二手市場

跳至

首頁

尾頁

大宅

To: lukveronica

人家買二手東西一定有其原因 (或可能經濟有問題,或可能是環保...)。如果你覺得件校服無問題點解唔退番比人, 之後咪re-sell o羅!!錢對您好重要,咁人家呢? 每分每亳都有血有汗!!您太過份啦, 點樣做孩子的榜樣?緊記....地球係圓o架!! 他日可能雙倍奉還。最後,南區人潔地靈, 唔好污染佢!!

我是五月MaMa

原文章由 yoyoko 於 08-12-18 00:41 發表
我今日十分怒,比一個叫lukveronica的bk網媽欺騙,大家請來評評理~
我原本同佢買二手校服的,今日約交收時,因為我等我的女兒放學近她家又在附近,所以一心方便她便到她家的大堂交收,原本可以約在商場美食大堂內,慢慢驗貨 ...

大宅

平郵係沒得查架!!

我覺得有問題

1) 應該是那個BK媽咪去郵局問....唔係您!!
2) 就算是寄平郵, 都有寄信人地址!!
3) 郵件寄失一定退回寄件者!!
4) 郵局會在2星期內退回寄件者!!

那個BK媽咪2星期都沒有回覆收回退件,請您就POST佢出來?我地唔想做第2,3,4......位受害者!!

原帖由 popui 於 09-2-6 01:18 發表
我係BK俾$買BB衫。但是俾咗$,收唔到衫。那個BK媽咪話我可以去郵局問,但是我去過郵局問職員,佢地話平郵 沒得查架。

請問係唔係?

如果真係 沒得查架,咁係唔係果個 BK媽咪 說謊 ?

請指教。 ...

大宅

HK$ 300都係錢o黎架!! 唔可以講二手就係咁!!講真如果您要比HK$300換這個九成新袋, 您接受嗎? 做人要過得自己過得人........!! 誰是騙子, 心照啦!!

原帖由 wendy09 於 09-2-13 13:00 發表

http://www.fopix.net/d/1403607-2/004.jpg" border="0">?g2_GALLERYSID=bea68cc6d251e1ba467921a80246c552
我睇黎睇去唔覺有咩大問題 ...

大宅

個賣家好無品, 又無良心, 太過份啦 !! 一句賣做死人, 一句唔賣玩死人。:;pppp:

原帖由 cecichow 於 09-7-23 23:54 發表
唉!我今日都有不愉快經歷,不吐不快。
話說我幫個mami買二手傢私,佢要我盡快取走,因搬屋,我立即call搬屋公司,又格價,覆番佢,點知佢話我知,佢唔賣,要送俾朋友,佢呢個post其實post左好耐,我唔明點解唔一早俾朋友,要我丟晒阿女d野,等個 ...

大宅

您聽o個一個"唔係"洗死人未呀? 唔關年代事, 唔關學歷事, 唔關父母事...........係個人問題!!不過無品o架人,梗有1or 2個響o左近。

原帖由 cecichow 於 09-7-24 13:30 發表
我都唔知我係咪應該'怪'佢,定係我小器?!
我習慣牙齒當金駛,可能依家這年代,
唔再興,一句唔好意思,就算數!

如果0係yahoo拍賣場,我會俾劣評佢lor.
唔知bk可唔可以做到呢樣0野呢?

...

大宅

希望唔係港女媽咪.......香港人, 爭氣o的啦!!

原帖由 B媽-Blue 於 09-8-1 13:38 發表
我一日之內比同一個bk媽咪放3次飛機

大宅

apple_y........老人家話, 今朝你怎樣待人, 他朝十倍歸還。

原帖由 klng28 於 09-9-5 09:56 發表
尋晚約咗個 apple_y 今朝9:15am喺西鐵站交收奶粉, 佢仲話係返工經過, 因我要返工, 就叫咗我c6出去交收, 仲諗住費事人哋遲到返工, c6仲特登早少少到
到咗9:25am都未見佢, c6就打俾佢, 點知佢就咁一句: 今日改咗返晏, ...

大宅

BK多C9, 鍾意講價.....!! 雖則香港言論自由, 但當發表偉倫時, 請專重她人。

原帖由 lucywan 於 10-2-22 12:52 發表

非常同意! 我覺得在BK賣野, 通常都比人壓50%, 呢D都唔知咩人, 存心玩野!! 如果有心買, 講下價10-15%都可以接受, 一開價就50%, 完全唔專重大家!! 我在其他FORUM賣野, 通常都無呢個情況, 唔知係唔係BK多C9, 鍾意講鍾意講 ...

首頁

尾頁

跳至