6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

洋房

吖B燒到39度好返之後,硬係覺得佢冇以前咁精靈活潑,會吾會影響左個腦?

複式洋房

醫管局話,所謂「發燒會燒壞腦」是過分的恐懼;會引致腦部受損的真正病因是「腦炎」或「腦膜炎」,而發燒只不過是其病徵 之一。除了在極端的情況下體溫高達攝氏41度,否則發燒本身對腦部是沒有多大影響的。

洋房

我真係覺得佢好似比以前靜左,身體又好似渣左,斷斷續續咁有少鼻水同咳呀...

洋房

未斷尾可能比多啲蔬果菜佢食,增強下免疫力,精靈活潑就慢慢黎啦,你同佢玩返強啲囉,始終佢岩岩先元氣大傷。一係你試唔試我餵開隻A+neuropro?佢話有隻mfgm同hmo,可以增強到免疫力同埋話都幫到腦部發展咖,你bb有飲奶粉的話可以試下~

複式洋房

佢發燒果時有無全身抽蓄?無就應該無事,因為我聽話有人話小朋友腦部未發育成熟,應對唔到高體溫,發燒可能會咁,長時間抽搐嘅話可以令到腦部缺氧,對個腦發展有影響

洋房

我以前都餵呢隻,佢好似仲話可以降低發燒機率,我而家都間唔中都仲有買Neuro Pro 3號仔

洋房

MommomAlice 發表於 24-1-22 13:34
吖B燒到39度好返之後,硬係覺得佢冇以前咁精靈活潑,會吾會影響左個腦?

可能啱啱病好冇咁精神,我B之前都成日病,一好返都要呆返個幾星期先慢慢精靈返,所以免疫力好緊要!我B轉2號仔個陣都係成日病&大便又少,後尾上網登記拎心美力優惠券,買左返黎試下,佢有NTS可以增加抗體,轉左之後真係少左病,有興趣可以去登記拎coupon試下…
https://bit.ly/3GFupi3

男爵府

剛剛燒完一定個人吽好多,身體都要時間復原,唔使太擔心

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊