家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:yenpig115 的帖子

用綠水当然唔得,太看輕臭虫了,早几年三藩市政府也束手无策,科学家在實验室养臭虫研究,亦找不出任何速殺它们的方法。

洋房

要完全滅到當然要時間啦!搵滅蟲公司都唔係即刻得啦!但係用左綠水得確少左~當然我地知未咁快搞掂~但係有見到的屍同埋佢地怕係事實證明!我地以家除左綠水~都會試其他方法。我估綠水抺完可能氣味持久所以殺到佢地~

洋房

如果我地看輕就唔會係咁搵辦法對付佢地啦!

伯爵府

引用:要完全滅到當然要時間啦!搵滅蟲公司都唔係

原帖由 yellif 於 13-11-30 發表
要完全滅到當然要時間啦!搵滅蟲公司都唔係即刻得啦!但係用左綠水得確少左~當然我地知未咁快搞掂~但係有 ...
唉!真係要乜都試!呢個惡夢真係唔想再遇,佢令到我搬屋!

洋房

Shirleyng428 發表於 13-11-30 22:06
唉!真係要乜都試!呢個惡夢真係唔想再遇,佢令到我搬屋!
我都覺係一個惡夢=_=!白頭髮都多幾條⋯

男爵府

引用:上次屋企有,先反起床褥大開殺界(冇得淆底)

原帖由 yinyeah 於 13-06-06 發表
上次屋企有,先反起床褥大開殺界(冇得淆底),再用蒸氣全張床褥辣一次,再閂窗閂門燒艾條焗(門罅封好),再用 ...
請問你用邊隻蒸氣機?

伯爵府

mingcat 發表於 14-4-23 07:02
請問你用邊隻蒸氣機?

Karcher

https://www.youtube.com/watch?v=agYTZ4FcnrQ

https://www.youtube.com/watch?v=NTS4JUzutOY&feature=related

男爵府

引用:+本帖最後由+哈哈媽咪+於+14-4-23+10:28+編

原帖由 哈哈媽咪 於 14-04-23 發表
呢部好貴呀!要成四千蚊,加上我無地方放

伯爵府

mingcat 發表於 14-4-23 10:39
呢部好貴呀!要成四千蚊,加上我無地方放

如果唔係木蝨就唔洗用到咁專業。

不過買左E部機日常清潔都可以用。
我平日都有用架。蒸完個地好爽。同平日用清潔濟既感覺唔用架。
不過最新發現部機可以用黎洗冷氣。上次響電視見到話洗冷氣果個人用E部機洗。不過我以前都聽過有人教我話可以洗冷氣。我唔敢用。不過見到響電視睇過知道點洗啦!

男爵府

引用:Quote:mingcat+發表於+14-4-23+10:39+呢部

原帖由 哈哈媽咪 於 14-04-23 發表
如果唔係木蝨就唔洗用到咁專業。

不過買左E部機日常清潔都可以用。
去豐X睇左部SC3000, 折實$2412,決定買呢部!希望可以

大宅

回覆 Feimuichai 的帖子

回覆 yschau18 之點評︰

其實直立式蒸氣燙斗好用過蒸氣噴槍。但如果你真係想買後者的話,可上網找「億X通」蒸氣噴槍邊度有得賣‥‥我C6就話佢喺登打士街嗰頭買的喎,150蚊。

抱歉我已好耐冇用過支噴槍,所以要摷番出嚟影相都有點困難‥ 你上網一SEARCH應該都有哂圖的了!

大宅

引用:真係好噁心的,想起又起雞皮 +

原帖由 yenpig115 於 13-10-01 發表
真係好噁心的,想起又起雞皮
X2

首頁

尾頁

跳至