自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

象牙宮

littlefunpig 發表於 24-5-6 13:49
我同老公早排去行旺角
到波鞋街附近有幾個後生女踎響地下食魚蛋之類
我老公話做乜踎曬響地下食野架

亞洲轉唔係人人做到架.

男爵府

回覆樓主:

人地去玩要影相,精心打扮靚下,你自己地方日日出入就隨便著,點著都影響唔到你,日本有d仲誇張,真係接受唔到就去中東,每個女人都黑布包全身

男爵府

李露眉 發表於 24-5-6 14:56
而家興白色lace 蛋糕裙+ 白socks + 密頭涼鞋或者cros
仲有, 中意著裙+ 白socks +樂福鞋

樂福鞋如果返office 應該比較少著白socks , 當然我都見過,另外佢地有攞背包,好興掛Disney 公仔上去,大熱就係linabell 同Stella lou, 樂福鞋白socks , 應該又有70% 是陸女

沒有貶低成份純粹覺得文化不同

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

pomanlife 發表於 24-5-6 14:54
明碼實價show 左價錢係餐牌度

如果係唔啱價錢咪唔叫囉
而家內地好多呢D 作黎搏流量既無聊帖文

水晶宮

ChaBean 發表於 24-5-6 15:02
人地去玩要影相,精心打扮靚下,你自己地方日日出入就隨便著,點著都影響唔到你,日本有d仲誇張,真係接受 ...

係啦,去第二到旅行唔通著街坊裝咩,同埋實會乜都影一餐架啦,唔知點解啲人會覺得好得值得討論咁

大宅

mercurycc 發表於 24-5-6 14:59
亞洲轉唔係人人做到架.

其實真係好想知佢地踎得耐唔會腳痺架咩,同埋起身唔會頭暈咩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mercurycc 發表於 24-5-6 14:59
亞洲轉唔係人人做到架.
我只敢屋企試下, 勉強做到一陣, 但一個唔覺意好易就失平衡坐落地
出街真係做唔出, 唔小心坐落地好污漕...
間唔時見到佢地一班人好自然咁踎地等車黎吹水,
又或者踎響度食野...仲要長時間咁踎... 真係佩服
不過好怕唔小心睇唔到佢地,
尤其車門, 一開門D人會一腳踢到

翡翠宮

無錢鼠鼠人 發表於 24-5-6 15:13
其實真係好想知佢地踎得耐唔會腳痺架咩,同埋起身唔會頭暈咩
唔頭暈先好野...
我咁樣踎低起身一定會見頭暈

男爵府

綠茶新地 發表於 24-5-6 14:14
佢地好奇怪,無論去邊都著長裙,花碌碌的雪紡長裙加大紅唇一定有80% 係陸女

我做過中資,d 港漂女係offic ...

著呢d裙唔暴露唔鮮豔,又有咩問題,日本近幾年都係著長裙,好嫁風
ps我冇呢d裙,我好少著長裙,搭車會踩到

象牙宮

littlefunpig 發表於 24-5-6 15:18
我只敢屋企試下, 勉強做到一陣, 但一個唔覺意好易就失平衡坐落地
出街真係做唔出, 唔小心坐落地好污漕...
...
係街無問題既係車上就好危險,
都返過大陸幾次係上面又未見過搭車咁踎法.
係國內經常見文明標貼.

翡翠宮

mercurycc 發表於 24-5-6 15:33
係街無問題既係車上就好危險,
都返過大陸幾次係上面又未見過搭車咁踎法.
係國內經常見文明標貼.
好在佢地多數踎路邊門口咋
踎算唔文明? 我以為呢D係大陸既文化
行到邊踎到邊

大宅

kwokdicken 發表於 24-5-6 11:22
香港人係對裝扮有儀式化既癖好
只要有人同果刻範式有少少唔同, 就會心理唔舒服, 要狙擊批判

Well said

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

出外旅行唔好著長裙上山去打卡

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23737116

男爵府

分甘同味 發表於 24-5-6 14:13
仲有響7仔門口踎住食杯麵,篤魚蛋
D野食飲品仲係放響地下
...

擺地上未夠驚嚇,我見過係擺喺垃圾桶上面

水晶宮

今次冇跟貼,錯過咗

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ChaBean 發表於 24-5-6 15:29
著呢d裙唔暴露唔鮮豔,又有咩問題,日本近幾年都係著長裙,好嫁風
ps我冇呢d裙,我好少著長裙,搭車會踩到 ...

我好鍾意著長裙wor,好舒服,出街又得返工又得
試過買裙同sales吹水,我話返工夠舒服,佢好驚訝咁同我講,我d客買嚟去飲宴

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

只要唔暴露,我係尊重佢哋打扮自由,不過試過係海港城,見到個女仔件衫前面係開胸去到腰,坦蕩蕩的,我就覺得唔係幾好,商場有老有嫩,仲要係下午時段,晚上去蘭桂坊浦就難講,着衫都要睇場合。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好睇,冇問題。同埋佢哋係周身名牌的,唔係假貨。你廣東道行一轉就知。

子爵府

LamCheung116 發表於 24-5-6 13:33
**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

瓜咗why

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 24-5-6 16:22
我好鍾意著長裙wor,好舒服,出街又得返工又得
試過買裙同sales吹水,我話返工夠舒服,佢好驚訝咁同我 ...

Give me Five !我都係成日長裙㗎,返工長裙,連身裙!好舒服喎,我覺得冇問題鍾意襯高踭鞋又得,襯平底鞋又得。

首頁
34567...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊