0-6個月

跳至

首頁

尾頁

民房

我忍左幾個月了!終於搵到可以發聲的地方了!!大家千祈唔好穩尼間oh mc baby ! 穩佢地影相真系會後悔一世咯!!!! 第一次做母親當然想幫個女留下可愛的照片。當時適逢女兒就快百日宴,所以上網穩下邊間影樓,當時被佢地個廣告呃左,又話自己跟咩大師,又話拿幾多獎,又話好有愛心好有tum bb的經驗,當時就決定揀尼間。然而就係惡夢的開始! 佢地的管理非常混亂,根本唔知道到底會係ig 復左你定係WhatsApp 復你!一條問題你要兩邊問,而兩邊又答案唔同喔。 俾完訂金後就唔爹唔屌,完全沒follow up你想要咩造型,仲係我自己主動同佢地溝通,提前一日提佢地。當日我去到早到10分鐘,上個客人仲未影完,我等左一陣,無縫銜接我地拍攝。個女攝影師都已經拍到躁躁地咁,幫我個女擺造型的時候很不耐煩。我當時book 的造型係粉紅色芭比盒,現場個盒d邊都爛曬(我以為後期會ps,點知完全沒咯。尼個係後話,果個造型的相全部沒用) ,我個女有d驚,中途開始喊左幾聲,個女攝影師就tum佢,點知係用實心掌好大力的拍佢,當時我真系震驚左,佢拍左幾下我個女喊得仲大聲左,佢就即刻俾返我自己tum ,其實我當時已經覺得如果個女唔適應我就情願浪費尼幾千蚊算數了。 中途我餵奶同俾女女休息左20分鐘之後就繼續拍攝了,有個造型係浴缸造型,返去拿到片全部係露點的!!! 一樣係沒張用到。 我睇到佢地的道路都係沒消毒的,就咁拿出黎就俾我個女用,用完又pack返落d膠袋度。中途完全沒消毒的動作。就算上一個客拍完,佢地都係完全沒左消毒清潔就到我。衛生狀況實在令人擔憂!! 我以為得我覺得拍攝好趕進度咁,睇返原來其他人都係有尼個體驗。4000幾真系唔平,點解可以俾完錢買d咁差的服務?到底可以去邊度投訴尼間公司? 最嫐係返去幫bb沖涼的時候見到手手腳腳有幾條劃痕,紅曬,真系心痛死我。 尼d無愛心又唔耐煩的攝影師真系不適宜做嬰兒攝影,真系請大家慎重,唔好俾自己最愛的bb受尼d罪

民房

我都中左伏,IG 溝通唔清唔楚,我比左6千幾上門 收相要等一個月 執相等左3星期仲未有。影得好求其 十分失望。

民房

Meiyumom 發表於 24-3-19 20:06
我忍左幾個月了!終於搵到可以發聲的地方了!!大家千祈唔好穩尼間oh mc baby ! 穩佢地影相真系會後悔一世 ...

同你一樣,比完錢無follow up,我要主動問。問一句答一句,服務態度差。

複式洋房

點解佢地覆得咁差既時候都繼續比錢佢地影?

民房

littlegarden 發表於 24-3-23 12:42
點解佢地覆得咁差既時候都繼續比錢佢地影?

收錢前有基本資料可以睇,見佢影d相都幾靚就好快落決定。到收左錢之後就無follow up…例如應該主動問客人夾造型/有咩要求/準備等等。但佢無,我要問先覆一句半句。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊