親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Skima 發表於 17-11-7 17:33
Inter Continental, Out Budget 得太利害吧 ?

仲要2BR SUITE~ wow

珍珠宮

Joikoon 發表於 17-11-7 23:01
你睇完資料, 快的 Copy 低就是了, 好快會消失
有的野, 唔知好過知.

同埋,唔好假設人地性別~

珍珠宮

aidan08 發表於 17-11-7 23:20
搞到我更想知咩事添

唔好(唔小心)害左人啦~

珍珠宮

回覆樓主

回樓主,點解唔考慮connecting rm?

禁止訪問

伯爵府

終極熊貓 發表於 17-11-7 23:42
回樓主,點解唔考慮connecting rm?
有考慮,不過選擇不多,而且有connecting room嗰幾間好似大部分其實只是相連但間房細得好緊要,即是開咗行李企都無得企嗰種。個人偏好,好怕細得滯的酒店,好唔方便。。

伯爵府

Skima 發表於 17-11-8 00:24
是否一間好酒店, 除左地點及房間面積之外, 更重要是軟件 : 管理, 包括維修、清潔、職員與客人的比例及質素. ...
明白,非常清楚,謝謝你。

禁止訪問

伯爵府

Skima 發表於 17-11-8 01:50
Brighton 應該跟 Cabin Premier 同級, 但高少少.
Cabin 附近食肆更少, 但對面有 Kohyo Supermarket ( Aeon ...
又唔好話廢噏,交流吓啫。
五星酒店當然幾舊都仲保持水準啦。

你講嗰幾間,我去嘅期可能係超旺季嘅關係,triple room 一早唔係呢個價銭。否則我唔洗諗咁多,Swisshotel我梗知好啦。Cross我去的期間一早已仲貴過Swisshotel! Granvia又係,價錢同D相唔係好相符值咁貴。咁我都承認,我緊張間房大唔大,靚唔靚多過有無街行。可能因為明知無乜時間行,所以擺喺無咁重要的priority。

anyway, 多謝你意見!其實對我來講好有用。

珍珠宮

aidan08 發表於 17-11-8 00:48
有考慮,不過選擇不多,而且有connecting room嗰幾間好似大部分其實只是相連但間房細得好緊要,即是開咗行 ...

明白,但你都要接受呢個係日本酒店特色啊

咁筆直同要求永遠都係逆向㗎喎~
如果酒店有條件,就唔洗賣咁平~
希望你搵到啱筆直中要求嘅酒店啦~

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

Premier Cabin 佢多數係買舊酒店翻新, 住過佢集團, 唔好彩間房勁舊, 但果陣好平所以冇要求。
你仔幾大? 不如租兩間房啦

伯爵府

TMC3012 發表於 17-11-10 14:05
Premier Cabin 佢多數係買舊酒店翻新, 住過佢集團, 唔好彩間房勁舊, 但果陣好平所以冇要求。
你仔幾大? ...
我係租Premier Cabin 兩間房。佢D評語在各個網站又好好喎。個個話新淨。Anyway, 我好快會去住,之後先再決定四月會唔會再㨂佢,返來再報告。

大宅

aidan08 發表於 17-11-10 15:06
我係租Premier Cabin 兩間房。佢D評語在各個網站又好好喎。個個話新淨。Anyway, 我好快會去住,之後先再決 ...

樓主如果budget 2200, 試下Westin Osaka, 喺梅田區不太舊,但步行去JR 站要約十分鐘,不過酒店有免費接駁車。房間超大,的450呎。你自駕上高速公路又近。

子爵府

每次睇到呢個標題
都好佩服 樓主

伯爵府

cjess111 發表於 17-11-11 20:45
樓主如果budget 2200, 試下Westin Osaka, 喺梅田區不太舊,但步行去JR 站要約十分鐘,不過酒店有免費接駁 ...
我都有留意呢間。剛去睇過,好奇怪,agoda的雙床間係within我budget,但只有吸煙房。booking.com就有非吸煙房,不過就out budget

大宅

aidan08 發表於 17-11-12 14:24
我都有留意呢間。剛去睇過,好奇怪,agoda的雙床間係within我budget,但只有吸煙房。booking.com就有非吸煙 ...

你試下直接email 酒店問,依家啲酒店好多都做到同hotel.com同價。平過官網book.
我上次二大二小都搵左好多間,日本大型酒店好多都有四人房但上網book 唔到要email 去問因為量小。

伯爵府

個帖沉咗好耐了。因為我是舊年年尾去的。諗起應承過會返來報告一下,我就憑僅有記憶滙報一下。

最終我係住咗Priemer Cabin, 租咗兩間房,一間Double一間twins。我朋友同老公都覺得間酒店ok,我朋友直情話再來大阪會再住呢間。我自己就覺得尚可,無我朋友咁滿意。

酒店好處係周圍好多嘢食,但都唔係遊客會常去的食肆,係當地人去多,食肆都係D好平民類型的。對面有間Aeon超市,係幾方便。樓下有間長期好多人嘅Bakery,D包係好好食,不過朝早真係好噓陷的,要排幾耐吓。

我朋友鍾意呢間酒店的原因係價錢好抵,但質素都可以。佢D房係新裝修,房唔係太細(日本普遍嚟講)。而我唔滿意呢間酒店的地方,係佢嘅服務質素,尤其執房方面,可以話幾求其吓,感覺就唔夠乾淨。大堂服務嘅人都唔係算好殷勤,但又唔係話無禮貌嘅。所以對我嚟講係不過不失而已。

鍾意shopping的jm就可以唔需要考慮呢間了,因為附近真係無咩可shop。去梅田呢間酒店就非常方便。

子爵府

又見番呢個好正標題嘅post樓主真係好有心
返嚟仲寫咁大篇文

可惜我哋講嗰啲嘢( 7# 至 15#)
又再出現
令到呢篇文對其他jm嘅參考價值大減一半

伯爵府

manu4211963 發表於 18-9-20 18:45
又見番呢個好正標題嘅post樓主真係好有心
返嚟仲寫咁大篇文

無返來即刻上來報告住後感,係因為呢個trip都幾出人意表。我呢個trip好多時間都留喺酒店,因為攰到出唔到去玩,旅程尾聲發現自己有咗,我大仔都九歲了,所以係好surprise,返到嚟好忙好忙咁迎接新生命,現在BB出世了,我先記起要報告一下。

珍珠宮

aidan08 發表於 18-9-20 21:26
無返來即刻上來報告住後感,係因為呢個trip都幾出人意表。我呢個trip好多時間都留喺酒店,因為攰到出唔到 ...

恭喜哂

首頁

尾頁

跳至