親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

2023年兔年勳章 認識瑞士牛牛第二回 BK Milk勳章

請問大家,疫情後第一次訂機票,打算飛曼谷,聽講官網買好啲,4個大人, 但喺trip$12476,官網$13946,差成$1500。請問你哋會喺邊度買?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

lct226 發表於 23-11-17 11:20
請問大家,疫情後第一次訂機票,打算飛曼谷,聽講官網買好啲,4個大人, 但喺trip$12476,官網$13946,差成$ ...

官網買

不過我岩岩買左4張機票,3張官網買,1張trip.com買

大宅

2023年兔年勳章 認識瑞士牛牛第二回 BK Milk勳章

Lqueenie 發表於 23-11-17 13:13
官網買

點解分開買?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

lct226 發表於 23-11-17 13:56
點解分開買?

官網逐件行李計,trip.com可以1個人買3件行李,買完之後官網app都搵到我訂單

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我會官網買

男爵府

請問大家,疫情後第一次訂機票,打算飛曼谷,聽講官網買好啲,4個大人, 但喺trip$12476,官網$13946,差成$ ...

睇反退改票規則,如一樣就 trip ,如分別大就官網

大宅

我都揀官網, 經代理, 有問題時, 航空公司唔會直接覆你!比多少少, 好似安心多些.

瑪瑙宮

大廚勳章

如果就嚟出發。。。應該都冇乜嘢改嘅話我會買trip.com。。。但係如果遠期機票。。。我諗買返官網穩陣啲
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

官網買

咁型

大宅

官網買

請問妳地唔怕,分開買的話, 一陣餘下個張無位咁怎算?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

seaheart88 發表於 23-11-19 23:16
如果就嚟出發。。。應該都冇乜嘢改嘅話我會買trip.com。。。但係如果遠期機票。。。我諗買返官網穩陣啲
...

萬一touchwood打風盛盛
幫agent買真係煩㗎
如果經官網,直接搵airline 就攪掂

瑪瑙宮

大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 24-1-4 14:12
萬一touchwood打風盛盛
幫agent買真係煩㗎
如果經官網,直接搵airline 就攪掂

最近幫人官網買咗一套Japan Airline但係嗰班機係同CX Share code。。。。。。。

打咗去Japan Airline香港嘅客服都仲未好解決到問題。。。原來Japan Airline Apps到時係check-in唔到。。。咁又叫我哋嘗試入返CX個網頁度check-in都當然係唔得啦。 。。

跟住問佢究竟應該排Japan airline 寄行李定係去CX? 職員又話去Cx。。。但係就會跟返日本航空嘅兩件23 kg行李。。。

其實呢啲咁嘅share code係咪好麻煩呢?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

seaheart88 發表於 24-1-4 15:17
最近幫人官網買咗一套Japan Airline但係嗰班機係同CX Share code。。。。。。。

打咗去Japan Airline香港 ...

咁又未試過
但我相信係會煩d

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊