自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家唔好幫襯甘鋒聽力中心, 好唔老實
本來一直幫襯甘鋒聽力中心配助聽器, 最近整爛咗, 攞去維修, 一去到, 佢話嗰model 太舊, 無零件維修。我覺得好錯愕, 個助聽器價值萬幾蚊, 買咗3 - 4 年, 當時佢話係新型號, 而家話舊到無零件。有無出得咁快? 你估電話咩?!

個職員話一個助聽器用4年架咋, 又推銷有個勁貴 model 做緊特價, 做埋最後一日。

我對佢講嘅嘢好懷疑, 所以無買。四圍去揾其他嘅聽力中心問維修。最後去咗第二個品牌嘅聽力中心, 佢哋話有得維修, 話其實其他牌子同model 好多都係用緊同一個零件, 仲話一部機, 如果用量唔高, 又保養得好, 起碼用到6年。本來要萬幾蚊買個新嘅, 而家$850可以整番。

點解做人要做到咁陰功, 揾錢都要積功德吖, 向一個無工作能力嘅老人家埋手, 咁樣屈佢錢。如果唔係有我哋呢D做仔女嘅睇住, 養老金一陣就比呢D奸商呃晒啦。

大宅

回覆樓主:

咁衰, 唔想維修焗人買新. 咁貴效果是否好d, 冇雜音?

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

katielbaby 發表於 24-5-2 13:47
本來一直幫襯甘鋒聽力中心配助聽器, 最近整爛咗, 攞去維修, 一去到, ...

我部都係咁同我講!

之後我理佢,用住先,跟住等佢特價買部新。

上兩個月我係堔圳果邊試下叫佢清潔我部舊既,跟住問下佢地啲價位大約6千幾蚊有部新款藍芽的,等我呢部壞直接上大陸配就算!

瑪瑙宮

ching070707 發表於 24-5-2 17:47
我部都係咁同我講!

之後我理佢,用住先,跟住等佢特價買部新。

香港已很多野都貴,但都唔好呃人啦,而家經濟差,唔係個個咁富貴,有得維修仲貓到就唔使咁快買新既,

而家配眼鏡,問好多朋話去深圳配,平香港好多,雖然都會一分錢一分貨,但都係平過香港好多。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

ben-dan 發表於 24-5-2 16:47
咁衰, 唔想維修焗人買新. 咁貴效果是否好d, 冇雜音?

係,比起政府醫院配嗰d真係好好多,可減低雜音,同埋淨放大失聰嗰嘅幾個音頻,帶咗無頭痛

伯爵府

大陸咩牌子好?

最後邊間肯整?

我見家人都可以用到十年(壞左可以整,頭幾年都有得整)

大宅

花花b 發表於 24-5-3 19:26
大陸咩牌子好?

最後邊間肯整?

用緊belton,唔係大陸牌子,但唔記得係咩國家。

有間叫貝爾通嘅聽力中心肯整。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

katielbaby 發表於 24-5-2 13:47
本來一直幫襯甘鋒聽力中心配助聽器, 最近整爛咗, 攞去維修, 一去到, ...

間嘢好唔老實喎,最憎就係呢d, 賺到盡不特止,仲要呃呃呃騙騙。有咩辦法,等多d 人知,特別老人家。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊