夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

namnamnamlolo 發表於 24-2-4 09:30
老公咪仲慘
下下俾錢先解決到性需要
老婆如果唔俾就唔好阻人搵食

個老公又係衰,唔體諒老婆,搵藉口出去偷食

子爵府

做個靚太 發表於 24-1-31 17:08
雖然有男人話,性唔係出軌理由~
我都認同~
但完全無性,我覺得除非大家都唔需要,否則一定唔係一段健康嘅 ...

我之前都試過因為疫情, 不在香港, 1年半未掂過女人, 我相信就算2年或多一點時間都無問題, 但如果見到老婆唔比我掂, 而理由只是攰, 而且是無限期的, 就會有問題, 性是另一件事, 我會覺得她已不愛我和逃避我, 會去了解原因, 但繼續落去不是維持婚姻的好方法, 因為對方在沒有病之下, 不願意也不嘗試尋求方法解決.

但不是咁多男人可以有這個耐性, 即使不出軌, 乾脆離婚, 是女方願意的結果?

故事看不出老婆有多愛老公, 出了軌只是原諒, 仍然沒了解沒有性的問題.

wingki20    發表於 24-3-18 21:55
soso1227    發表於 24-2-11 13:12

複式洋房

我都唔明點解可以唔溝通之下過住十年無性婚姻
唔通真係變左同屋住就算?
逝去感情如何留得住?

民房

不如叫明友都試下用口/手先幫老公出下火,慢慢增加雙方嘅互動先

別墅

發表於 昨天 17:59 |只看該作者
AndesChan 發表於 24-1-30 21:48
以下是我朋友的遭遇,覺得朋友好可憐,但又幫唔到佢

朋友同老公拍拖三年,結婚十一年,生左兩個女,本來一 ...

雙方都有責任,既然無性生活都可以,甘就由得個男人出去搵囉。

既然有一次,就有無數次,唔好諗住返到轉頭,只可以接受有個甘樣既男人。

忍受唔到,不如離婚好過。

珍珠宮

發表於 8 小時前 |只看該作者

回覆樓主:

唔明你朋友點解可以心咁大~
無性生活,老公睇Av,佢居然都仲相信老公唔會偷食?
其實我覺得,婚姻生活係相向維繫,要了解同互相配合,唔係話你因為仔女,唔要性,對方就應該要跟,生理同心理係互相影響,如果自己係心理問題,唔想做愛,應該係同另一半溝通,一齊去解決~
我發覺好多女人,都自以為自己對頭家付出好多,然後就怪另一半不知感恩,對自己唔好,le個諗法完全錯晒,對自己好,從來都係自己嘅責任,對頭家付出,唔代表自己就要可以合理地做黃面婆~
我始終覺得,一埸美好嘅性愛,係可以減壓同調劑生活,仲可以增進夫妻感情!

cathngai    發表於 6 小時前

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊