親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我-行四人,因為攪錯咗,去程買錯每人1⃣️個20kg行李(即4個行李),但回程只買2個20kg,換句話說如我哋去程可以只帶2個行李,但可以帶80kg重量?另外回程帶返40kg (2個行李)?thx

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Reymunda 發表於 23-7-7 13:54
我-行四人,因為攪錯咗,去程買錯每人1⃣️個20kg行李(即4個行李),但回程只買2個20kg,換句話說如我哋去 ...

唔可以夾quota
即去程可以每人3+5+10+2=20
然後另一人15+5=20
如此類推
但不能將兩人20加成40一件

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

你試吓WhatsApp聯絡express睇吓有無得改返寄倉數量?

attach1_sign/tmp/phpicNodF

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

Charlotte_mom 發表於 23-7-7 14:13
唔可以夾quota
即去程可以每人3+5+10+2=20
然後另一人15+5=20

但我上次一月去名古屋一個人買20,一個人買30,一齊check in一齊計冇問題,我之前打過去問都話得,而家又改左?

王國長老

終於正式問到了
看圖
即一人買20kg, 一人買15kg 的話,寄幾多件都可以(只要不超過重量及長度限制), 即係可幫無quota嘅家人寄行李

但如果想combine 限額用,而某一件重量超過一人限額,留意,係唔可以
attach1/tmp/php34vjaE

男爵府

Charlotte_mom 發表於 23-7-25 10:13
終於正式問到了
看圖
即一人買20kg, 一人買15kg 的話,寄幾多件都可以(只要不超過重量及長度限制), 即係 ...

佢呢個wtsapp係幾號電話?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊