夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

好唔開心所以上黎問...
其實婚姻係咪搵一個隊友一齊組織家庭,一齊搵錢整大個餅? 結婚其實係咪搵一個拍檔,做啲一個人不能完成既野。。
無性婚姻裡面有幾多係男既唔鍾意行埋...? 我係咪應該要自己適應同接受呢種生活?

別墅

jugoolic 發表於 21-1-22 11:25
其實婚姻係咪搵一個隊友一齊組織家庭,一齊搵錢整大個餅? 結婚其實係咪搵一個拍檔 ...

我覺得唔係。婚姻只是一張證書,婚姻背後是組織一個家,家最重要是有”愛”,繼而有小孩,過程中有很多挑戰,唔單止是供樓……如果沒有愛,老實講,兩個人比一個人痛苦。

至於無性婚姻,你們拍拖時和結婚時沒傾過?始終呢方面要雙方配合,可能佢有咩原因所以無性?試下同佢傾吓先,要迫自己忍,始終有一日會爆。

大宅

其實婚姻係咪搵一個隊友一齊組織家庭,一齊搵錢整大個餅? 結婚其實係咪搵一個拍檔 ...

婚姻係要多溝通,有唔滿意要即刻講,將問題積積埋埋遲早無得救!
其實真係大家攰嘅,可以商量下每個月定一日先,一個月一次都好呀!
性絕對係可以令夫妻間更加親密感情提升嘅橋樑!
就算真係唔行埋,大家欖下錫下都叫有身體接觸下,有身體接觸同無係差好遠!

別墅

greycats 發表於 21-1-22 12:01
我覺得唔係。婚姻只是一張證書,婚姻背後是組織一個家,家最重要是有”愛”,繼而有小孩,過程中有很多挑 ...

我有同佢傾過幾次呀,但每次我問起,好多時佢既答案都係:可以做呀,你唔問之嘛!跟住果晚如果我撩佢就有,冇撩到佢都係冇左件事... 係咪有啲男人係咁,對性唔特別熱衷,可有可無?
但係其他所有野,佢都好好,100分老公。我知道我唔應該挑剔咁多
請問有幾多JM係習慣自己解決需要?

別墅

Yusum 發表於 21-1-22 12:16
婚姻係要多溝通,有唔滿意要即刻講,將問題積積埋埋遲早無得救!
其實真係大家攰嘅,可以商量下每個月定一 ...

佢有攬我架,我地有身體接觸,佢仲好鍾意攬住我瞓覺!就係冇性...佢攬住我瞓但又冇性我其實仲難忍...

KennyChaw1982    發表於 23-12-13 12:19
yykkff117    發表於 23-10-10 16:14

別墅

jugoolic 發表於 21-1-22 12:39
我有同佢傾過幾次呀,但每次我問起,好多時佢既答案都係:可以做呀,你唔問之嘛!跟住果晚如果我撩佢就有 ...

既然佢其他野都100分,只是這方便不主動,那麼妳可以同佢講想佢主動點,問吓係咪返工攰?等其他原因,年紀大既男人的確冇咁需要
有時攰都真係自己diy輕鬆點

KennyChaw1982    發表於 23-12-13 12:20

子爵府

性版真係見唔少老公唔願意開飯嘅
我信有男人唔熱衷性事

子爵府

jugoolic 發表於 21-1-22 12:42
佢有攬我架,我地有身體接觸,佢仲好鍾意攬住我瞓覺!就係冇性...佢攬住我瞓但又冇性我其實仲難忍...
...

佢唔做主動,你可以主動,佢攬你時咪摸下佢先,睇下佢有乜反應。
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

別墅

greycats 發表於 21-1-22 13:09

既然佢其他野都100分,只是這方便不主動,那麼妳可以同佢 ...

明白,之前有關心過佢。不過佢話唔關返工攰事。佢份人好內斂架,問一句答一句,特別係呢啲topic....我都想試下diy,但又怕佢見到

KennyChaw1982    發表於 23-12-13 12:20

大宅

jugoolic 發表於 21-1-22 12:39
我有同佢傾過幾次呀,但每次我問起,好多時佢既答案都係:可以做呀,你唔問之嘛!跟住果晚如果我撩佢就有 ...

同意有人係唔喜歡做的, 有男有女, 大家傾清楚

大宅

jugoolic 發表於 21-1-22 15:30
明白,之前有關心過佢。不過佢話唔關返工攰事。佢份人好內斂架,問一句答一句,特別係呢啲topic....我都想 ...

唔使怕, 佢唔幫手咪自己來

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 jugoolic 的帖子

如果因為健康問題而無性生活,我ok。除此以外,我不能接受無性婚姻。不過你老公唔係唔做,只係唔主動,咁你主動D,就冇問題啦。

大宅

cupid0627 發表於 21-1-22 14:50
性版真係見唔少老公唔願意開飯嘅
我信有男人唔熱衷性事

我囉... 自從老婆大肚,夫妻禁欲至今(個女歲半)... 個女仲要生性到一定要響我地兩公婆中間訓 LOL

不過冇所謂啦,都慣喇... 個女有工人姐姐照顧,都有時間二人世界拍拍拖做做運動既,因此夫妻感情都幾好... 但性呢樣嘢反而變左有d "次要", 我冇話要,佢又冇話要,大家相安無事

侯爵府

回覆樓主:

咁起碼你主動都有,有d主動埋都食白果
唔好點評我

大宅

我覺得性唔係婚姻中最緊要,但亦都好重要,係其中一樣維繫婚姻既野嚟。

大宅

jugoolic 發表於 21-1-22 12:42
...

你可以主動要求話想要,其實兩夫妻邊個主動先都無所謂嘅!最緊要大家找到個平衡點!

別墅

fitceo 發表於 21-1-22 15:14
佢唔做主動,你可以主動,佢攬你時咪摸下佢先,睇下佢有乜反應。

其實我自尊心都強,唔想成日好似變左個咸濕婆咁

別墅

soso1227 發表於 21-1-22 15:48
回覆 jugoolic 的帖子

如果因為健康問題而無性生活,我ok。除此以外,我不能接受無性婚姻。不過你老公唔係 ...

係咪大家作為女人都唔怕成日做主動既呢?

別墅

BEDL 發表於 21-1-22 16:00
我囉... 自從老婆大肚,夫妻禁欲至今(個女歲半)... 個女仲要生性到一定要響我地兩公婆中間訓 LOL

咁你其實係因為咩原因唔開飯?因為個女痴身嗎?我好想了解男人點諗...

子爵府

jugoolic 發表於 21-1-22 20:07
其實我自尊心都強,唔想成日好似變左個咸濕婆咁

做主動,對方又樂意,無所謂的。有時反傳統仲有驚喜。
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊