夫婦情感

跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

SUMSUM_88 發表於 21-5-23 22:39
覺得痛苦,點解可以捱9年,估你老公唔喜歡女人,你而家先三十幾歲, 未來仲有幾十年要過,之前9年咁樣⋯你 ...

你令我諗起好多無飯開嘅男人,性版見好多,(其實女人都唔少)佢哋都好痛苦
無性對男人來說更大件事,但問十個,十個都唔想離婚,因為唔捨得仔女,更唔想仔女喺單親家庭長大
我都經歷過無性婚姻,都有十年八載,係好痛苦,唔離婚都係因為仔女,若果無,晨早走咗啦

大宅

andy01361 發表於 21-5-23 23:19
我覺得你先生唔愛你同無體諒你
或者佢對你同個女好係出於責任,但佢冇考慮過你嘅感受

我有時候好難過時都會諗...好唔好離開...但係我望住個女...又唔想佢變單親...如果我選擇離婚會唔會好自私...我都唔知點算好

大宅

減齡達人勳章

或者換過角度諗,如果你個女將來面對同樣情況,你會希望佢點處理?

為人父母一定為孩子著想,但唔應該因為咁就要委屈自己,另外,就算單親都唔一定咁災難,我有唔少親戚朋友都經歷父母離異,佢地都可以過得好好

男爵府

nicnic_w 發表於 21-5-23 23:01
因為佢一直對我同個女好好......之前覺得如果因為無性而離婚好似好兒戲...所以一直忍...同埋呀女仲細...。 ...

佢為生子女先同你結婚啫,你諗下你有個女嗰次之後都冇,就知佢目的達到,咪唔想難為自己

男爵府

nicnic_w 發表於 21-5-24 01:33
我有時候好難過時都會諗...好唔好離開...但係我望住個女...又唔想佢變單親...如果我選擇離婚會唔會好自私. ...

就算離婚,你個女一樣有爸爸媽媽,又唔係唔俾見面

大宅

cupid0627 發表於 21-5-24 01:19
我好明嗰種痛苦呀,前夫都有好多年同我無身體接觸㗎,佢仲衰到精神虐待我,唔同我講嘢添!我無抑鬱真係好 ...

我同佢拍拖嘅時候,其實都好正常。情侶會做嘅嘢我哋都有做。雖然拍拖嘅時候行埋都唔頻密...但係都叫有...拍拖嘅時候我會諗可能係香港嘅土地問題...所以先會少D,但係我完全想像唔到結婚後係會變成0......

我記得我上一次同佢傾嘅時候,我有問過佢如果我有一日想離開,你會唔會比我走?佢同我講唔可以無咗我,佢話佢好愛我....但我問佢點解唔掂我,佢又唔出聲.....
嗰一刻,我彷彿自己好似一隻寵物...只係比衣食住行....精神上情感上都無比過我....

大宅

減齡達人勳章

回覆樓主:

我比較注重行動,講好容易,請用行動證明

即係咁...咁需要同愛錫太太,久不久滿足下對方都唔係咁難者...?

cankiu2011    發表於 21-5-25 06:55

子爵府

nicnic_w 發表於 21-5-24 01:56
我同佢拍拖嘅時候,其實都好正常。情侶會做嘅嘢我哋都有做。雖然拍拖嘅時候行埋都唔頻密...但係都叫有... ...

我覺得佢呃你
而家唯有逼佢一齊見婚姻輔導啦!
我相信冇第三者嘅介入,你哋兩人好難解決問題

珍珠宮

妳老公會唔會係無性戀者??

大宅

其實如果你老公覺得段關係可以無性,咁性對佢黎講都唔係愛情關係上一樣重要既野,唔係一樣只係你兩個之間先需要既野啦。

咁我覺得你可以試下偷食一兩次,試下自己感覺,先再決定點做。咁都唔算背叛啦,因為佢根本唔care呢樣野亦唔需要。

spoilspoil    發表於 23-2-21 16:09
happylife28    發表於 21-5-24 20:32
cathngai    發表於 21-5-24 13:40

子爵府

dm0309 發表於 21-5-24 11:33
其實如果你老公覺得段關係可以無性,咁性對佢黎講都唔係愛情關係上一樣重要既野,唔係一樣只係你兩個之間先 ...

如果調返轉
男人無飯開,跟住出去偷食,但最終被老婆發現,老婆會點?
試下個老婆呢度開po哭訴老公出軌,各方jm會唔會叫老婆睇開啲?
我從來都覺得一事還一事,呢段婚姻行唔到落去,就先解決,但偷食就唔係一個解決方法

cankiu2011    發表於 21-5-25 06:56
cathngai    發表於 21-5-24 13:40

珍珠宮

我同佢拍拖嘅時候,其實都好正常。情侶會做嘅嘢我哋都有做。雖然拍拖嘅時候行埋都唔頻密...但係都叫有... ...

如果拍拖有性生活,咁你老公又唔似係同性戀者
似乎佢心裡面另有他人,所以只能待老婆如親人

男爵府

回覆樓主:

拍拖時正常婚放無,你外表有keep嗎?佢身體會唔會有問題,男人唔得好多時唔會求醫,如果呢兩方面都無問題佢出面可能有第二個,不如你揾機會單獨同佢傾下,好似你寫咁話比佢知你想知原因

伯爵府

回覆樓主:

試下一齊去見婚姻輔導或者性治療師

大宅

Yee_ng 發表於 21-5-24 12:01
拍拖時正常婚放無,你外表有keep嗎?佢身體會唔會有問題,男人唔得好多時唔會求醫,如果呢兩方面都無問題佢 ...

我之前都有諗佢身體會唔會唔得?所以我有一次好主動諗住試下佢的生理反應,又無問題喎....不過最大問題係態度問題...唔知係咪佢其實只係配合我...比我的感覺不情願咁...一野成個身壓落黎...真的差D透唔到氣....。這亦係我同佢最後一次...我再沒有主動了...因為感覺實在太差太差....做完後我好似仲難過......

我之前為左吸引佢,積極減肥keep好自己。而家身材仲瘦過未結婚的時候...出街搭地鐵試過比後生仔搭訕...問我讀邊間大學 30幾歲人比o靚仔搭訕真係嚇死人....

我自問我個人可以做的都做過...但係咩用都冇...我先會覺得咁痛苦...

大宅

cupid0627 發表於 21-5-24 11:40
如果點返轉
男人無飯開,跟住出去偷食,但最終被老婆發現,老婆會點?
試下個老婆呢度開po哭訴老公出軌, ...

真係唔可以將同一套理論套喺所有夫妻身上,男女都無關係。佢自己睇法係愛裏面無性,性同愛分開既時候,就唔係背叛。其實調返轉去睇,有時候自己去填補返呢啲需要,可能係救緊段婚姻。好似樓主咁講,因為性就離婚,一定要搞到頭家散都未必好既。

starboard    發表於 22-6-15 17:56
soso1227    發表於 21-5-24 19:55

子爵府

dm0309 發表於 21-5-24 13:15
真係唔可以將同一套理論套喺所有夫妻身上,男女都無關係。佢自己睇法係愛裏面無性,性同愛分開既時候,就 ...

清清楚楚好d,小心發生命案⋯⋯

cathngai    發表於 21-5-24 13:42

男爵府

nicnic_w 發表於 21-5-24 13:10
我之前都有諗佢身體會唔會唔得?所以我有一次好主動諗住試下佢的生理反應,又無問題喎....不過最大問題係 ...

生理有反應,但過程完唔到事都可能有問題,佢未必係想傷你,心理壓力會搞到有性障礙,當然真正原因都係得你c6知,你真係要平心靜氣問下佢

子爵府

其實會唔會你老公唔享受過程,覺得辛苦所以唔鍾意?佢係咪唔鍾意做運動果d人?

男爵府

愛唔係講一句就算係愛
性生活唔夾可以去搵輔
如果真係唔可以無咗你,點都會做啲嘢去改善,嘗試令你開心些
如果講就話唔可以無咗你,但行動係零,甚至繼續傷害,咁即係愛極有限,佢最愛自己

首頁
12345...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊