自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

99話東張西望早兩介紹左個生煎包好受歡迎,係咁叫62或者阿仔陪,結果冇人so佢,之後叫我搵日陪佢去食,其實我哋住tko距離一頭一尾,加上對上海嘢冇咩興趣,要去到荃灣食真係好神心 最後當然係同佢約左日子陪佢去啦。

純粹問吓大家咪都係見到傳媒推介美食無論幾遠都會去捧場

大宅

回覆樓主:

我會有時間就去試,不過剛剛電視播出,很定好多人排隊。

我見間舖咁細,我驚有排等。

伯爵府

gobaa49 發表於 24-5-2 17:22
99話東張西望早兩介紹左個生煎包好受歡迎,係咁叫62或者阿仔陪,結果冇人so佢,之後叫我搵日陪佢去食,其實 ...

唔會為生煎包

男爵府

99話東張西望早兩介紹左個生煎包好受歡迎,係咁叫62或者阿仔陪,結果冇人so佢,之後叫我搵日陪佢去食,其實 ...

唔會,TVB嗰啲8成以上佢話正正正,你去到都係伏伏地。

水晶宮

回覆樓主:

有位泊車又有時間都會嘅
要迫地鐵巴士或者行一大段路就唔會喇

水晶宮

我有時間都會去,附近如果有野行就順便行下

男爵府

唔會,其實都係普通野

男爵府

會、同c6 情趣之一

珍珠宮

會,但生煎包唔值得
20年前會特登揸車入布袋澳食海鮮,當時人唔多而且料靚價錢平,但現在聽說已經唔得

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

我自己興趣唔大,如果屋企人有興趣,會陪。將軍澳一頭一尾,我就覺得唔算遠。
疫情之前,都鍾意周圍去食嘢,而家興趣唔大,主因 c6 無興趣,佢覺得疫情後,餐廳又貴又唔好食。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我會為咗想食某一間舖頭或者某一樣嘢,山長水遠過去㗎,但當然係有條件啦,例如呢兩日執笠嘅夾包店要排四個鐘,我自問真係唔會去囉
之前想去元朗食一間鹽水雞,我港島區專登過去兩次都摸門釘,去到第三次先食到,但原來又限時供應我想食嘅嘢,咁都買咗少少返嚟食,只可以講句想像中永遠都係最好,到手原來不外如是

侯爵府

以前住將軍澳,都會特登出去尖沙咀、旺角、荃灣食嘢。

而家退咗休,又搬咗去大西北,近來兩公婆都會周圍去食嘢,順便行吓!今日下晝又會去荃灣食車仔麵啦!

翡翠宮

我唔會btw,我都諗住得閒去試吓呢間,家住荃灣

侯爵府

2024年龍年勳章

疫情時會慕名那些隱世小店,
即使飲食網站推介,疫情價格合理。
客人少,老闆員工比較友善。
即使食物質素未如預期,
仍可以慢慢發掘食物以外優點。
疫後好多茶餐廳冰室,價格越來越高,食物質素和服務配唔上格錢,中伏太多,已經失去興致,就算電視推介都覺得不外如是。

大宅

生煎包,應該嚟講唔係餐廳,只係小食

水晶宮

會,當家庭節目,一齊去食

大宅

有時間會去試,順便行下

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

會,我住香港區,我隔幾日就帶我阿媽去好遠嘅地方食唔同嘅嘢,揸車又有、坐車都有
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

bb2 發表於 24-5-3 10:11
我唔會btw,我都諗住得閒去試吓呢間,家住荃灣

究竟係邊間生煎包?介紹下 謝謝!

男爵府

當陪你奶奶去行下都可以既, 佢個普通生煎包其實同堅信號差唔多,
不過佢係平d既, 蟹粉生煎包唔係度度都有都可以食下,

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊