懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

09年6月預產的媽媽 (part 2) 開左啦... 各位sis,過去計續傾啦~

大宅

part 2 條link
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2045847&pid=31067715&page=1&extra=page%3D1#pid31067715

原帖由 conniecheung 於 09-2-13 13:07 發表
09年6月預產的媽媽 (part 2) 開左啦... 各位sis,過去計續傾啦~

男爵府

原帖由 sillyhp 於 09-2-10 22:49 發表
腰骨痛小事,用左束腹帶,心理同身理都覺得有好大改善。而家最麻煩係,大脾內側兩邊成日都好似踩完成日單車翌日咁,痺痺地…

今日我仲發覺自己雖然重量無乜上落,但大脾強壯左好多,條腿蘿蔔或者珍寶雪糕筒咁…鳴

本 ...

我尋晚行完一輪, 返到去望對腳好似豬蹄脹左...唔知係咪水腫, 定肥左咁多.
有時久坐或訓奈左都Pat Pat痛, or 大脾痺痺地

大宅

我第一胎有買, 但後來都無咩點用, 因為我大仔食人奶已經唔叻, 加左個保護膠, 更加食唔到

原帖由 麥兜MaMa 於 09-2-12 17:41 發表

我見有d booklet 話乳頭保護膠(silicone), 叫c6一定要買比我, 怕痛

XXX

[]

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 siucandy 於 09-2-13 12:22 發表
各位,聽日就係情人節,你地老公會送咩比你地??我老公好老套架,年年都係果句,"你睇中咩我買咩比你",天呀...佢知唔知咩叫驚喜.....今年係我地最後一年二人世界,出年就係三人行啦.....哈哈.... ...

我無諗過喎, 宜家我地兩個成日都以阿b為先, 買親都係俾阿b既, 而且聽日出親街食既都唔岩我食, 所以諗住去買牛排返屋企食, c6話佢煮喎...

大宅

你99真有d 過份喎, 揍個孫女放學都唔係用好多時間啫, 佢又唔肯幫手睇細b, 我覺得真係無必要留一間房比佢!

原帖由 雯雯媽媽 於 09-2-13 00:51 發表
最慘我唔係叫我99揍,只係叫佢幫下眼,因為個工人姐姐未揍過nw...點知人家一口拒絕,甘又難怪有個成18歲都要人揍出揍入既大孫女要佢睇,人地嗰一家又真係廢過人,咩都要人幫!
今日冇人揍雯雯放學,叫佢幫我揍一次都唔得,原 ...

XXX

[]

大宅

我個人覺得即棄的乳墊都幾薄, 比衛生謢墊only 厚少少or 差唔多

原帖由 pegpegbaby 於 09-2-13 11:34 發表
沒有人有經驗?

有沒有人可解答我? -->

各位,
我想問孕婦/哺育胸圍的問題...
你地用的bra是不是本身有pad, 定係只係一塊布咁...?
因為我是有pad的, 所以正在煩惱如果將來漏奶要用乳墊, 個胸會不會墊大左? 定係其實d ...

XXX

[]

大宅

我阿妹話用即棄果d係方便唔駛洗, 不過有時濕左但又未可以即時換既時候, 一旦乾左少少塊pad 會chi 左係nipple度, meet 出黎時都幾痛, 要用水抹先得

所以佢話如果唔怕麻煩, 買定2對布製既o係屋企用, 水洗都好方便

原帖由 garrickmum 於 09-2-13 20:29 發表
我個人覺得即棄的乳墊都幾薄, 比衛生謢墊only 厚少少or 差唔多

複式洋房

大家好, 我本來預產期係7月頭, 我約左法國係6月18日開刀, 你地有冇人都係法國生?

首頁

尾頁

跳至