親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

凌晨機到曼谷,過關連攞行李半個鐘,Klook 約車到曼谷酒店,好快半個鐘就到Siam酒店,7-11 買了飛碟同肉碎飯宵夜,兩樣都好味,食完瞓一覺就開始行程
attach0/tmp/phpwdqwce
attach1/tmp/php2fRE0N
attach2/tmp/phpE4laPn

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

有料

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你住邊間呀?
easter去完, 已訂左出年easter再去

別墅

TMC3012 發表於 23-5-10 22:11
你住邊間呀?
easter去完, 已訂左出年easter再去

美居Siam

別墅

回覆樓主:

今日起身去左Siam square 食Inter 泰菜,3個菜加一杯飲品先300幾銖,好味又抵食,推介

之後行下siam square 同MBK。今日見MBK橙superrich 滙率4.18, 綠superrich 4.25。食左After you 芒果糯米飯沙冰,好味。行到攰去左Let's relax 按摩,跟住就去Jodd fair。

Jodd fair 剛擴充了,對面都變成夜市,多了食物檔同乾貨檔。食飽就返酒店了。
attach0/tmp/phpJF0ziB
attach1/tmp/phpAb66cD
attach2/tmp/phpfFTO7E
attach3/tmp/phpcaVH2G
attach4/tmp/phpdRTLXI
attach5/tmp/phpsGv1SK
attach6/tmp/phpFHqnOM
attach7/tmp/phpm6JPJO
attach8/tmp/php1uUrFQ
attach9/tmp/phpIrzbBS
attach10/tmp/phpdn03wU

男爵府

請問jodd fairs 好逛嗎?諗緊去jodd fairs 定Chatuchat market 好? 期待更新
Thx for sharing

寶石宮

hurryup 發表於 23-5-10 23:22
美居Siam

上個月去都係住呢間, 勁方便
有3晚行左去新食街到食dinner, 又去左隔離街食tea, 換錢我去siam exchange 貪就腳

inter比以前多好多人, Jodd 唔like太多人行個圈就閃左, let's relax而家得唔得? hm我好多年都冇幫襯過佢

別墅

cheukyingmama 發表於 23-5-11 07:38
請問jodd fairs 好逛嗎?諗緊去jodd fairs 定Chatuchat market 好? 期待更新
Thx for sharing ...

Jodd Fairs 主要都係食野,不過啲野食都唔平,火山排骨其實味道普通,但食物選擇多。乾貨不多唔吸引,夜市氣氛熱鬧,都值得一去嘅。

Chatuchak 主要賣乾貨,睇下你想食野多定買野多啲

別墅

TMC3012 發表於 23-5-11 17:44
有3晚行左去新食街到食dinner, 又去左隔離街食tea, 換錢我去siam ...

新食街即係朱拉隆功大學附近?

男爵府

hurryup 發表於 23-5-11 20:57
Jodd Fairs 主要都係食野,不過啲野食都唔平,火山排骨其實味道普通,但食物選擇多。乾貨不多唔吸引,夜市 ...

明白,咁chatuchak 啱我多啲!唔該晒

寶石宮

hurryup 發表於 23-5-11 21:01
新食街即係朱拉隆功大學附近?

酒店行十幾分鐘過去

別墅

TMC3012 發表於 23-5-11 21:53
酒店行十幾分鐘過去

Thx

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

Hi
我都喺曼谷

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

hurryup 發表於 23-5-11 01:07
今日起身去左Siam square 食Inter 泰菜,3個菜加一杯飲品先300幾銖,好味又抵食,推介

之後行下si ...

應該同一日,我喺 Central World 對面橙 Superich @ 4.28

別墅

回覆樓主:

今日打算去Icon Siam, 所以順路去Saphan Taksin BTS 附近出名既Kha Mu Charoensang早餐,食左豬腳仔同豬肘,真係好味,之後在
Saphan Taksin碼頭搭免費船去Icon Siam。

Icon Siam 既Sook Siam室內水上市場好正,好多野食同手工品檔攤,值得去,仲有好好味既Pang Cha 奶茶冰,今日天氣熱又落雨,最後在Icon Siam行左幾個鐘,去埋觀景台睇風景,再搭BTS 返Siam。

返到Siam Square 去左Center Point 按摩,覺得按得仲好過Let's relax 。之後去左食Swensens 雪糕,呢間雪糕店每次去曼谷都食,又平又正。

晚上去左朱拉隆功食街,真係有好多食肆,出名既媽咪面太多人排隊食唔到,最後食左串燒,船面同班蘭烤麵包,烤麵包好好食。
attach0/tmp/phpx1MeEN
attach1/tmp/phpiOO3l2
attach2/tmp/phpdiHY3g
attach3/tmp/phpk6m3Lv
attach4/tmp/phprb8fuK
attach5/tmp/phpGl4zcZ
attach6/tmp/phpPZX2Ud
attach7/tmp/phpKsvBDs
attach8/tmp/phpp35emH
attach9/tmp/phpOckW4V
attach10/tmp/phpfGhGNa
attach11/tmp/phpUxbvwp
attach12/tmp/phpBDHpfE
attach13/tmp/php6rtpYS

別墅

TMC3012 發表於 23-5-11 17:44
有3晚行左去新食街到食dinner, 又去左隔離街食tea, 換錢我去siam ...

食街有無邊間介紹?食Tea 係邊間?
Let's relax 都ok 呀,按完個芒果糯米飯好食

別墅

buklaylay 發表於 23-5-12 00:11
應該同一日,我喺 Central World 對面橙 Superich @ 4.28

橙Superrich 都唔同rate

別墅

buklaylay 發表於 23-5-12 00:05
Hi
我都喺曼谷

Hi

寶石宮

hurryup 發表於 23-5-12 01:55
食街有無邊間介紹?食Tea 係邊間?
Let's relax 都ok 呀,按完個芒果糯米飯好食
...

我食左2次JaeKeang, 佢炒蟹肉貴啲但堅多肉, 同個鴨肉好食
仲去左網紅果間Aey Seafood, 我覺得一般

tea係呢間Cafe at Ease

attach0/tmp/phpfQW3tv (661.51 KB, 下載次數: 2)

attach0/tmp/phpfQW3tv

attach1/tmp/phpJVXykL (636.87 KB, 下載次數: 2)

attach1/tmp/phpJVXykL

別墅

TMC3012 發表於 23-5-12 07:11
我食左2次JaeKeang, 佢炒蟹肉貴啲但堅多肉, 同個鴨肉好食
仲去左網紅果間Aey Seafood, 我覺得 ...

試下先 ,Thx

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊