家事百科

跳至

首頁
45678...12

尾頁

大宅

別墅

回覆 珊珊媽媽 的帖子

如果可以不如你post相比我地睇下,我全屋傢俬都搵佢地做,但未做好,我都好想知你的情況呀!

侯爵府

畀面勳章

回覆 echoy 的帖子

我就係驚做公仔這情況,所以我做得好簡單,唔敢做公仔.......好老實一開始見euka嘅hello 吉米公仔,我唔可以接受(euka 唔好怪我,因大家要求唔同),係這間shop 訂做傢俬,係我要求好簡單款式及間shop近我屋企,隨時可以落去。我到現在未見實物,唔可以講什麽,但何小姐及林小姐嘅態度係ok woo。

大宅

回覆 PW530 的帖子

pw530,唔緊要
我造kitty個bed時林小姐已講明唔做eyes and mouth
因版權問題
所以做有kitty style 已ok

你的ORDER有得睇未?
Longing...

複式洋房

係lor, 可唔可以post D 相睇吓, 我d + c 都有d 複雜, 好擔心呀

大宅

回覆 sowai 的帖子

我之前去過兩次都見到傅生, 我地個陣諗佢係老闆黎.. 諗住就算佢接左單都係林小姐佢地去跟, 但宜家你咁講..我又驚驚地.. 唔知你地搵開林小姐既..可唔可以幫手問一問林小姐, 傅生是否老闆? 之後畫圖都係林小姐佢地畫, 還是由傅生自己follow, 因為我比訂金佢地去度尺先... 如果傅生唔係老闆我就要求林小姐follow啦... 唔該你地幫手問一問啦... thanks

大宅

透明melody
花樹好似我畫仲好過佢
佢張圖係斜睇, 我無諗過無雲都做得咁"精緻"!!!!

大口仔
無頭髮
係咪唔認會認唔出依個公仔??

大宅

點先可以upload到圖?!

大宅

大宅

回覆 euka 的帖子

佢無講明喎
佢只係識得係咁影印我地提供個本填色簿, 你行開幫我問下佢
點解唔事先講
依家唔止無眼, 係無頭髮啦, 又無顏色

大宅

請問佢有沒有比圖你CONFIRM左先做架? 為什麼出黎既公仔同你原意不同?

大宅

依d程序我地當然有, 我俾左4皮野你話我有無CONFIRM圖先做, 佢手畫我CONFIRM極都係手畫既圖依個係事實!!!!

一世人有幾次咁大裝修先得, 幫我做廚柜間公司直頭要簽圖, 人地係電腦出圖畫出晒呎吋,
為什麼出黎既公仔同你原意不同? ==> 我都想問佢

我係度申訴 最重要我既POINT係我在此只係通知大家有咁既case, 作出合理投訴之餘並提醒大家因為我唔知當中係咪有佢地既工作人員, 我擺左上黎第二日, 那位符先生已經主動聯絡我地, 平時我地都見到佢地會上BBKINGDOM, 但係我唔知佢地有無留言啦...

ANYWAY, 希望符生跟得好D, 我唔想俾左三舊水做隻咁既野

大宅

I understand how angry you are when seeing those photos
esp the 大口仔

The Dog? like 叮當個亞福
點解好次手震震畫?
Melody not in proportion of the wardrobe
Like some mam said ,
better to stick sticker if the products is like this,
and the grass of melody

sansanmama
will they compensate? or what they will do now?

侯爵府

畀面勳章

回覆 euka 的帖子

euka,

屋企裝修中(都係何小姐介紹)所以要等到五月中,而家我做古典款,佢現有款式希望唔會出錯啦 !!!!
我問佢send photo 比我,佢話我組傢俬太大唔得woo..........我而家都有啲驚......因装修 c fu 都係佢哋介紹,唔知好唔好 !!!!!!!!

我現未收貨.....所以我唔知佢好 or 唔好,暫時ms. ho & ms. lam 態度及跟進都可以嘅,但係甚麽都 black & white 及以圖為証好啲,希望一齊順利啦 !!!!!!

大宅

回覆 PW530 的帖子

My sketch my Miss Lam are all colourful
The final end products is really the same as sketch
Or else wh ydo we need a sketch for confirmation?

23.4.2011
Has called Miss Lam today as I want to add a glass on top of the desk
Hearing that sansanmama's case is exceptional case due to misunderstanding of the mr. fu.
Sorry to know that she is so unluckily
For detail I am not in the position to comments on them

Honestyly speaking the quality and design and service of Miss Lam is very good
Hoping they can extend their good service to all salesman

侯爵府

畀面勳章

回覆 euka 的帖子

我都希望一切順利,有事大家溝通要清楚,初時我和ms. ho 溝通都有啲錯誤,但大家都好好解釋,不過佢哋態度係ok 架,所以由開始至今,我只驚貨不對辨,沒有投訢佢哋service 唔好 !!!!!!!

大宅

各位樓上的媽媽,我想問吓你地有冇加$10%轉E1木低鉀荃油呀,原本我想+$10%造E1木,但是林小姐話鉀荃係由D油度黎,不是由D木度黎,建議我+$10%用低鉀荃油,你地都是和我一樣只用低鉀荃油嗎,定係+$20%用埋E1木呀?

大宅

I only know that I used E1 board with 10% added
If they now will use 低鉀荃油, it is much more safe to our kids

別墅

我都贊成要改用低鉀荃油,否則仍然有鉀荃味。

複式洋房

, 我d +c 只係白色或且木色同灰鏡,無公仔,但設計都幾覆雜, 希望無事啦. 我都係+10% 用低鉀荃油.

首頁
45678...12

尾頁

跳至