自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

伯爵府

牛年勳章

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:31
個細女一野攞走曬d錢,又無商量以後點比生活費個老豆,又唔應機。個大女whatsapp老豆問個老豆死得未,
細女 ...

我覺得東張呢個係後傳,得個伯伯同新何太單方面講。
呢個女人睇尋晚怕伯伯講錯野,立即插咀已經可以知道,佢唔會之前冇同伯伯仔女鬧交。
仔女咁嬲唔會冇原因,前傳係點就可能冇人會公開,冇人會公開 一d 對自己不利嘅說話。
按宜家睇到嘅,99% 係伯伯痴情錯付。
仔女每月按返伯伯平時的生活習慣比生活費,咪當供基金每月收回報,起碼唔怕突然被騙所有。真愛新何太,係ok 咪留。
嗰筆錢過左身的何太係有份,仔女都唔係話完全冇say.

伯爵府

幸福花海 發表於 24-5-7 10:46
又咁講,如果呀伯揾個正正常常既伴,正正常常既一般生活應該無問題,但呢個大陸女人九成九既人都覺得佢呃錢 ...

個女人晌電視自己show對錶同鑽戒出黎真係敗筆

本身個人設就阿伯買飯比女人, 女人第二日又買返飯比阿伯, 聽話好女人咁
又show錶又show鑽戒咪即係話比全香港知貪阿伯d錢

真係人蠢無電話

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:41
都實有擔心 個老豆如果比人呃晒啲錢,就一定係啲仔女執手尾,到時睇下邊個唔忍心,不過有成5個仔女,要養 ...

就算阿爸無身家
5個仔女養一個阿爸? 叫執手尾?
都唔明而家d 人點諗

阿伯養大5個仔女
而家個個成家立室後黎咁對佢
阿伯做錯啲乜嘢要咁樣?識錯一個女人咋
而家細女斬得快,都係蝕左三四十萬姐

調返轉仔女識錯另一半
個女俾人搞大個肚條仔走路
咪又係一樣係父母幫手?
啲仔欠債返嚟呢?咪又係父母幫手?

點解阿爸一時俾人迷咗
就要咁樣對佢呢?連個女婿都咁對佢
父母嘅愛就會慢慢勸化仔女,無條件為仔女付出
點解仔女唔可以咁做?
咪慢慢勸下阿爸囉
啲錢個女都轉走晒
個大陸婆都呃唔到佢啦

洋蔥頭媽咪    發表於 24-5-7 16:22

伯爵府

回覆樓主:

其實呀伯應該多謝啲仔女添,而家呀伯無哂錢,個女人咁後生可出嚟做野養呀伯,照顧佢,咁就試到佢係咪真愛啦

QUEEN314    發表於 24-5-7 15:39
978212    發表於 24-5-7 11:36

水晶宮

畀面勳章

Tobbyy 發表於 24-5-7 10:58
唔好跟車太貼。睇佢啲仔女咁嬲,可能之前有啲嘢我哋唔知。如果啲仔女唔理佢,一早掉佢入老人院,點會同佢同 ...

你岩,
如果仔女出黎接受訪問
應該可解釋哂成件事

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

selinako^^ 發表於 24-5-7 10:50
比返d 錢阿伯當請看護?
萬一個女人攞晒d 錢一腳踢返佢比仔女,到時仔女就要夾錢養佢老豆
由原本照顧佢唔使 ...

我相信睇咗兩日冇一個人係講叫仔女一次過俾返4,500,000 阿伯

大部份都係講每個月俾返萬零兩萬蚊佢生活
4,500,000亦都唔使郁
到時阿伯死咗,五個仔女亦都可以分左佢

4,500,000就本來一年都有十幾廿萬利息
亦唔存在仔女要執阿爸手尾同叫仔女養

男爵府

yurijm 發表於 24-5-7 10:55
同意,樓主呢個想法有啲離奇
就算筆錢唔貪,都無可能由得筆錢被人呃吧
咩叫當俾看護價

我無話 叫仔女比返450萬個老豆呀~
我係話啲仔女態度都過份咗(講晒粗口,問佢死得未)
上面有個JM話當比看護而我贊成,係每月比錢個老豆,當養住個老豆+大陸女人,等有人照顧個老豆,比佢開開心心。

至於銀行職員見老人家大額轉帳要問,係職責所在,就算有可疑,職員最多報警,講到尾都無權拎走個客啲錢,無可比性。

侯爵府

環保接龍勳章

Tobbyy 發表於 24-5-7 10:58
唔好跟車太貼。睇佢啲仔女咁嬲,可能之前有啲嘢我哋唔知。如果啲仔女唔理佢,一早掉佢入老人院,點會同佢同 ...

明知佢痴咗嗰大陸女人, 緊係換鎖啦.
點知佢幾時帶埋個女人鳩佔鵲巢?
點知阿伯會唔會認叻話層樓佢有份?
大家都7X歲,
李龍基就叻得多了.

珍珠宮

LedTV 發表於 24-5-7 11:08
就算阿爸無身家
都唔明而家d 人點諗
同你一樣想法。就算筆錢阿媽有份儲,但阿媽意願都未必一定俾仔女,點解d人覺得阿媽嘅錢,一定要留番曬俾仔女?而且個阿爸等老婆死左9年後先揾第2個,只係佢遇人不熟姐。再講班仔女幾照顧老豆都好,點及一個24小時貼身照顧佢嘅人咁妥當,而且老人家孤獨感好重嘅,係需要多d陪伴。我覺得佢女攞走筆錢,都應該每月俾翻洗費阿爸,話曬阿爸對佢地供書教學,幾十年都有照顧家庭。

洋蔥頭媽咪    發表於 24-5-7 12:53

侯爵府

環保接龍勳章

LedTV 發表於 24-5-7 11:16
我相信睇咗兩日冇一個人係講叫仔女一次過俾返4,500,000 阿伯

大部份都係講每個月俾返萬零兩萬蚊佢生活

仔女應該快D揾律師分產.
先將母親遺產分咗先.
無遺書好似係50% 丈夫, 50%仔女.
之後阿伯嗰50% 幫佢擺入香港年金,
200萬每月起碼有1萬以上.

大宅

michellechiu02 發表於 24-5-7 10:31
個細女一野攞走曬d錢,又無商量以後點比生活費個老豆,又唔應機。個大女whatsapp老豆問個老豆死得未,
細女 ...

啲仔女如果要攞唔會等到今時今日啦
如果唔攞即係比個女人呃走
真係有人覺得個女人會陪個老豆過埋最尾嗰幾年咩, 錢到手就即刻走人啦

啲仔女咁對佢肯定當中大家已經爭吵過好多次
個老豆仲要畀個大陸女人唆擺
先會變成咁

睇合照仔女同啲孫有相放曬上東張
關係本身應該唔差

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

幸福花海 發表於 24-5-7 11:09
其實呀伯應該多謝啲仔女添,而家呀伯無哂錢,個女人咁後生可出嚟做野養呀伯,照顧佢,咁就試到佢係咪真愛啦 ...

真愛就應該是這樣。試驗一下真愛。憑自己毅力證明真心相愛,啲仔女就無話可說。

伯爵府

牛年勳章

LedTV 發表於 24-5-7 11:08
就算阿爸無身家
都唔明而家d 人點諗

勸得掂就唔會宜家咁,唔會傻到去簽紙。
見d 相之前一家人樂也融融,唔係完全唔理老人家。當然一定唔會可以好似生活伴侶咁日日陪住。
搵個伴唔係唔可以,但唔係搵個99%似騙子嘅人。一嚟就買幾十萬首飾手錶,又要簽紙結婚,仲要攞1百萬現金。太大貪!

QUEEN314    發表於 24-5-7 15:42
girlbear    發表於 24-5-7 13:25

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我覺,兩邊都唔係好嘢

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

michellechiu02 發表於 24-5-7 11:17
上面有個JM話當比看護 ...

其實都拎哂伯伯錢,點解佢地仲要對伯伯甘?就係為咗前面果d手錶戒子同現金?

而家最後結果係只有伯伯最唔開心?

我唔再覆呢個話提啦,免得比人話,成件事我只係想伯伯臨香,旁人嘅我,正正真真就唔會在乎錢,希望伯伯以後日子開開心心啦
日本の平安を祈ります

男爵府

kwokdicken 發表於 24-5-7 11:06
個女人晌電視自己show對錶同鑽戒出黎真係敗筆

本身個人設就阿伯買飯比女人, 女人第二日又買返飯比阿伯, ...

佢直頭係將所有行頭攞晒出嚟,穿金戴銀,真係好蠢

QUEEN314    發表於 24-5-7 15:43

侯爵府

回覆樓主:

如果我老豆咁嘅年紀,突然有人叫佢取消定期仲要係罰息,話攞去投資,我都會嘈,一把年紀,攪咁多嘢做咩,一陣輸晒,要生要死唔得掂!

珍珠宮

michellechiu02 發表於 24-5-7 11:17
上面有個JM話當比看護 ...

其實本身件事就係一件家事
態度好唔好,明顯就同道理掛鉤
外面自己理虧都話對方態度唔好啦
大家都係成年人食花生
有乜立場話人地仔女態度唔好
個阿爸口口聲聲唔認仔女在先又叫態度好
做人公道啲好,而家5個仔女都懶理香港人食花生
大家慢慢食,最緊要筆錢唔好被人呃

公爵府

幸福花海 發表於 24-5-7 10:46
又咁講,如果呀伯揾個正正常常既伴,正正常常既一般生活應該無問題,但呢個大陸女人九成九既人都覺得佢呃錢 ...

有就唔信會比返D錢囉,養返老豆,更加無可能,身邊就有例子,幾個女各顧各 老豆靠出售海産為生,長者津貼交租,同埋吃2餐咋,買特價面包,老豆今年70十,純香港仔水上人,有錢上大陸揾女,無錢就出海釣魚,收獲拎去賣,正如佢話齋,有錢咪上去做皇帝,無錢留港吃二餐,等一號社署出糧,風流快活又過一日
期待2019

象牙宮

回覆樓主:

唔會仔女貪,應該係嚇個老爸啫!比我就拎一半錢走算,以後各有各,生死不相往來!

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊