自由講場

跳至

首頁
34567...20

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

貓咪達人 發表於 24-5-2 08:19
我俾個仔睇左個post, 只望佢第日搵個正常既 ,如果連父母享受生活都眼紅既女人真係要唸清楚:igive ...

我同左 仔女 C6 講, 點下佢地點睇, 亦都講左自己既意見
佢地都認同我: 結婚後既生活應該2個人去搞掂 唔應該指意 對方父母

C6 最衰 叫樓主改嫁比李家成 , 我話: 咁又係 都咁老 D身家都...又冇6299 又有錢 要照顧個仔有成隊兵跟住
C6 : 後生果個...

我:

公爵府

回覆 gallygally 的帖子

佢應該係壓力大積埋一次過爆煲,似乎屋企所有問題都係佢自己獨力支撐解決,另一半又懶懶閒個種,眼見老公對老爺奶奶細心又好,感覺自己同小朋友冇被重視,所以將憤怒遷怒晒老爺奶奶個度,導彈打錯目標,應該打落佢老公度就正確

fatpanda    發表於 24-5-2 15:02

男爵府

Ada2288 發表於 24-5-2 08:59
個post仲喺度喎,個樓主開始不停鬧人,其實最大問題係佢c6,唔肯付出多啲喺樓主同個仔女身上,對父母就十分 ...

呢d係樓主單方面表述,根本無講過老公付出左幾多喺樓主嘅家庭,同埋樓主自己又付出左幾多,只確定係滿足唔到樓主

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

seaheart88 發表於 24-5-2 09:21
佢係有個小朋友㗎。。。仲話自己個仔係有問題,所以要洗好多錢。。。但係奶奶唔體諒佢又唔幫佢。。。仲洗緊老公啲錢。。。樓主就眼火爆毒咒佢兩老(兩老野)

老公自己揀的, 仔自己生的, 有乜好怨?
老人家湊大自己個你就完成任務啦, 仲要湊孫?
奶奶洗仔錢係應該的, 正如我亞媽洗我錢都係應該的, 原生家庭教養都好重要.

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

hfl2000 發表於 24-5-2 08:34
你咁勁俾埋個仔睇我睇咗第一版鬧得咁勁咁負,都已經無耐性再睇落去喇
...

x 2

水晶宮

陳小b 發表於 24-5-2 09:27
係 。開口埋口都死老野。。又咒兩老快d死。。做女人做到佢咁惡毒。。真係好恐怖。。已經唔同住。。仲多多 ...

做人點會無怨氣丫, 只係佢唔夠愛佢老公, 凡事以自己為出發點, 無包容

利申, 唔係我企響佢99果邊, 只係一隻手掌拍唔響

男爵府

貓咪達人 發表於 24-5-2 09:52
回覆 gallygally 的帖子

佢應該係壓力大積埋一次過爆煲,似乎屋企所有問題都係佢自己獨力支撐解決,另一半 ...

佢話佢自己亞媽乜都自己做為仔女孫撲心撲命,
同埋俾唔俾$佢亞媽都無所謂寧願自己慳。

佢描述中嘅99 剛好和佢自己亞媽完全相反,心理不平衡呀。可能佢期望上一輩都係好似佢亞媽咁啩。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

gallygally 發表於 24-5-2 09:29
佢話佢99俾完家用佢仲問佢地claim 呢樣果樣喎, 我覺得佢99係搵佢地笨多d, 同好貪錢.
冇諗個個仔夠唔夠錢 ...

有網友問佢家庭開支分配但佢一路無答,究竟佢老公揾幾多放幾多落頭家佢亦無交待,淨係話做訓練佢老公要佢出番啲,感覺大部份家庭開支應該係佢老公出曬,衹係無比家用過佢手,睇佢舊帖個女Sen 好似幾年前已排政府,唔知而家情況,不過無論係點都係佢兩公婆嘅事,99無責任要出錢, 其實有問題應該係同佢老公商量,但睇到嘅全部係妒忌,唔抵得6299早退休,唔抵得有家用收,唔抵得有樓要租比親戚,佢不滿C6 99,可能人哋都好不滿佢,其實咁睇唔過眼不斷咀咒兩老早啲死,不如早日離婚放過大家。

水晶宮

回覆樓主:

只要提點佢,不要傷大家感情,現今社會離婚同結婚率羞不多,佢地自己攪局吧!

珍珠宮

我睇完呢個post就入咗去睇,其實都係個老公唔係太識為自己頭家,但呢啲咪又係個老公個性格,可以點呢? 如果改到就唔會上咗嚟開post….

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-2 10:04
有網友問佢家庭開支分配但佢一路無答,究竟佢老公揾幾多放幾多落頭家佢亦無交待,淨係話做訓練佢老公要佢 ...

可能你幸運冇仔女係sen 唔明白人苦況. 我朋友個仔係sen, 佢屋企做生意, 都頂唔順個開支, 何況人地只係兩公婆打份工. 個仔係sen自己老公搵唔夠, 自己都要出埋去搵錢幫補, 又湊唔到個仔, 搵完錢最後仲要俾老公攞埋去益99, 真係會心理唔平衡

男爵府

貓咪達人 發表於 24-5-2 08:26
應該係好憎奶奶個post

我有睇,佢咁唔鍾意,不如直接離婚啦!

伯爵府

loved 發表於 24-5-2 09:12
我見到條題已經feel到果陣殺氣,一定負能爆錶,所以完全無入去睇過

佢點解唔去婆媳版?嗰度可以圍大爐

子爵府

brother4 發表於 24-5-2 10:04
只要提點佢,不要傷大家感情,現今社會離婚同結婚率羞不多,佢地自己攪局吧!
...

離婚又唔駛, 唔好俾錢過佢老公手, 推哂所有開支俾佢老公找已攪掂. 佢老公冇錢就唔會再咁疏爽

男爵府

有網友問佢家庭開支分配但佢一路無答,究竟佢老公揾幾多放幾多落頭家佢亦無交待,淨係話做訓練佢老公要佢 ...

係,樓主一直迴避呢個問題,以佢嗌交唔會輸嘅性格,應該係講出嚟無著數先唔講
有仔嘅媽媽襯早俾仔仔睇下現實,娶錯老婆慘過一世單身

珍珠宮

虎到金來勳章

就係啦,如果本身老公已經俾晒家庭開支,咁佢另外俾錢照顧自己阿媽係佢嘅事,我同老公從來都唔理大家俾幾多錢自己父母,總之我地自己家庭大家一人一半好公平

大宅

我都係啱啱先睇咗個post,淨係睇咗樓主第一頁,個帖好大怨氣
佢99都唔係好差姐,只不過比較大洗同埋唔鍾意湊孫,咁老人家都咁大年紀,洗得幾多年錢,同埋洗得幾多,咪由佢囉
最大問題係佢老公,個位樓主應該同佢老公傾,而唔係喺度咀咒兩位老人家死

大宅

Fatima_melanie 發表於 24-5-2 10:15
係,樓主一直迴避呢個問題,以佢嗌交唔會輸嘅性格,應該係講出嚟無著數先唔講
有仔嘅媽媽襯早俾仔仔睇下現 ...

姊妹你一針見血,嗌交唔會輸

大宅

回覆樓主:

所以拍拖時都要教下個細路,除咗點揀老公老婆,一定要觀察埋對方父母係咩人……個位樓主根本自己搵錯對象嫁人。情緒壓力逼到爆煲到甘,人生苦短得一次 真係分開好過。

有個女親戚都係類似case,最後捱到個sen小朋友讀書大學畢業。兩公婆終歸分居半離婚……

大宅

veronica12 發表於 24-5-2 10:19
我都係啱啱先睇咗個post,淨係睇咗樓主第一頁,個帖好大怨氣
佢99都唔係好差姐,只不過比較大洗同埋唔鍾意 ...

27頁#開始直頭non-stop 連爆幾個post

個位樓主都係可憐人 現實情況逼到情緒似出晒問題甘

首頁
34567...20

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊