自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

你哋嘅仔女會唔會夜晚唔瞓覺或者好夜三四點先瞓?

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

appledai 發表於 24-4-13 16:19
會 無辦法

我都完全冇辦法,叫佢瞓覺唔肯瞓
我真係唔明佢哋點解唔使瞓覺,一日瞓兩三個夠鐘夠咩?

珍珠宮

kitty_tang 發表於 24-4-13 17:19
回覆 jenniferzhu 的帖子

都係成晚唔瞓,或者一日只係瞓兩三個鐘嗎?
我非常頭痛,叫極都唔肯去瞓覺

珍珠宮

lily233242 發表於 24-4-13 17:45
我女已半年2、3點先瞓,俾學校啲老師投訴話佢上堂瞓到叫唔醒,次次家長日都係投訴到我暈,我想講:阿老師 ...

我個女已經半年三四點,或者四五點,甚至通宵唔瞓覺(星期六日或者假期就會通宵唔瞓覺)
佢老師同我投訴佢上堂嗰時喺度瞌眼瞓發白日夢

珍珠宮

kiko_mami 發表於 24-4-15 01:18
我女小學開始我已經唔理佢訓教,你幾點訓你話事,總之第二日唔好話眼訓起唔到身遲到/唔返。中學返而仲早 ...

原來你細個都係咁
我都唔想理佢㗎,不過老師同我投訴,佢夜晚唔瞓覺發出噪音會嘈住我瞓覺㗎嘛

珍珠宮

Wing03yan18 發表於 24-4-15 02:36
我個女因為之前疫情關係停課開始就亂晒籠
日日打機打到天昏地暗,成日天光先訓
上到中五開始可以正常返學 ...

係呀,唔瞓覺,喺度上網打機,好彩嘅係肯做功課,同埋日日都會返學

珍珠宮

kimpig166 發表於 24-4-15 10:45
原來咁多細路都係咁夜唔瞓
唉(emoji)‍(emoji) 我屋企果個都係呀
咪會 成日 生痱滋

真係唔明佢哋咁好精力,唔使瞓覺或者瞓兩三個鐘都OK,不過佢老師又同我投訴佢上堂冇精神瞌眼瞓

珍珠宮

Wing03yan18 發表於 24-4-15 21:16
佢肯返學又有做功課已經好好了!
我女一考完dse 入左ive 讀左2個月就同我講吾想讀叫我吾好再交學費,當時 ...

至少佢讀到中六畢業,以後佢知道辛苦就會讀夜校充實自己㗎喇。
依家都OK呀,仲俾家用你。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊