自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

v.sweet 發表於 22-6-9 08:58
所以有個朋友話同99住好開心,搵鬼信

咁萬中總有一嘅,只係bk比較難搵
我都同過99住,同喺地獄生存無異!
我有同事結婚20年+,都同99住,佢口講話慣,但言行上諸多不滿,無計,嫁個好錫阿媽嘅老公,走唔甩!

侯爵府

flowerbabe 發表於 22-6-9 07:17
係呀,我都試過,佢好似咩都唔滿意咁,大家飲茶開開心心咪算,成日攪到人唔開心自己又唔知
...

佢知,就係專登

唔知,就天生格衰,原諒佢啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

人夾人...

乜都彈的....大家少見面, 心情都會好D

必要時話你個孫 (即我的小朋友)或你個仔要喎!!

99對新袍係唔同D

侯爵府

cyyiu 發表於 22-6-9 09:17
咁萬中總有一嘅,只係bk比較難搵
我都同過99住,同喺地獄生存無異!
我有同事結婚20年+,都同9 ...

我有中學同學一樣,佢無奈話下世要嫁個孤兒仔

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mangofluffy 發表於 22-6-9 08:23
唔知
但我地唔係猛猛緊
家用亦比足

有D奶奶覺得就算新抱搵幾多都好,總係有一種: 你洗我仔D錢既心態,我唔知你奶奶會唔會咁諗

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 22-6-9 08:46
根本唔識尊重人, 人地生左 話似自己..當你係乜? 代母?... 比我一定鬧爆佢地 想似自己就自己生, 不知所謂
...

佢講到連D親戚都話似,佢自己親妹都講過,佢地成家咪覺得冇乜野囉,我就覺得好討厭

selinako^^    發表於 22-6-9 09:48

翡翠宮

huilai88 發表於 22-6-9 09:14
我姑9都話大女似她細個。

有冇癲到好似我姑9咁,將兩張相拼埋一齊

水晶宮

HongV 發表於 22-6-9 09:32
我有中學同學一樣,佢無奈話下世要嫁個孤兒仔

有家累嗰d真係好慘!
我另一個同事,同99住都算,仲要同叔仔一家、99個哥一齊住 所以佢都話下次結婚要嫁個父母都仙遊嘅老公!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

你99慳慣,唯有以後乜都話人地送
人地唔要,無計,唔洗咁上心呢啲野

我99好捨得食,海鮮、靚生果貴一貴都會買,我試過買啲靚生果佢都會買返黎食,有次我話c6 食和牛,買左塊西冷500幾,我以為百幾蚊塊,原來係百幾蚊100克 佢都話差唔多,見到附近賣既和牛都要4-500/磅!

翡翠宮

cyyiu 發表於 22-6-9 09:45
有家累嗰d真係好慘!
我另一個同事,同99住都算,仲要同叔仔一家、99個哥一齊住 所以佢都話下次 ...

呢D點頂呀,七國咁亂喎

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

YY1101 發表於 22-6-9 07:01
話時話
老一代慳慣
下次買茶

老一代多數習慣都好唔同,偶爾相見好就算了
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.

大宅

lovebobo 發表於 22-6-9 09:41
有D奶奶覺得就算新抱搵幾多都好,總係有一種: 你洗我仔D錢既心態,我唔知你奶奶會唔會咁諗
...

咁都可能嘅
又或者佢唔抵得我搵多 d
不過最緊要唔好比佢食住

翡翠宮

mangofluffy 發表於 22-6-9 09:59
咁都可能嘅
又或者佢唔抵得我搵多 d
不過最緊要唔好比佢食住

佢就算知你搵得多都好,點都會擺奶奶款

大宅

lovebobo 發表於 22-6-9 08:20
有D老人家鐘意每事問,又八卦,唔知自己好煩,好討厭

每事問都算 我果個係特登做啲野同你對著抗。。

禁止訪問

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

答佢:贈品、送嘅、朋友俾嘅

侯爵府

2024年龍年勳章

無乜事都唔好見面

男爵府

huilai88 發表於 22-6-9 09:12
下次咪鬼一齊食。。。

我99 之前飲茶見到例如叫咗蝦餃,我再點蝦腸,佢就會話又蝦,唔好叫,跟住我無理佢照點。
佢以為我會好似佢d 仔咁聽哂佢話,但我唔會囉,鐘意食就點,反正咁多人食。佢見識過就算無人食我自己都會ko 佢,以後飲茶佢都無意見

利申,好鐘意食蝦

伯爵府

Tracyman0801 發表於 22-6-9 10:15
每事問都算 我果個係特登做啲野同你對著抗。。

咁真係好煩
攪到心情都差埋啦

伯爵府

我捨不得你 發表於 22-6-9 10:42
我99 之前飲茶見到例如叫咗蝦餃,我再點蝦腸,佢就會話又蝦,唔好叫,跟住我無理佢照點。
佢以為我會好似 ...

我都係咁
鐘意食咩叫咩

首頁
12345...8

尾頁

跳至