自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

所以拍拖時都要教下個細路,除咗點揀老公老婆,一定要觀察埋對方父母係咩人……個位樓主根本自己搵錯對象嫁人。情緒壓力逼到爆煲到甘,人生苦短得一次 真係分開好過。

有個女親戚都係類似case,最後捱到個sen小朋友讀書大學畢業。兩公婆終歸分居半離婚……

大宅

veronica12 發表於 24-5-2 10:19
我都係啱啱先睇咗個post,淨係睇咗樓主第一頁,個帖好大怨氣
佢99都唔係好差姐,只不過比較大洗同埋唔鍾意 ...

27頁#開始直頭non-stop 連爆幾個post

個位樓主都係可憐人 現實情況逼到情緒似出晒問題甘

大宅

OKC 發表於 24-5-2 10:49
我雖然唔認同那位樓主咒自己老公父母,但我同情佢,佢係受咗好大壓力先至爆發兼情緒失控,我以前有一個朋 ...

其他 jm主觀角度覺得個位樓主惡劣,都好多似係生咗“仔”的網友 不自覺將自己代入99位置,去評論個位樓主。

同樣我個位女親戚一模一樣,本來有外貌有事業 不幸嫁錯郎,婚後環境迫到她似悍婦癲婆甘。見佢30年後先捱到/爬返出呢個局,已經係5x歲可憐女人一個 先回復情緒觀點正常返。一個30年嘅困局......年華老去。

個位樓主唔夠自私和夠膽,見過啲內地其他女人早已離婚 將子女交俾前夫,自己重新事業 襯年華未盡搵第二春,仔女共同撫養 俾返個責任個男人。等個男人攬住自己阿媽做媽寶過活。

表面聽落樓主都唔係要錢買珠寶買包包俾自己,而鬧個99。佢爭取嘅 只係為咗頭家將來&兩個小朋友利益
根本個男人有問題

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊