自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

hauhauhau 發表於 24-5-9 20:11
我覺得阿伯點洗錢自己既事,不過洗曬就唔好問仔女

仔女咁拎曬筆錢都唔岩

就當仔女夠恨心,到時唔理何伯

何伯咪攞綜援、公屋,全香港納稅人養佢
其實即係養嗰450萬持有人:珠光寶氣新何太

象牙宮

sasa615 發表於 24-5-9 19:47
其實如果何伯洗哂4百幾萬係阿新何太身上,而日後唔需要仔女理佢、唔需要申請綜援、唔需要申請長者金、唔需 ...

这些大陆中年女人专找年纪大的香港阿伯结婚,然后在公屋上加她们的名字老公一死,房子就是她们的了

何伯450萬是 何太同何伯畢生積儲。

何伯冇錢,可能要申請 公援?
公屋 係給真正有需要的人。
我都無公屋。
你有冇交稅?

公援? 公屋 資源。納稅人都無分。公平???

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

其實如果何伯洗哂4百幾萬係阿新何太身上,而日後唔需要仔女理佢、唔需要申請綜援、唔需要申請長者金、唔需 ...

唔係使哂係老婆身上,係比老千呃,個老千咁心急,相信好快呃哂幾百萬就走,明知係咁,仲撐佢比人呃?

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

Kittymummy 發表於 24-5-9 20:02
撐佢咩?比人厄晒後再黎賣慘?
仔女明知係騙局,咁都唔出手阻止,都講都唔通,咁就真係不孝。
...

咪係,比人呃哂d錢,到時人又老錢又冇,咪又係煩到班仔女

大宅

TingTing 發表於 24-5-9 19:49
撑佢咩? 要怪就怪珠光寶氣新何太唔知咩叫低調優雅

嘥氣,戴10萬表又點,俗就係俗,幾多卡戴到都似花園街貨色,43歲,63歲都唔止,冇句真,呃Q阿伯

大宅

如果仔女唔阻止,之後報東張既會係何伯同d仔女,話果個新何太呃咗佢幾百萬,之後上門揾佢對質

伯爵府

妖,佢比个新太呃完物又係上東張。

男爵府

Janlau128 發表於 24-5-9 20:22
我覺得佢仔女攞哂d錢係想佢老豆睇清楚個大媽真面目,話就話如果阿伯洗哂d錢唔好問仔女攞姐,但唔通到時阿 ...

唔係跟得好足, 淨係睇左一集東張, 但個細女拎晒d錢唔聽電話,
連生活費都唔留比阿爸, 個大女又半夜狂打電話比老豆問佢死得未,
女婿又講晒粗口, 所以佢地係咪孝順真係好難講

大宅

owla 發表於 24-5-9 22:03
唔係跟得好足, 淨係睇左一集東張, 但個細女拎晒d錢唔聽電話,
連生活費都唔留比阿爸, 個大女又半夜狂打電 ...

好老實如果唔孝順唔會成家人一齊聚會、去旅行、細仔同佢齊住,係個女人出現先反晒面,仲要係5個仔女一齊反面,點解激到仔女咁嬲真係阿伯自己先知喇,阿伯同大媽梗係淨係攞對自己有利既野出嚟講

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我估佢可能賣咗蛋

珍珠宮

回覆樓主:

無傻la!
而家誓神劈願話唔需要子女,當佢乜都無時,手尾一樣係要仔女執,社會好多人,未經他人苦,就勸他人善GA~
尤其有其他親戚朋友嘅,個個怕要幫手,都一定係捉 D 仔女出來負責,做得仔女,根本無得揀~

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

又咁講,平時仔女孝唔孝順唔知,但阿爸到咗個女人手上就幾孝順仔女都唔會聽,你睇人哋幾真愛,任何人講什麼都是離間人哋夫妻恩愛
相信阿伯重有幾十萬响手生活嘅,我就唔會理佢,如果真係冇錢,咪每月俾返幾千蚊佢,睇吓真愛仲留唔留低

男爵府

Janlau128 發表於 24-5-9 22:21
好老實如果唔孝順唔會成家人一齊聚會、去旅行、細仔同佢齊住,係個女人出現先反晒面,仲要係5個仔女一齊反 ...

阿爸比個女人迷到咩都唔聽仔女嬲好正常, 我都覺得個女人係想呃錢,
我都相信佢地有d野冇講, 所以細女轉走450萬我明,
但點解連生活費都唔比佢? 仲換鎖唔比佢返屋企?
明知個女人係貪佢阿爸d錢點會拎錢出黎養佢,
但嬲極都係阿爸, 唔好話孝順, 就算關係一般,
係咪真係可以忍心到唔理佢會唔會訓街, 有冇飯食?
仲要半夜狂打電話去問佢死得未?
將心比己我覺得我會嬲, 但都做唔出咁對個阿爸,
想像唔到我阿爸做到咩地步先會令我唔理佢死活.....

不過而家見話個女人走左返大陸, 我比較想知如果佢地真係就此斷絕來往,
細女會唔會將d錢還返晒比佢阿爸

水晶宮

owla 發表於 24-5-10 00:44
阿爸比個女人迷到咩都唔聽仔女嬲好正常, 我都覺得個女人係想呃錢,
我都相信佢地有d野冇講, 所以細女轉走4 ...

機會不大啦

睇東張片

佢都唔敢認轉走筆錢

不過, 兩人聯名戶口
不是A就是B啦
唔通係銀行咩

唔係以為可以掩耳盜鈴呀嘛

子爵府

Janlau128 發表於 24-5-9 22:21
好老實如果唔孝順唔會成家人一齊聚會、去旅行、細仔同佢齊住,係個女人出現先反晒面,仲要係5個仔女一齊反 ...

聯名咁多年,如果同細女唔啱,唔會比老千軟硬兼施,提早拎定期,先知戶口問題,兩父女明顯因騙子出現先決裂

珍珠宮

做個靚太 發表於 24-5-9 22:34
無傻la!
而家誓神劈願話唔需要子女,當佢乜都無時,手尾一樣係要仔女執,社會好多人,未經他人苦,就勸他 ...

冇錯,當年一定話唔需要仔女,甚至講當冇生過,要同仔女斷絕關係,到畀人呃曬啲錢 甚至會問當年點解仔女唔提佢,最後埋尾一定係搵仔女,生養死葬 我屋企已經有件人版

珍珠宮

owla 發表於 24-5-10 00:44
我都相信佢地有d野冇講, 所以細女轉走4 ...

換鎖我覺得正常,係個女人陪埋個阿伯一齊去二仔屋企,隨時賴死唔走喺度開戰,永無寧日,喺屋企做埋啲曖昧動作,如果二仔有仔女嘅話,佢哋目擊呢啲嘢都唔好啦
而且佢哋一定唔會講自己做過啲咩衰嘢,激到自己啲仔女有咁嘅行為反應
之前有人截圖見到轉走咗四百幾萬,仲有淨六萬幾,咁即係留咗六萬幾畀佢做生活費?

大宅

Janlau128 發表於 24-5-9 20:22
我覺得佢仔女攞哂d錢係想佢老豆睇清楚個大媽真面目,話就話如果阿伯洗哂d錢唔好問仔女攞姐,但唔通到時阿 ...

唔通唔理佢?你睇秦生啲仔女……

大宅

敬亭綠雪 發表於 24-5-9 21:18
你講嗰啲如果基本冇可能,肯定2、3年就渣都冇

咁就有另一個如果喇……如果佢“清醒”之後,可能怪自己太蠢,選擇做攪掂自己,早啲去見前妻

水晶宮

_candy_ 發表於 24-5-10 01:03
換鎖我覺得正常,係個女人陪埋個阿伯一齊去二仔屋企,隨時賴死唔走喺度開戰,永無寧日,喺屋企做埋啲曖昧 ...

又或者轉錢者唔知戶口確實金額,
所以無轉哂走?

睇片, 見到一筆過轉咗446萬
提早取走定期被罰款後以為唔夠450了吧

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊