懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

KongLeeman 發表於 24-4-29 22:30
我哋簡直一樣啊

咁DEAR你而家係咪都係備孕中呀?我係度捻緊比唔比個限期自己,如果下年都未有就把心一橫做IVF

複式洋房

ninewest882 發表於 24-4-30 01:31
咁DEAR你而家係咪都係備孕中呀?我係度捻緊比唔比個限期自己,如果下年都未有就把心 ...

試過幾次都吾中,有測排卵,吾知會唔會之前清宮傷佐,嚟m又少,我覺得我仲算後生又冇打算去ivf你大個個幾大呀

大宅

KongLeeman 發表於 24-4-30 09:37
試過幾次都吾中,有測排卵,吾知會唔會之前清宮傷佐,嚟m又少,我覺得我仲算後生又冇打算去ivf你大 ...

我大嗰個4歲呀,你呢?我本身第二胎無事的話係啱啱踏入高齡架咋,但我而家已經36了,唉,所以我捻住下個月例行抹片檢查順便叫醫生幫我安排check check d 卵巢指數。但我touchwood M正常,排卵深粗,睇中醫調理話我問題不大,但就係唔中囉

複式洋房

ninewest882 發表於 24-4-30 09:56
我大嗰個4歲呀,你呢?我本身第二胎無事的話係啱啱踏入高齡架咋,但我而家已經36了,唉,所以我捻住下個月 ...

好岩,我個個都係4歲幾我依家準備30,我又冇check過,我都睇過中醫又冇講咩。我都有深粗嘅

大宅

KongLeeman 發表於 24-4-30 10:45
好岩,我個個都係4歲幾我依家準備30,我又冇check過,我都睇過中醫又冇講咩。我都有深粗嘅
...

30好後生啦,唔洗比太大壓力自己,好快有好消息㗎

複式洋房

yoyoli_0215 發表於 24-4-29 03:11
我39備孕咗大半年,上個月月尾發現bingo 咗,好開心。點知幾日後有流啡,見好多人都話正常,再過多幾日流血 ...

我都試過9 weeks果陣小產,個胎停左係7weeks, 最後食藥排出,一年後再有,E加BB 3個月大,我都係34先有,E加個個都遲生,39其實都唔算太遲架~

仲有睇相佬呢加野好聽咪信囉,唔好聽就唔好信~ 我第一胎果陣我99都有幫我去求神保佑BB, 但最後咪一樣無左,所以順其自然,take it easy!
BB大頭蝦拎漏野,好快就返返來你身邊!媽咪加油!

複式洋房

回覆 alleyleung 的帖子

嗯嗯… 其實真係好唔開心…不過都有諗過可能呢個係上天比我嘅考驗嚟。
琴日朝早藥流… 真係好痛好痛… 人生中簡單未試過咁痛,而另一方面雖然已知道佢冇咗,但都好唔捨得身心都好痛。
好希望之後佢盡快健健康康咁返嚟。

複式洋房

yoyoli_0215 發表於 24-5-1 09:10
回覆 alleyleung 的帖子

嗯嗯… 其實真係好唔開心…不過都有諗過可能呢個係上天比我嘅考驗嚟。

你可以同BB講叫佢快d返來媽媽身邊,媽媽等緊佢,下次唔好再大頭蝦拎漏野喇!

溫馨提示:愛愛完果陣提高對腳,好work

男爵府

畀面勳章

發表於 6 天前 |只看該作者
我懷孕4胎,第3胎都係早期流產,第4胎平安出世,當時我已經37都算高齡了
你好好坐個小月再重新出發,早期流產好常見的,不要回望了

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊