自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

法國醫院靠唔住,簽紙走人啦,借部輪椅推太太上的士去急症室。

珍珠宮

Fishqqma 發表於 24-4-15 08:56
最多都係醫生問題, 唔關間醫院事的。

我入過法國,衰到呢。明明檢查要空腹,同咗姑娘講,姑娘死都話唔需要,叫我食野,我都話唔洗,佢比埋餐牌我叫我食野,最後醫生話我做咩食野。
姑娘帶我做檢查,做完返嚟,另一個姑娘鬧我話我走咗去邊呀,搵我唔到去到另一個檢查,佢哋安排亂到無朋友,啲細節根本唔跟得到。
呢世唔會再去法國醫院,政府都未至於會咁樣,我經常住政府醫院,姑娘反而好驚錯,平均都小心做野。

珍珠宮

Fishqqma 發表於 24-4-15 09:07
我生2個小朋友在法國,之後檢查及做手術住過三次,感覺非常之好。醫生護士都好好。
...

你好彩遇到好醫護,我經驗唔好,衰到比錢去受氣,政府受下氣正常,去私家某程度買服務,私家醫院唔少選擇,我唔會揀再試下法國好唔好。

珍珠宮

Fishqqma 發表於 24-4-15 09:19
政府醫院未住過,我唔能夠比較。
但係就入過一次急症室,真心覺得唔掂, 畀啲panadol打法我,就完全唔係講 ...

政府醫院救返我條命,我兩次入過ICU,醫生話一定要救。
我心跳停過幾次,死裏逃生,醫生從不放棄,一間醫院做唔到,送我去技術最好嘅瑪麗醫院,當時我昏迷,有警車幫白車開路(我老公後來講我知) ,最後到咗瑪麗,第日即做手術救返醒我,後續仲要繼續醫,詳細唔講啦,重症一定要去政府。

珍珠宮

Fishqqma 發表於 24-4-15 09:33
我有印象你的經歷。
我只係回應你唔關法國醫院事呢個回應,係醫生問題多。
...

我明白嘅,醫生總有時會判斷錯。
睇遇到咩醫生,醫生都分好多級數,我信你講嘅說話,只係個人經驗唔好,唔會改變到我對法國嘅感受,而且我係政府已包醫我,我打個電話返去,隨時可以返去。

珍珠宮

大姑娘 發表於 24-4-15 14:07
邊間法國醫院? 香港/九龍? 等我哋避避。

九龍

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊