嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: BB兩歲的媽媽入來傾下[part 9] old title (5個月....from shirleylee)

tpmak,

可以懷緬下個種feel 又幾lum!!

tpmak 寫道:
同大家分享下. 上個月同朋友及以前男朋友食飯, 發覺大家無論內外都好似變了, 臨走時, 佢同我講, 如果比佢時光倒流, 佢一定mark 死我(聽了有d唔好意思), 我同佢講,你都傻傻地, 現在咪幾好, 做朋友冇壓力, 番去聽下首歌”第一時間”! 佢係我過去最靚仔的男朋友, 加上個人好善良. 不過佢媽媽好trouble, 冇再拍落去. 有d可惜! 我都仲有小小feel! (比老公知死緊)
我叫康康,又名426,4月26日出世,而家有34磅+啦

男爵府

Re: BB兩歲的媽媽入來傾下[part 9] old title (5個月....from shirleylee)

嘩, 緊係要即炒啦, 想c頂啦
chrisitne 寫道:
All:

尋日收到Shirley Lee 電話, 炒左個工人。
佢話自己同寳寳出街攪學校, 工人淨低細仔一個係屋企,
開大冷氣, 居然落街執衫。返屋企見到亞仔大喊,
耿係火都黎啦, 覺得印印無責任心。

李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

子爵府

Christine,
個工人真係要炒! 咁shirley 現在點?

女人,
唔好講思春咁難聽! 起碼如果老公唔覺得我好, 有人都仲當我係寶!

男爵府

TP,
你老公緊當你係寶啦, 你咁賢淑體貼, 我都當你係寶啦, 如果唔係, 你點做我"爸爸"呀

李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

男爵府

tp:

Shirley 依架暫時晤再請工人, 一個人照顧兩個。
等寶寶返學后, 希望會好的。

男爵府

tp:

有舊boy friend 講這番說話, 真係好lum.

男爵府

你地就好啦, 有依d甜蜜回憶, 我好瘀.....而家老公係我初戀
tp:

大宅

小心女人 寫道:
你地就好啦, 有依d甜蜜回憶, 我好瘀.....而家老公係我初戀 [quote]
tp:

[/quote]

女人,

我同你一樣....我就覺得唔瘀....
你老公一早mark c你, 敢右點會有第2個wor

tp,

舊情人敢樣講野....幾令人羨慕

別墅

Hi,,,,,

提起個印印真係比佢激 佢件衫還重要過BB......攪到我個囝大哭了30分鐘......我好心痛.....當時見到個囝個哭樣..我自己也忍不住哭了....最感動是BOBO取一張紙巾幫我抺眼淚....... :-( 所以我決定自己照顧一段日子先....我暫時對工人失去信心......BOBO最近也講多了很多說話.....喜歡四周圍攪亂...... 幸好是都會同細佬玩....但也會爭寵.....都幾煩惱....希望上了學會好些.....

女人...
都幾幸福...你老公是你初戀.......哈.....最重要係佢愛錫你.....你同肚裡面BB如何呢?

tp

Hello......晴晴有否增磅呢?

all
Hello.............

Christine

你如果生了可以Call我嗎?....努力增磅...

歡迎入我Dream House參觀 ---- 哈..... 我叫 寶寶 ......,,,,,, 由媽咪肚已這樣稱呼,我是2004年4月26日 在瑪麗醫院出世.........。 :-o :-o :-P 22/1/2005 - 第一次講 :媽媽: 十個月71.5cm - 6.21kgs(輕磅) 八個月懂向後爬 十個女懂向前爬 19 / 3 / 2005 - 懂自己扶住bb床企了 5/4/2005 - 7.1kgs,,,,, 13/5/2005 - 6.8kgs (76cm) 22/5/2005 - 可以放手自己行了 22/9/2005 - 8.2kgs (79cm) :-P :-PBoBo #### Photo ;-) [link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/hQg8p8[/img][/link][url=:http://www.babyhome.com.tw/bb/47925]BO BO Photo[/url] 第二個小寶寶 - 2006年1月20日出世了

男爵府

All:

Morning

男爵府

shirleylee,
有時真係好嬲d工人做野成日都唔用腦, 又無責任心. 錦而家你唯有辛苦d啦, 不過辛苦得黎都好開心既. 加上BoBo又好生性, 真係不愧為大家姐

男爵府

shirleylee:

一個人要照顧兩個bb, 努力呀.
好呀, 生完call 你啦。

子爵府

Christine, woman
Good Morning!

Shirley,
多謝你問侯, obi現在冇咩增磅, 總算ok!

男爵府

講開工人無責任心, 我工人前排先離譜
事緣我地一家出街去契媽屋企食晚飯, 帶埋工人姐姐, 我老公準備左2支紅酒&禮物比我地契女, 放左依d野響紙袋入面, 叫我工人負責拎住. 跟住我地搭巴士去, 落車後行左2條街, 我見工人兩手"fing fing", 我問佢袋野響邊? 佢先醒起漏左響巴士 我老公嬲到飛起, 我老公平時好小理/嬲工人, 但果次佢好嬲, 覺得佢好無責任心, 我老公問佢如果第時要佢帶Cyrus B搭巴士返學, 係咪都會漏低Cyrus B響巴士都唔記得?
仲要一直都無say sorry, 唔知係佢驚到唔記得or what. 最後要我問佢至講

子爵府

All,
因為老公架構有變, 老細失勢 , 佢的situation 好worry, 昨天佢終於忍唔住, 流了眼淚:-( ,之前我曾經係support 老公的同事,又係同行, 好了解這行的人及事, 同佢傾了成個鐘, 講番佢地的話,佢舒服了很多. 再同佢d同事傾, 又再好d! 其實失敗真正的意義是教人反思 , 學習---learn from experience!我有信心佢會好快起番身! 今早起身, 看到 zzz的obi及老公, 我”呼”了一啖氣 ,決心做一個未吹的氣球, 準備幫老公接走不開心的恕氣! 到時, 會叫d朋友幫我”吉”破這個氣袋! 加油, 加油! (多謝大家比我係度好似做決志咁!)

男爵府

tp,
一個男人要流下男兒淚就真係好唔開心&好大壓力, 好在佢有你, 佢有你明白佢&安慰佢, 佢已經鬆左d架喇! 其實每人都有壓力, 最緊要有方法release佢出黎, 你已經做得好好, 你依個汽球, 我可以幫你"吉"爆架
tpmak 寫道:
All,
因為老公架構有變, 老細失勢 , 佢的situation 好worry, 昨天佢終於忍唔住, 流了眼淚:-( ,之前我曾經係support 老公的同事,又係同行, 好了解這行的人及事, 同佢傾了成個鐘, 講番佢地的話,佢舒服了很多. 再同佢d同事傾, 又再好d! 其實失敗真正的意義是教人反思 , 學習---learn from experience!我有信心佢會好快起番身! 今早起身, 看到 zzz的obi及老公, 我”呼”了一啖氣 ,決心做一個未吹的氣球, 準備幫老公接走不開心的恕氣! 到時, 會叫d朋友幫我”吉”破這個氣袋! 加油, 加油! (多謝大家比我係度好似做決志咁!)

男爵府

小心女人:

你老公平時錦nice 都發火,真係幾嬲。
要教下工人姐姐做錯事要say sorry.

男爵府

all,Morning,
前晚朗朗發燒,見佢成個人都好倦,要訓覺,夜晚食退燒藥.貼退燒貼.之後退

男爵府

LongBMa,
朗朗今日好d未? 我都覺得而家佢地病反而好似仲扭計過以前, 以前細個病, Cyrus B都會照玩, 又好有精神架, 但近幾次病佢都好似好辛苦, 又無力錦, 唔知係咪而家d菌愈黎愈勁呢?

男爵府

tp:

男人之苦......想講内心不安, 又怕家人擔心。
流下眼淚可以舒發自己感受, 需然做老婆不能
幫到佢事業上問題, 但多傾下有幫助。

我老公之前幫佢哥哥工作多年, 生意不好到前
幾個月終于結業,令到老公非常煩惱。
依架轉左新工, 心情可以放菘下來。

首頁

尾頁

跳至