夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

None

子爵府

Babe707 發表於 20-5-20 15:29
老公: 同家人擁有一個物業, 已供完

老婆: 婚後同老公家人同住, 本身自己結婚前買左一個物業俾娘家家人住, ...

你想點分先?雖然最後都係等官判

如果大家各自有經濟能力,對方嘅樓自己亦冇付出,就維持原狀最簡單⋯⋯除非想離婚錢刮多一筆咁咪試吓分唔分到囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

老婆: 婚後同老公家人同住, 本身自己結婚前買左一個物業俾娘家家人住, ...
佢地坐低傾過未?

複式洋房

回覆 Rilakkuma312 的帖子

我係驚被人分左自己既財產

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

老婆間屋婚前的,又是家人住,應該分唔到卦。
老公間屋就唔知了
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

公爵府

回覆樓主:

各自物業歸各自,你間屋係你供,但佢無份住,反而佢間屋你有份住,唔知你兩個感情差到邊度,一般男人計你唔搞佢果間屋,佢都唔會算你果間。

侯爵府

Babe707 發表於 20-5-20 15:51
回覆 Rilakkuma312 的帖子

我係驚被人分左自己既財產

妳自己層樓有冇寫自己名?
有嘅最好先轉名

聽某jm講過有禮物契
呢樣野要問律師了
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

好來好去的話,傾好各有各啦, 大家都唔好打對方層樓嘅主意

首頁

尾頁

跳至