0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好似有機天然啲,咁多牌子點揀?

別墅

有機奶粉周圍都有 食品乾淨衛生好緊要 我自己揀左間大品牌- 皇家美素有機 佢有自家農場 有食品安全品質的檢測 仲可以有系統追溯奶源 比小朋友飲用都安心D 佢D 成份都接近母乳 我囡好中意飲 由6 個月飲到而嫁 我都繼續比佢飲

複式洋房

其實點解要比有機?好似隻隻差唔多

複式洋房

同意!好多品牌都出有機奶粉,我自己主要睇隻有機奶粉既產地,有無世衛認可,同埋奶粉成份,我都揀左樓上果隻呀,因為佢可以查到奶源,sn-2既分子結構,BB容易吸收,BB飲左一段時間,每日都有poopoo, 皮膚又好。

複式洋房

有機奶粉我會睇係邊個地方製造,要㨂一個無咁多污染嘅地方,荷蘭係其中一個好天然無咁多污染嘅地方,所以我㨂咗美素

禁止訪問

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

我仔都食緊有機奶粉, 揀左皇家美素俾佢食。初頭揀尼個牌子係身邊幾個朋友都食緊, 果排阿仔又濕疹大爆發所以咪俾佢試下啦, 食左一排見阿仔食得幾皮膚好左啲, 就冇再轉其他牌子喇。

大宅

2024年龍年勳章

我自己就睇下有冇認證同果D囉,初初揀illuxx organic個陣都係見佢有歐盟認證,會比較天然先比呀b飲,而家呀b都夾得幾好,便便日日都有

複式洋房

我會揀返啲大牌子,有信心保證啲。我大仔個時係食illuma, 唔知係咪佢食量好多,便便勁嗅,同埋佢1個半月就開始起濕疹,到1歲時才慢慢好返。到宜家細囡出世,有機奶粉越來越多選擇,就試飲左罐sample 有機美素,唔甜,啖味,皮膚便便都好靚,所以就一路飲落去。

複式洋房

ffongung 發表於 22-5-18 11:51
我囡囡飲緊喜寶, 一直keep住靚便…初初埋身反而有d濕疹仔, 轉左奶粉後皮膚就好左…唔知係咁橋定係真係有機 ...
係咪你本身有濕疹或者食左d濕熱野呀?

禁止訪問

大宅

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 cchungchung 的帖子

我都食緊美素, 大牌子 而且質素有保證 。加上我覺得佢 唔係好甜, 而且 容易買。
之前我個仔懷疑飲鮮奶搞到 濕疹大爆發, 依家 轉返飲美素一排, d濕疹 即刻好返好多

複式洋房

c9may7312 發表於 22-5-17 17:07
其實點解要比有機?好似隻隻差唔多

咁又唔係咁講丫
我地大人而家都開始追求有機食品 你見點點綠開到周圍係 好多人都去iherb 買
街市都多左好多有機菜 咁bb都想比最好佢 奶日日食 餐餐食 都想好啲

複式洋房

nikki_yin 發表於 22-5-18 17:52
我會揀返啲大牌子,有信心保證啲。我大仔個時係食illuma, 唔知係咪佢食量好多,便便勁嗅,同埋佢1個半月就 ...

我都試過illuma 都係唔得 又貴又唔得 便便去唔到 而家食hipp 有機 可能本身有益生菌 所以便便好靚

首頁

尾頁

跳至