自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我想問下,如果打廣東牌,唔打花,開十七"色",咁應該係邊度開始拎牌??如果開十八又應該係邊度拎牌??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 朝日太太 於 08-8-11 19:10 發表

NONONO
佢降之ma, 我食喎, 食雞糊都得!!!

唔係喎,搶暗槓係真係十三么先可以喎~~
生死有命,富貴由天

伯爵府

原文章由 小香香 於 08-8-11 19:55 發表
我都有野想問呀

如果有一打出隻牌..我叫食...我上家又食

咁我係咪比佢截左糊...冇得食架....

因為試過咁..我開哂牌(爆架)..果個先話佢食...仲要係雞糊...

之後成日冇食過喇~~~ ...

我絕少即時開牌,通常都叫左碰先~~因為我覺得俾人食先,會好瘀~~同埋好驚食炸糊~~hehe~~
生死有命,富貴由天

伯爵府

原文章由 goofyszesze 於 08-8-11 23:10 發表
http://images.ecfoto.net/goofyszesze/DiskB1/Galleries/4005/1ruZGV613Wb6JgtPwkuosw_S.jpg

http://ecfoto.net/goofyszesze/photo_sharing/LSFYDmJkN0oqrj8Siyimyg/1ruZGV613Wb6JgtPwkuosw

唔知咁樣岩唔岩

...

我平時都係咁開,我都係想問一下睇下有冇錯~~唔該晒~~

生死有命,富貴由天

首頁

尾頁

跳至