家事百科

跳至

首頁
12345...19

尾頁

子爵府

回覆:SIEMENS 洗碗碟機

請問係咪一日洗一機左右?買清潔劑難買嗎?

侯爵府

大廚勳章

引用:請問係咪一日洗一機左右?買清潔劑難買嗎?

原帖由 粒粒芝士 於 14-10-29 發表
depends on 你是否天天煮飯,幾多人家庭。我日日夜晚開一機,第二朝收碗杯。有洗碗粉同洗碗丸,超市有啦
taste,welcome,piago,aeon,apita..citysuper etc

快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

引用:請問係咪一日洗一機左右?買清潔劑難買嗎?

原帖由 粒粒芝士 於 14-10-29 發表
市面仲有好多牌子嫁

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

別墅

回覆:幸福羊寶寶 的帖子

我都買了西門子洗碗碟机,等送貨好期待,想問楼主中午食完的碗快,是就咁放机入面定会用個桶浸住先?

侯爵府

大廚勳章

引用:我都買了西門子洗碗碟机,等送貨好期待,想

原帖由 dorababy 於 14-10-30 發表
我都買了西門子洗碗碟机,等送貨好期待,想問楼主中午食完的碗快,是就咁放机入面定会用個桶浸住先?

...
係?買左邊款呀~
下午啲碗,我試過兩方法,用紙巾擦走D渣,飯蔥粒咁啦,or 用水沖一沖。隨心架炸。

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

引用:咁我想問吓你d水喉同去水位麻煩攪嗎?因為

原帖由 EllEll 於 14-10-25 發表
咁我想問吓你d水喉同去水位麻煩攪嗎?因為正擔心中,師傅星期三先嚟睇位!請問你可以影張相分享吓嗎?&#128 ...
裝唔裝到呀?

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

回覆:太子. 的帖子

我而家明白到,點解康寧碗係美國賣果啲無腳

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

別墅

如只抹走D渣放洗碗碟机至晚上會否乾晒好難清潔,天氣熱会否焗住有味?sorry因未用過太多顧慮,呵呵。

別墅

買左60cm嵌入的

洋房

師傅話裝到呀😁😁現在等報價😅😅唔該晒你呀🙏🙏

水晶宮

我屋企部機應該同樓主果部一樣, 都係10套既...
不過我完全唔識用, 呢d野梗係留返俾老公啦

侯爵府

大廚勳章

引用:如只抹走D渣放洗碗碟机至晚上會否乾晒好難

原帖由 dorababy 於 14-10-30 發表
如只抹走D渣放洗碗碟机至晚上會否乾晒好難清潔,天氣熱会否焗住有味?sorry因未用過太多顧慮,呵呵。

...
唔好lock實。輕力推埋門就可以。
有個pre.rinse 掣可用,會同碗碟沖下水15mins,咁你可安心等到夜晚先落粉or丸開機。
沖完你開門,輕力推埋門比條縫佢就唔會焗住。 大家研究交流下啦。我都係新手。。我老公話呢個係最好既家電。佢唔喜歡洗碗架

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

引用:我屋企部機應該同樓主果部一樣, 都係10套既

原帖由 Chirley 於 14-10-30 發表
我屋企部機應該同樓主果部一樣, 都係10套既...
不過我完全唔識用, 呢d野梗係留返俾老公啦 ...
啲掣真係好易用炸。一講你都明個種。不過你有專人處理,唔洗啦~

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

引用:師傅話裝到呀&

原帖由 EllEll 於 14-10-30 發表
師傅話裝到呀😁😁現在等報價😅😅唔該晒你呀🙏🙏

...
恭喜你呀。。。有左它我都happy曬

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

洋房

我住村屋,成日開party,無姐姐,又要湊仔,所以後悔當初裝修時無接受老公意見😫😫而家唯有要外置。

侯爵府

大廚勳章

EllEll 發表於 14-10-30 20:54
我住村屋,成日開party,無姐姐,又要湊仔,所以後悔當初裝修時無接受老公意見😫😫而家唯有 ...
唔怕啦。而家裝番一樣咁HAPPY。。。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

複式洋房

想問同洗衣機share喉, 洗碗機和洗衣機可否同時開機運作?

侯爵府

大廚勳章

引用:想問同洗衣機share喉, 洗碗機和洗衣機可否

原帖由 fcheu 於 14-10-31 發表
想問同洗衣機share喉, 洗碗機和洗衣機可否同時開機運作?
視乎你洗衣機條電線幾大同掣又幾大。正常一個13A就唔好同時用喇。
因為,據我所知,洗碗機有45,65,75度,如果用緊75度係24kw。
即係要問師傅,查下洗衣機條係咩電線先好決定,support唔到唔好一齊開喇。如果,有人識電既JM,而我concept錯左,請糾正我啦~ thanks

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

別墅

引用:+本帖最後由+幸福羊寶寶+於+14-10-28+12:01

原帖由 幸福羊寶寶 於 14-10-27 發表
我都有用洗碗機,可否介紹一下那裏有無腳的茶杯賣?

侯爵府

大廚勳章

引用:Quote:原帖由 幸福羊寶寶 於 14-10-27 發表

原帖由 C9C9 於 14-11-03 發表
我都有用洗碗機,可否介紹一下那裏有無腳的茶杯賣?
Ikea 平靚正又多款。

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

首頁
12345...19

尾頁

跳至