩?

好奇家陣對仔女跟郭定歐?

子爵府

2024年龍年勳章

syne403 發表於 24-5-4 17:34
相夫教子十幾年,又讀書進取攞到碩士學位,做到營養師,努力栽培大仔被英國音樂學院取錄,同郭晉安因為價值 ...

唔覺!

Life must go on

子爵府

2024年龍年勳章

ASUS_JT 發表於 24-5-5 01:43
係囉,當年唔愛點解追郭?呢樹講到郭生當年強迫民女,困佢廿年咁款。廿年少奶奶生活費幾多錢?養大一對仔 ...

個女人好自私就真
Life must go on

伯爵府

曾經有人 發表於 24-5-4 17:52
算,后生搵到到碼頭,及時斬㰖有返人生

伯爵府

wln 發表於 24-5-5 01:47
個女人好自私就真

阿旺遇人不淑

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

selinako^^ 發表於 24-5-5 01:13
講得好啱真係當興趣,營養學唔難讀

就好似有人中意讀社工咁,真係興趣黎

我識有人當興趣讀PCLL添,响呢度應該會被封神

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

syne403 發表於 24-5-4 17:34
相夫教子十幾年,又讀書進取攞到碩士學位,做到營養師,努力栽培大仔被英國音樂學院取錄,同郭晉安因為價值 ...

佢肯努力係叻.

努力栽培大仔同佢叻唔叻有乜關係? 佢點樣栽培? 親自教到大仔成材? 一直陪佢玩音樂? 如果佢兩公婆只係出錢搵人教, 只能話佢地致力栽培個仔, 叻果個係郭 (搵錢), 大仔 (肯學) 同佢個音樂老師 (教授).

佢離婚咪離婚... 佢地認為咁樣對大家將來好咪得囉.

首頁
34567...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊