夫婦情感

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

lmklmk 發表於 24-5-2 18:28
17同14,真係唔想影響到兩個仔,尤其係細果個,浪費人生去换返兩個仔有一個健康成長嘅環境,我都覺得值得
...

個男人係咪你老婆下屬呀?

複式洋房

cecelc 發表於 24-5-2 18:44
個男人係咪你老婆下屬呀?

唔係,大家都職位一樣,不過唔同部門,但係工作上有需要合作

大宅

AndesChan 發表於 24-5-2 12:10
你一日無證據係捉姦在床
都唔可以斷定太太出軌

蛇咬都唔會認上過床。但樓主其實自己好清楚,不過唔想面對現實啫!

男爵府

17同14,真係唔想影響到兩個仔,尤其係細果個,浪費人生去换返兩個仔有一個健康成長嘅環境,我都覺得值得
...
問左未、想知答案

複式洋房

回覆 lmklmk 的帖子

好男人都係為咗個家,要用正確方法去做啦,犧牲自己自己幸福不值得好似有啲家庭婚姻輔導counseling ,你試吓尋求吓佢哋幫助。
你小朋友已是中學生應該好多事情都能理解,如果你能以積極態度面對人生難關,其實對兩個仔係正面示範

禁止訪問

複式洋房

...

又唔使咁講到咁嚴重話「浪費人生」
供完兩個仔讀大學都已經完成基本責任啦
之後係為左退休而打拼
想過點樣的人生都可以
逝去感情如何留得住?

男爵府

如不甘心,5清5楚,米使D$,找私家偵探,影相,找証据la,,,,

民房

同病相憐

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

問左未呀
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

bella啤拿 發表於 24-5-1 00:35
食左2,3個月飯。 發現中招,已經太遲。 我已經中意左佢,雙方都愛上了
...

咁你而家打算點,收手?

子爵府

lmklmk 發表於 24-4-30 18:27
相識到結婚廿十幾年,有兩個十幾歲小朋友,大家工作都好忙,又因為小朋友同工人在家,性生活近乎冇,最近發現老 ...

性生活幾乎冇,請問你唔想定對方唔想?

複式洋房

crystal媽咪 發表於 24-5-4 16:43
問左未呀

已經問咗喇,都預咗佢會唔認,話自己無做過對唔住我嘅嘢,相反就問返我點解對佢咁関心,又點解睇佢啲嘢,我都話可以隨便睇我電話,我亦都冇嘢怕俾佢睇,佢唔認有同人搞過任何嘢,仲話我咁核突咁樣諗佢,仲話對方有老婆,只係啱傾先同人食飯,我問佢係咪對人有好感,佢話無好感就做唔到朋友,我話果個係男人,好感嘅範圍都可以好大,亦都可以發展成為男女朋友關係嘅好感,佢話唔會只係因為啱倾喎,經過咗幾日沉澱,我決定保持觀望

複式洋房

善宜 發表於 24-5-5 02:40
性生活幾乎冇,請問你唔想定對方唔想?

其實我無同佢有性行為好多時都係因為屋企環境關係,之前細仔每晚都同我哋一齊瞓,所以無真正性行為,但係有時都有其他親密行為,佢又問返我點解依家有返,我亦有同佢解釋細仔無同我哋一齊瞓,而且佢生完後都試過行埋過,但佢經常都會嗌痛,經過一段長時間就變咗冇,最近嘗試過佢又ok返,所以又有,佢最近都問我係咪對佢唔住先會咁,如果真係對佢唔住仲會同佢搞咩,出去玩好過啦

複式洋房

mygoodluckbb 發表於 24-5-2 20:51

好男人都係為咗個家,要用正確方法去做啦,犧牲自己自己幸福不值得好似有啲家庭婚姻輔 ...

其實好早之前我已提出過大家去揾婚禮輔導,佢拒絕咗,原因係覺得冇用,解決唔到大家响性格上不同嘅睇法

複式洋房

性格不同, 你哋喺拍拖嘅時候 同埋咁多年嘅相處一早就知㗎啦 其實 兩個人能夠完全性格夾又互相欣賞真係好少 絕大部分都係之後大家互相磨合 任何關係其實係雙向互動, 何況婚姻?

複式洋房

婚姻嘅幸福其實係兩個人嘅責任去維護㗎
既然你選擇同佢繼續走落去,佢之前有冇同過其他男人曳曳 我覺得你都唔好再追究啦 亦唔好再去諗 因為係冇意思 時間放係點樣可以改好 關係 重新來過仲好啦

複式洋房

感情唔係話你付出就一定又回報 ,你努力去修補關係唔代表可好好走下去,正如男女緣份幾時於遇上冇人知 ,幾時完結亦都係一樣,自己先儘力而為, 但係如果對方不珍惜, 我覺得都冇可能咁樣長期纠结落去, 每個人都有佢自己嘅人生嘛good luck

複式洋房

mygoodluckbb 發表於 24-5-6 15:55

感情唔係話你付出就一定又回報 ,你努力去修補關係唔代表可好好走下去,正如男女緣份 ...

完全同意亦明白,最近有次我同細仔玩時大聲咗扮鬧佢,跟住佢好惡咁望住我問我做乜咁惡鬧個仔,果一刻我好唔開心,因為覺得我好似唔係好認識佢,我只係同個仔玩緊,個仔都知我係扮緊惡,而佢既表現係好厭惡咁望住我,果一刻完全down晒,到底係佢係咪唔想同我行落去,我真係唔知,定係佢已經對我好厭惡,佢之前經常話我好忟憎,但係佢又冇問我過點解,我係一個守時嘅人,佢永遠都係要遲到,兩個人冇所謂,但係約咗屋企人嘅約會都要遲到,我其實唔係太接受,有次我爺過身,第日上山我之前都講過你收工夜咗,第日唔去都可以,但係你應承咗去,到時又話好攰唔想去,我都好難交代........諸如此類。

複式洋房

lmklmk 發表於 24-5-6 19:40
完全同意亦明白,最近有次我同細仔玩時大聲咗扮鬧佢,跟住佢好惡咁望住我問我做乜咁惡鬧個仔,果一刻我好唔開 ...

其實如果佢已經唔再愛我,我係咪做乜嘢都無用,因為佢都曾經講過我哋一齊就好似經營緊間公司咁,大家都係呢間公司嘅員工,佢亦都話過已經適應咗呢種相處模式,你對佢好反而令佢唔習慣,最近呢幾日亦發現佢同呢個男同事完全冇晒任何訊息互動,可能已收手或者可能收得更埋,直接見面傾,我真係唔知亦都唔敢諗,最近佢亦經常噴香水,過往佢不嬲好反對用香水,因為有好多化學成份,依家每日都勁噴,我係咪要等被通知呢?

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊