自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好比郭富城洗米華呢d 型佬睇到樓主將呀伯同佢地比,否則監生激死以後冇得再睇對你愛不完

E_gold8806    發表於 24-5-8 12:25

男爵府

城城現在仍然好靚仔,零贅肉,型過好多後生仔, 冇$都大排女仔喜歡,怎可以同76 何伯

珍珠宮

劫褲濟朋 發表於 24-5-7 09:02
何伯事件. 好多人鬧大陸婆貪呀伯D 錢
我正想問. 乜貪人有錢有錯架咩?

鐘意錢係無錯,不過吾係用呃人嘅手段而獲得人地嘅財富。

Love and Kindness are never wasted.

伯爵府

baby668 發表於 24-5-7 20:28
沒收財產就叫做孝順?

幾個仔女無出嚟講嘢,件老嘢比個死肥婆控制住,只講對自己有利的說話。跟車太貼或者會有誤會⋯⋯

琴日已經有jm spot到個存摺,提走四百幾萬之後入咗兩筆六萬蚊嘅數,仔女有冇比生活費尚未可知,但兩次六萬蚊一下子就無咗。會唔會係個死肥婆太狼一有錢就立曬都未知。

如果係真,錢用到倒水咁,個死肥婆居心好明顯,肯定不斷逼阿伯問仔女攞錢,睇住個老豆好似入咗KK園咁,機械式索款,我諗好多正常仔女都會癲,然後唔理代。

子爵府

aidan08 發表於 24-5-8 08:38
幾個仔女無出嚟講嘢,件老嘢比個死肥婆控制住,只講對自己有利的說話。跟車太貼或者會有誤會⋯⋯

琴日已 ...

你有冇睇段片,仔女連電話都唔肯聽,個女婿一接電話就用粗口鬧

https://youtu.be/7UZGcCRZxts?si=WzeJtWC45kDpQJME

反而就係如果細女唔係堅持攞走咗啲錢

而係同阿爸講,錢暫時幫佢保管住,六個月或者一年後全數歸還

咁樣我就覺得細女真正孝順

但依家擺明係五個仔女掠奪財產,所以我好支持阿伯做法

阿伯唔應該將分比仔女,阿伯亦都應該要學下基哥咁樣,玩完個女人就分開,佢洗曬啲錢之後,買定風光大葬plan,餘下嘅錢直接捐去慈善機構

象牙宮

劫褲濟朋 發表於 24-5-7 09:02
何伯事件. 好多人鬧大陸婆貪呀伯D 錢
我正想問. 乜貪人有錢有錯架咩?

方緩細過國貨城20啦
mandy lieu 呢?
何生果幾房呢?

為錢無問題。 一場交易。婚前協議書
大家成年人,好清楚知道所有決定都要prepare for the worst。結婚真係唔係純粹講感情。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

瑪瑙宮

劫褲濟朋 發表於 24-5-7 17:25
何鴻燊有型?

你真係後生, 何生後生型到不得了. 甚麼天王, rain 都行埋一邊.

伯爵府

baby668 發表於 24-5-8 09:18
你有冇睇段片,仔女連電話都唔肯聽,個女婿一接電話就用粗口鬧

https://youtu.be/7UZGcCRZxts?si=WzeJtWC45 ...

條片睇到爛啦!得你睇過咩?成個討論區同YouTube 嘅留言九成九都撐D仔女,你覺得全部人無睇過段片?

你講嗰D仔女唔聽電話、女婿爆粗,咪就係個死肥婆出現之後,幾廿歲人一個月就發生關係嗌結婚,兼要老嘢買卅萬結婚禮物,然後急到瀨要再攞人一百萬之後嘅事囉!粗口電話同唔睬老嘢唔係發生喺肥嘢出現之前㗎!點睇到D仔女之前對佢唔好呀?自己遇騙子仲中個頭埋去,可以怪係因為仔女唔理自己?改姓賴啦好唔好?

仲有呀,個女婿唔係用粗口鬧個老嘢呀,係答「我乜都唔X知!」當一個人比人煩到爆的時候,講呢句好普通啫,地道香港人都會知。而且老嘢仲即刻講:「阿威,你而家用粗口同我講嘢呀?」,睇落就似個女婿不嬲唔會咁做,所以個老人家咁驚訝咁講。你睇仔細D啦!

妖,同個飲咗迷湯,比人要脅嘅老嘢講六個月全數歸還,咪等於叫個騙子等多六個月!你都好天真吓喎!

幾百萬,而家好多人長命到九十幾歲,計埋醫藥費,你以為好多?五個仔女分得幾多?本來可以安安穩穩唔洗為老人家擔心,老豆有病入私家都仲得,一野比個明知為錢而來的死肥婆攞曬,到佢一腳伸開個老嘢時,你覺得唔係仔女埋單?再講,條肥婆擺明搶錢,你不仁我不義,咁客氣做乜?見住你比人呃仲叫你盡情享受呀?

子爵府

aidan08 發表於 24-5-8 09:39
條片睇到爛啦!得你睇過咩?成個討論區同YouTube 嘅留言九成九都撐D仔女,你覺得全部人無睇過段片?

你講 ...

真係好奇怪香港人嘅思維,自己錢比仔女攞咗,個個都認為應該

法律角度絕對唔容,當時人未知情情況下資金被盜取

大家一定會話,邊個叫阿伯咁抵死開聯名戶口

正正就係因為信任仔女,反而令自己身陷險境

但係大家竟然拍手掌叫好,真係唔明乜嘢邏輯

伯爵府

baby668 發表於 24-5-8 09:42
真係好奇怪香港人嘅思維,自己錢比仔女攞咗,個個都認為應該

咁點解你又唔答D問題呢?存摺兩筆六萬蚊存入,有冇可能係仔女比返生活費?六萬蚊一閃即逝,如果真係個女人攞曬,你又覺得應該繼續無限量支持佢比人呃?

你話應該係D仔女對佢唔好,又話女婿爆粗,仔女唔睬佢,我話呢D事全部發生喺肥婆出現後。老伯自己都話以前D仔女對自己好好,二仔一齊住。你又唔回應嘅?

香港人思維奇怪,咁你嘅思維係一個擺明呃你嘅女人埋你身,只要你開心就應該成副身家瞓身,比一個想盡快立曬你D錢然後一腳伸開你的女人立曬,無曬養老金然後搵返仔女幫你埋單,如果唔埋單就怪仔女不孝,係咪咁呀?

不如你答曬D問題先,等大家了解吓你思維。

翡翠宮

回覆樓主:

點解個個開post疑似想撐新肥何太的都係新會噴黎既

伯爵府

可能肥婆自己或者朋友也在此一起反駁

大宅

幸福花海 發表於 24-5-7 09:51
樓主如果有個仔有錢,有個年齡唔匹配既女人識咗兩個月就話结婚,即刻攞舊錢,然後知道佢係貪你個仔錢才結婚 ...
樓主千祈唔好撳走哂啲錢啊
繼續信佢哋係真愛,個女人貪你個仔啲錢有咩問題
佢都係要依靠咋嘛

大宅

回覆樓主:

貪錢無問題,呃錢就有問題。

子爵府

aidan08 發表於 24-5-8 10:40
咁點解你又唔答D問題呢?存摺兩筆六萬蚊存入,有冇可能係仔女比返生活費?六萬蚊一閃即逝,如果真係個女人 ...

首先成條片坐內容,淨係見到仔女掠奪父親財產,只係講話有家庭聚會同一齊住,冇講過五個仔女有供養父母

所以我係極度強烈贊成,阿伯控告五個仔女,然後攞返啲錢,鍾意點花就點花,但係就唔好,再分俾五個不孝兒女

珍珠宮

咪喵 發表於 24-5-7 09:48
何伯事件

如果個女人真係會照顧何伯到老死

新何太就系太趕時間,如果慢慢黎,先認識下對方子女,吾洗一黎就發生關係跟住結婚收30萬禮物,再夾老公去取100萬,尼d系短短幾個月發生,你話佢會照顧亞伯終老都無人信(系要照顧就知老人家要錢睇病入老人院啦,點會攪餐飲)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊