懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

都有架...尋日老師抱佢入去, 佢係咁望住我, 咁我就係咁同佢say byebye...今日老師拖住佢隻手入去, 佢就望都冇望我行左入去, 等我係門口好似傻婆咁望住佢背影...

原文章由 bbchoi 於 08-8-20 13:42 發表

你有冇好唔舍得咁望住佢入學校?

大宅

我好眼淺, 我諗我會喊

記得上一次放完生產假返工, 我都係喊住咁, 比老公抱去99屋企

男爵府

好媽媽勳章

我個囡今個月尾都開始番 k1 啦, 我都希望佢可以好快適應到新學校啦.

小朋友真係大得好快, 個陣抱佢出院都好似好近既事, 咁快佢都已經三歲幾.

原文章由 PP_Couple 於 08-8-20 13:34 發表
mchan89,
我囝囝返pre-school, 8/11開學...今日好開心, 佢係學校門口冇喊la, 尋日就喊左一下收聲...真係光陰似箭, 一下指就返學...

禁止訪問

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

fatfatwong,

想問下咁你未上到奶之前係咪都係要補奶粉架? 我今胎都唸住餵人奶, 但會開刀生, 我擔心緊遲上奶要補奶粉, 到有奶果時阿b唔知肯唔肯食...

如果煲上奶湯水既話, 其實應該係一生完即刻飲, 還是遲少少, 等到上左奶先飲呢?

原文章由 fatfatwong 於 08-8-20 16:27 發表
講起谷奶,我當時係浸會生完第二日,落左床,姑娘就叫我快d餵人奶比bb,雖然明知未有奶上,但都要我"次激"下乳線,等快d有奶上喎.
不過果時姑娘都好大力.成日係我餵奶時走埋黎用手"鍊"我個胸,攪到我痛到差d掉左亞仔落地:pi ...

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

fatfatwong,

想問下咁你未上到奶之前係咪都係要補奶粉架? 我今胎都唸住餵人奶, 但會開刀生, 我擔心緊遲上奶要補奶粉, 到有奶果時阿b唔知肯唔肯食...

如果煲上奶湯水既話, 其實應該係一生完即刻飲, 還是遲少少, 等到上左奶先飲呢?

原文章由 fatfatwong 於 08-8-20 16:27 發表
講起谷奶,我當時係浸會生完第二日,落左床,姑娘就叫我快d餵人奶比bb,雖然明知未有奶上,但都要我"次激"下乳線,等快d有奶上喎.
不過果時姑娘都好大力.成日係我餵奶時走埋黎用手"鍊"我個胸,攪到我痛到差d掉左亞仔落地:pi ...

大宅

我囡囡都係今年返k1呀. 不過佢份人唔怕生又好social的, 所以我唔係太擔心.
佢地真係大得好快呀, 要搵定小一的資料lu.

原文章由 mchan89 於 08-8-20 15:37 發表
我個囡今個月尾都開始番 k1 啦, 我都希望佢可以好快適應到新學校啦.

小朋友真係大得好快, 個陣抱佢出院都好似好近既事, 咁快佢都已經三歲幾.

大宅

我都係一生完姑娘就抱bb比我餵奶喇, 生咗都唔夠半個鐘,當然未有奶啦. 姑娘就冇大力鍊我個胸, 醫生就有囉.

大宅

生完就飲上奶湯水喇, 連醫生都同我講要飲多d湯水. 有d人話如果想餵人奶補奶粉時唔好用奶樽餵, 但我見姑娘都係用奶樽餵我個囡的. 我同我家姐都冇阿b唔肯食呢個問題, 因為餓起上嚟都唔理得咁多啩, hehe.

原文章由 anita_mon 於 08-8-20 18:06 發表
fatfatwong,

如果煲上奶湯水既話, 其實應該係一生完即刻飲, 還是遲少少, 等 ...

大宅

QE 補奶時唔係用奶樽, 佢地由奶樽倒落杯仔到, 可能係本能反應, 肚餓就識得吸入口!

大宅

QE 補奶時唔係用奶樽, 佢地由奶樽倒落杯仔到, 可能係本能反應, 肚餓就識得吸入口!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

Hi morning
今日打風又會落雨, 各位媽咪小心d....

大宅

原文章由 天使之心02 於 08-8-19 21:31 發表

其實無見紅見啡
都唔使太擔心既
我呢胎由4周開始到11周都見紅
所以比別人多百倍擔心

咁你要多d休息下喇.

水晶宮

hope tomorrow typhoon no. 8 la

can have 1 day leave ar
haha......

大宅

想問下,而家15wks,重左8磅係咪太多呢?

大宅

大宅

大宅

真係重左D喎!
我諗要重2-3kgs, 我仲未重番

首頁

尾頁

跳至