在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

岩岩8月中生左對孖女 而家三個月大 暫時係我同我媽媽即係婆婆兩個湊 請緊工人不過未咁快到
細孖都還好 好乖食飽訓訓飽食 好小喊
大孖就岩岩出院都好地地 而家就成日喊 每次喊都要我先攪得掂佢 成日都要抱 氹訓覺又扭 飲奶又扭 好鬼麻煩
因為孖胎會影響大家 呢個喊果個又會喎 所以而家夜晚係爸爸同細孖訓房 (細孖已自己戒夜奶添)大孖就跟我訓廳因為佢仲未可以一覺到天光
可能就係咁 大孖好痴我 有時其他人抱佢就會喊到拆天咁 斷氣都要繼續喊果隻
要我抱先識停 但問題係我仲有一個月就要返工喇 到時得我阿媽同其他人湊都唔知點算…唉

男爵府

Jbbwong 發表於 22-11-17 11:01
岩岩8月中生左對孖女 而家三個月大 暫時係我同我媽媽即係婆婆兩個湊 請緊工人不過未咁快到
細孖都還好 好乖 ...

你下個月就返工,咁你工人幾時黎?
有冇得同公司講請多陣Annual/放一段時間 No pay 咁你自己湊多陣?

複式洋房

回覆 Mini20160607 的帖子

無喇 未生前我都已經work from home 喇 所以唔好意思生完都仲要問公司…真係一定要返返工
工人應該1月先到 今日我落一落街攪啲野 bb醒左見唔到我已經喊到拆天咁 無論婆婆抱定老公抱都喊唔停 如果我返到屋企佢係喊到聲沙 隻眼又紅又腫😕😕😕😕心都痛埋

而我老公淨係會話由佢喊 喊到攰就會停 唉

洋房

有冇比奶嘴佢啊?
或者可以留低d有你氣味既衣物比婆婆?

三個月大識睇玩具 可以買d黑白卡/音樂吊飾玩具果d分散下佢注意力

如果唔係都要等佢喊一排直至習慣婆婆湊

伯爵府

Jbbwong 發表於 22-11-17 11:01
細孖都還好 好乖 ...

整个印有你个樣既面具或欖枕試下 播錄音

首頁

尾頁

跳至