夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我發覺呢個版面嘅話題,普遍比以前更傷心,好多都喺感情邊沿嘅人,以前好多網友只係呻吓,宜家好似嚴重咗咁,而且多數喺男士出問題先,我好希望多啲男士睇吓呢個版面,攞翻當初愛一個人嘅心出嚟,唔好再令另一半咁傷心,呢個世界最能夠貼著大家嘅年歲,吾好另到另一半孤獨只有伴侶,有問題嘅回想翻多啲以前一齊開心嘅事,修補翻關喺啦,另外已諗到好絶或另有意圖嘅網友,請大家都高抬貴手,都講啲正能量嘅說話,雖然大家只係網上兩句,但都可以當大家係朋友咁看待

Campenella    發表於 24-4-15 13:51

伯爵府

我只喺覺得呢十幾年香港人改變好多,所以有感而發,我地嘅愛心去咗邊呢,正常小朋友喊都唔想對方繼續喊啦,但喺,宜家喺好多感情上冇咗人性嘅行為,我知呢到講乜都冇用,但吾講正面啲說話我會覺得我反而好怪,宜家好似講句正面啲嘅說話都會比人插,但真係好想講吓

茶類愛好者    發表於 24-4-20 10:23

伯爵府

我覺人類感情好複雜,我覺得吾可以一個故事就講晒所有嘢,總之多啲人講啲正能量嘅事,就會減小戾氣諗啲吾好嘅嘢

伯爵府

cupid0627 發表於 24-4-13 23:59
因為人越來越自私
不過,我相信以前男男女女出軌一樣多,只是網絡發達,大家見人哋故事多咗,好似嚴重左
你咁講嘅用意喺咩呢,想話由古至今都好普遍,叫大家見怪不怪,除非全港你玩過晒啦,我相信仲係好多人係正常感情生活嘅,亦有好多人暫時迷失之中,要人比啲正能量鼓勵嘅,我會呢個post就係想比嗰啲人聽

伯爵府

cupid0627 發表於 24-4-14 01:26
我無惡意,仲好欣賞你
只係希望你唔好為現世而太失望
我前夫正正係出軌,但我剛剛訂婚,未婚夫亦係因前妻 ...

咁就啱聽,正話我真係有啲嬲,誤會咗你添

伯爵府

多謝啲高人回覆,但我對感情諗得好簡單,如果開始有二心嘅人,就睇翻以前初相識時大家開心嘅相片,諗吓當時大家計劃一齊去邊到玩,諗吓當時嘅笑容,諗吓曾經渡過嘅節日,曾經祝福大家快樂,希望對方吾好受到傷害,吾會第時老咗生活過得孤單,希望大家一齊健康咁活落去,我知呢啲說話好多人會覺得好老套,但當一齊記翻起過去大家點努力相處過,點樣開心過就吾會老套

伯爵府

我覺得道德,人性係會傳染,點解呢十幾年香港人會變得任性同埋戻氣咁重,係有一班人將一啲事扭曲合理化,好似去嫖咁,什麼你情我願就可交易,其實有呢個見解嘅人已冇咗人性諗法,如果有個女仔,係你或你朋友嘅妹妹,親戚,正常人係會勸對方吾好再做,如果再比呢啲丫理得勢,只會有更多丫理,有啲人會覺得我諗嘢好單角度,好天,但問題已存在,如果吓吓每事搞到嚴重程度先去出聲,其實最後咪要係要發聲,點解吾一早推出嚟講,呢個世界吾係永遠等到人心沉淪去等有聖人出嚟去平衡世界,日子正確要講嘅事就要多發表,多開聲講

伯爵府

vlamho 發表於 24-4-15 10:54
我要北上工作,每一次過關或坐車都見好多大班男人去玩,亦好多次聽到講老婆或點樣唔比老婆知,就知人性的 ...
其實十幾年前,嗰班男人已做出好多離譜嘅事,⼀個普通收入嘅男人玩十幾二十個女人,返到香港,以為自已係皇帝咁吾放另一半係眼內,之後仲要搞出好多單親問題要其港人填數,呢個問題持續十幾二十年,仲要係其他討論區大搖大擺咁講,去曬命,去分享,去侮辱,但我最吾明,點解仍然咁小人去提及,人係有時會迷失,但去到咁嘅嚴重嘅地步,仲係冇乜人出聲,好痴線

伯爵府

WCW2023 發表於 24-5-14 14:26
依家年代女性道德觀念已經同以前好大分別㗎啦,點樣看待性關係?已經覺得好似冇乜所謂,只要覺得好似唔係話 ...

我覺得你嘅圈子識嘅人係咁啫,我圈子好多都冇問題,冇你講得咁嚴重,今日我同事都做做吓嘢打個電話返屋企今日食乜好,佢平時都係咁,大家都會講吓家事,講吓啲生活樂趣,呢到成日呻嗰班的確好多夫妻問題,但比例上幾萬個肯定就吾係佔大多數,我開呢個題目係好言相勸,由其走係邊沿嘅人比多啲鼓勵,比啲正能量嘅說話,因為我有時好替佢地難過,我知呢到好多人想講一啲言論令到更多人豁出去,過啲行屍走肉嘅生活,但人吾係只係日日講性嘅,仲有好多嘢都可以講,成日都講只會更加會諗,亦都同時失去其他人生,宜家好多香港人成日諗嘢集中一點去諗先搞出好多問題,由其實係討論區,吾好嘅話題好易圍爐越煲越大,而生活有波折最後過得美滿嘅人又小係討論區講嘢,咁樣會令到吾好嘅訊息挫大,搞到多好似全港人都亂搞男女關係

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊