自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

ken6555 發表於 21-10-3 18:59
咁危險Jailbreak左部機,用唔到網上銀行/繳費靈,有洩漏保安風險。

用到匯豐同payme。不過除左payme,我一般唔會用電話處理銀行事務。

伯爵府

HLDMaMa 發表於 21-10-3 19:02
你係淘還是親自在實體店揾人裝架?

淘寶呀。你去fb嘅華為香港群組。有個人好好架,有咩華為問題佢都可以幫你架

水晶宮

mommyli 發表於 21-10-3 19:29
淘寶呀。你去fb嘅華為香港群組。有個人好好架,有咩華為問題佢都可以幫你架
...

咁80蚊係俾邊個同你裝。我在香港買小米10L,都用吾到HSBC 既app,HSBC話未支援到。

翡翠宮

BLouie 發表於 21-10-3 18:35

想請教你, 如我買P40行貨跟你呢個方法就可以?請問咩情況用g ...

華為換華為好簡單,到設定→系統和更新→用Phone Clone功能搞掂。

華為應用市場有嘅apps就用華為應用市場安裝,例如八達通app,咁先用到手機八達通;華為市場無的話,可以用Aurora、apkpure等安裝;有啲apps需要喺GMS環境下運行,或者play store先有,就喺gspace裝,再放桌面,使用上都好方便;而内地apps我用百度手機助手安裝,好神奇地HSBC可以喺百度裝,係匯豐認可。

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

lyh80115 發表於 21-10-3 20:16
華為換華為好簡單,到設定→系統和更新→用Phone Clone功能搞掂。

華為應用市場有嘅apps就用華為應用市場 ...

多謝你解答, 我啱啱上網睇有d人話gspace app 內Google已下架, 吾知真定假, 我怕買左整吾到

伯爵府

HLDMaMa 發表於 21-10-3 19:36
咁80蚊係俾邊個同你裝。我在香港買小米10L,都用吾到HSBC 既app,HSBC話未支援到。
...

remote access。店家有個app裝咗後用呢個程式打比佢個工程師。工程師可以通過app做遙距。你全程睇住佢裝。不過裝完唔可以改密碼。改咗就要重裝google。

翡翠宮

BLouie 發表於 21-10-3 20:42
多謝你解答, 我啱啱上網睇有d人話gspace app 內Google已下架, 吾知真定假, 我怕買左整吾到
...

反正我用到呢一刻無任何問題

首頁

尾頁

跳至