自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

請問頭兩針同一間診所打,第三針可以改去另一間打嗎?

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

可以
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我係餓底 發表於 22-7-21 23:55

可以唔同診所
放下自在

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

只要診所ok就得
因有啲好少針要係佢到打/客先比

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

可以唔同

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔該晒各位

珍珠宮

我係餓底 發表於 22-7-21 23:55

點解唔去番果間打

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

診所勁多醫生第三針都叫人打復的...
費時又被動搖卦

子爵府

我係餓底 發表於 22-7-22 10:44
唔該晒各位

請問有無list邊到可打第3針科興? 小朋友第2針係浸會打,但無星期六打想改第二間打。

珍珠宮

2024年龍年勳章

可以
我親人第三針唔同地方。佢全部去政府門診打既。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

李家承 發表於 22-9-9 08:31
請問有無list邊到可打第3針科興? 小朋友第2針係浸會打,但無星期六打想改第二間打。
...

去附近診所打咪得囉
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 22-9-9 08:36
去附近診所打咪得囉

問左唔幫小朋友打針,只打大人,所以諗緊去 體育館或其他地方打。

大宅

李家承 發表於 22-9-9 08:31
...

https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/VSS
有寫同唔同12歲以下打。

子爵府

cnicky 發表於 22-9-9 08:38
https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/VSS

真係唔該曬您。

象牙宮

放下自在

子爵府

剛打去問佢話小朋友唔洗打第3針,請問是否打2針10月以後就可以入指定場所? 小朋友打第2針後中過。

珍珠宮

李家承 發表於 22-9-9 09:22
剛打去問佢話小朋友唔洗打第3針,請問是否打2針10月以後就可以入指定場所? 小朋友打第2針後中過。
...

小朋友打2針已够了,啱啱聽電台講的,有2針就可享用各個政府設施了。

所以一定要在11月30日有2針就可同大人一樣有疫苗通行證。

象牙宮

李家承 發表於 22-9-9 09:22
...

中過等如打多針喇
放下自在

子爵府

mln 發表於 22-9-9 09:29
小朋友打2針已够了,啱啱聽電台講的,有2針就可享用各個政府設施了。

所以一定要在11月30日有2針就可同大 ...

佢剛13歲,但安心出行顯示到期係9月23日,請問點更新? 從更新的話會變紅色

子爵府

cattz288 發表於 22-9-9 09:30
中過等如打多針喇

已打2針後確診,當時太煩無報小朋友確診,現在是否要打針? 安心又顯示9月23日後要打。

首頁

尾頁

跳至