懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

23w1 本身有隻智慧齒打斜生,最近成日都會痛,想剝左佢,不過本身睇開間牙醫吾接

男爵府

2024年龍年勳章

l.waiii 發表於 22-8-30 16:23
23w1 本身有隻智慧齒打斜生,最近成日都會痛,想剝左佢,不過本身睇開間牙醫吾接
...

建議你呢家最好解決左佢丫! 我呢家34週先黎開始痛唯為忍到生完搞

別墅

YYChannn 發表於 22-8-30 16:57
建議你呢家最好解決左佢丫! 我呢家34週先黎開始痛唯為忍到生完搞
...

我仲有睇開另一間專科 ,岩岩問過佢肯睇 ,不過吾知到時肯吾肯整

男爵府

2024年龍年勳章

l.waiii 發表於 22-8-30 17:58
我仲有睇開另一間專科 ,岩岩問過佢肯睇 ,不過吾知到時肯吾肯整
...

你廿幾週 真係有排捱呀 我痛到失眠

複式洋房

我响孕初期咬爛左半隻智慧齒,等到孕中期19週同22週時,剝左上面兩隻智慧齒。
一個好有經驗嘅牙醫,佢話兩隻都蛀左,擔心我遲啲會牙痛同發炎,上面兩隻唔洗開刀剝,建議我孕中期快啲剝,拖到孕後期就瞓平唔到剝。
我問左婦產科醫生,佢話局部麻醉藥用量好少,唔驚影響bb,都建議有需要就可以處理牙科問題。
牙醫唔洗幫我照x 光,好快就剝左,之後要食幾日抗生素(check過係懷孕安全)而止痛消炎我自己就無食,淨係剝完當晚食必理痛。
宜家27週,暫時bb一切安好。

所以,如果真係好痛就睇下牙醫肯唔肯剝,同自己婦產科醫生傾下。
要捱牙痛到生好辛苦,會影響心情休息食慾,又擔心影響bb😣

別墅

YYChannn 發表於 22-8-30 18:16
你廿幾週 真係有排捱呀 我痛到失眠

我本身九週左右就痛 有去睇 個個牙醫都係求其檢查下,話都無咩做到之後又好似好返好多,不過依家又開始痛

別墅

fwlove201314 發表於 22-8-31 01:21
我响孕初期咬爛左半隻智慧齒,等到孕中期19週同22週時,剝左上面兩隻智慧齒。
一個好有經驗嘅牙醫,佢話兩 ...

我琴日問左一間佢話屬於流血治療 吾建議依家做叫我用溫暖鹽水漱口,希望專科個間肯剝啦

複式洋房

l.waiii 發表於 22-8-30 16:23
...

我係有隻蛀得好勁 係上排唔痛 正常生長
仲以為大住個肚牙醫唔會肯幫我剝 點知打左麻醉十分鐘就剝左
佢話麻醉同止痛對bb無影響我先敢 不過過程都係好恐怖 就咁鉗出嚟
唔痛 第一日流血 第二日已正常飲食 止痛無食過
你個隻可能要開刀都未定consult下其他牙醫先喇

別墅

evilaine 發表於 22-8-31 14:52
我係有隻蛀得好勁 係上排唔痛 正常生長
仲以為大住個肚牙醫唔會肯幫我剝 點知打左麻醉十分鐘就剝左 ...

係啊 我個隻應該要開刀

侯爵府

fwlove201314 發表於 22-8-31 01:21
一個好有經驗嘅牙醫,佢話兩 ...

剝左幾錢呀?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

首頁

尾頁

跳至