自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fitceo 發表於 23-2-10 17:26
我用大陸支付寶乘車碼doo 地鐵入閘。

結果我都係用佢
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 23-2-10 17:32
結果我都係用佢

我剛試下雲閃付,都開到乘車碼,我係link 匯豐銀聯信用咭,每次可增值50人仔。
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

琥珀宮

cattz288 發表於 23-2-10 00:02
喺佢營業廳sell果d都係百幾蚊一個月既貴plan

百幾一個月,咁不如用中移動大灣plan

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fitceo 發表於 23-2-10 17:33
我剛試下雲閃付,都開到乘車碼,我係link 匯豐銀聯信用咭,每次可增值50人仔。
...

深圳通乘車碼?

放下自在

象牙宮

mandy952 發表於 23-2-10 17:35

我見其他jm話開完可轉返幾蚊1個月
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 23-2-10 17:35
深圳通乘車碼?

現在香港試唔到,但有深圳通乘車碼入到去,話當前網路開唔到。
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

琥珀宮

cattz288 發表於 23-2-10 17:37
我見其他jm話開完可轉返幾蚊1個月

但唔知可以用幾耐

象牙宮

fitceo 發表於 23-2-10 17:38
現在香港試唔到,但有深圳通乘車碼入到去,話當前網路開唔到。

就係咁囉,所以就係用唔到
放下自在

象牙宮

mandy952 發表於 23-2-10 17:40
但唔知可以用幾耐

attach0/tmp/php4uCKCM
放下自在

男爵府

fitceo 發表於 23-2-10 16:07
有張紙set晒俾幾多,最少係100,跟住120,150 客人圈。

夾埋都要400港紙

複式洋房

cattz288 發表於 23-2-9 22:31
今日下午北上幫老公睇下張停左既聯通電話咭仲有無得救,結果係失望既,因為停得太耐喇,只可以重新出過新號 ...

侯爵府

mandy952 發表於 23-2-10 17:35

但香港號會被綁死係cmhk,貴plan都要照續約,唔太好

子爵府

saikungyan 發表於 23-2-10 21:06
夾埋都要400港紙

仲有15%服務費,計埋交通費,香港都揼到。

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

cattz288 發表於 23-2-10 09:32
唔多,門口職員比籌,等左幾個人,仲有位坐,有旺旺食

咁換左張新卡,咩價錢?謝謝

我之前又係聯通,$12/月,每一日500m流動數據。。之前入左200蚊等佢慢慢扣,扣到自己都唔記得

象牙宮

ching070707 發表於 23-2-11 07:57
咁換左張新卡,咩價錢?謝謝

我之前又係聯通,$12/月,每一日500m流動數據。。之前入左200蚊等佢慢慢扣, ...

我無換到呀!因停咭果張係老公既,如果想出新號,要親身出咭做實名
放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

福田口岸中銀有無開?附近有無農行?

象牙宮

sochui 發表於 23-2-11 08:35
福田口岸中銀有無開?附近有無農行?

離境大樓內果間中銀就無開,
要check地圖
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 23-2-11 08:54
離境大樓內果間中銀就無開,
要check地圖

想下月用半日時間上去重開三間很行戶口,可能比較趕

水晶宮

回覆樓主:

65歲以上搭深圳地鐵是否不用收費,咁點入閘,巴士又要俾錢嗎?

象牙宮

HLDMaMa 發表於 23-2-11 09:06
65歲以上搭深圳地鐵是否不用收費,咁點入閘,巴士又要俾錢嗎?

60已經係free,地鐵就要去counter安排,巴士係咪show張長者咭?

【大灣區】深圳擴大敬老優惠 60歲港人長者可免費搭巴士地鐵
https://wealth.hket.com/article/2435824?r=cpstna
放下自在

首頁

尾頁

跳至