自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

整張list出來好好呀,等多啲人知唔好咩?等班校長、老師唔好以為包庇、冚住件事就可以過骨。衣家資訊發達,佢地如果做得唔好,只會比人爆出醜聞甚至見報

男爵府

hkgra 發表於 24-3-20 15:07
回覆 bestgood 的帖子

但整一個list唔好, 令人容易標籤學生~入面都有好多好學生~如果你小朋友/親友係入面 ...

唔係標籤佢 係等我地正常普通家長繞路行 唔知就話jer
te quiero mucho mi amo

男爵府

回覆 noodle_noodle 的帖子

叻班 仲要惡霸
真係惡頂
仲要成個跳上台扮大聖爺 出位到

我嗰間有啲都拍得上

以後唔洗再對,真係善哉善哉

有啲好奇通常依挺人大個咗會點
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

子爵府

YOGISOELMO 發表於 24-3-23 01:39
回覆 noodle_noodle 的帖子

叻班 仲要惡霸

我知,其中一個喺畢業無耐因為掂毒品,所以拉左,之後都無聯絡,唔知之後點
我當年都係俾佢地精神上欺凌,佢俾人拉左我都心涼,喺學校時老師都買佢地怕,我只係讀書唔好,唔會搞事,所以有d老師明知佢地成日笑我(係關一個女歌手事,我畢業之後都有講呢件事俾果個藝人聽,佢都唔覺得係一回事),都會笑埋一份,唔想野佢地班壞人,但求穩安保送我地考完會考,老師就完成佢地嘅任務

子爵府

每日笑一笑 發表於 24-3-22 17:11
回覆 hkgra 的帖子

同意,讀Band 3一樣又乖學生,只不過讀書唔夠叻,唔好標籤佢哋! ...

我,讀書唔得,但我唔會係學校嘅搞事份子

子爵府

noodle_noodle 發表於 24-3-23 01:51
我知,其中一個喺畢業無耐因為掂毒品,所以拉左,之後都無聯絡,唔知之後點
我當年都係俾佢地精神上欺凌, ...

我果間已經唔係區內最差嘅學校,仲有兩間係區內出哂名差,果d都唔知點算,band 3學校問題學生多籮籮,我地有個男同學,成績好,不過佢嘅性格出左問題,成日玩投訴,無啦啦成個頭撞落壁報板,仲要撞到果個位爛左,一年有幾次俾果班壞人笑佢,佢就衝出走廊想跳樓,但次次都有同學出去阻止佢
岩岩開校時,好似真係有女生大肚,之後唔知發生咩事喺學校跳樓,當年上過新聞,當年唔多學生跳樓算大新聞,而家就話日日有學生跳樓唔當一回事,都係聽d訓導講,仲有其他集體出貓,而家諗返真係點解可以咁差

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 bobocheung65 的帖子

依家資訊發達,有心想知就一定會知,令其他學生同家長受牽連真係唔好。如果要有欺凌學校list, 我諗9成上榜,無新聞報道過,唔代表無

複式洋房

hkgra 發表於 24-3-23 06:25
回覆 bobocheung65 的帖子

依家資訊發達,有心想知就一定會知,令其他學生同家長受牽連真係唔好。如果要有 ...

正如我之前所講,我都同意欺凌間間學校都有,但系如果間學校上得東張西望/新聞及網上瘋傳,
果間學校既欺凌情況應該非常嚴重。
一間學校無被揭發嚴重欺凌事件系因為欺凌情況不嚴重或冚得好,
但如果一間學校被揭發嚴重欺凌事件代表嚴重到冚吾倒被揭發。
所以我希望各位家長可以選欺凌較少的學校

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 AshleyBK 的帖子

不認同, 只覺得係傷害緊唔關事既學生同家長

複式洋房

卡卡娜 發表於 24-3-22 22:02
整張list出來好好呀,等多啲人知唔好咩?等班校長、老師唔好以為包庇、冚住件事就可以過骨。衣家資訊發達, ...

系呀!如果有心處理欺凌,神早嚴懲欺凌者啦!
馬崇、董之英 事件咪好例子囉,
校方故意包庇欺凌者,敷衍甚至為難被欺凌者及其家長。
結果欺凌者沒有反省,反而變本加厲。

九工 事件起馬校方都識得即時報警啦

子爵府

回覆樓主:

l !

複式洋房

露比2006 發表於 24-3-25 17:57
將這些學校全部殺校!
炒咗個校長 !

馬崇、董之英 校長在欺凌事件發生後都換左人,
吾知關吾關事啦

男爵府

AshleyBK 發表於 24-3-22 09:34
學校通常為了保住聲譽而敷衍處理,上電視起馬有阻嚇作用因為有機會影響校譽。
好似之前馬鞍山崇真中 ...

係呀,依家好多家長仲以為個間係好學校,個個都爭少恐後去拎申請表。。。

複式洋房

茶走 發表於 24-3-27 03:04
係呀,依家好多家長仲以為個間係好學校,個個都爭少恐後去拎申請表。。。
...

所以大家千其吾好中馬崇計,一中計小朋友就被同學哈足六年,打足六年咖啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊