自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆:見睇樓02鋪,不如講下酒店02野!

我當年酒店撞野都係去泰國

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-3-14 16:30 我當

原帖由 大少拉 於 15-03-14 發表
嗰時好細個,小學定初中到,一家人去泰國,一家4口,兩間房,間酒店係落地玻璃出面有露台嗰d, 咁嗰晚返到酒店我去沖涼
,其他人就去晒另一間房執野,咁我沖完涼出嚟就望去露台嗰到,見到玻璃有個細路既樣望住我,同埋有兩個掌印,睇落係似小朋友推住個玻璃,再將塊面痴落個透明玻璃到,然後5官扁晒咁,跟住第日我同阿媽講返,佢話酒店d人唔係日日抹玻璃,可能之前d小朋友貪玩咪留低個印囉,但之後我諗返起就覺得冇可能,因為我好清楚見到個小朋友既5官同眼珠

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-3-14 16:52 嗰時

呀!!!!!!!!!!!!~~~~~~~~你當時唔驚呀??? 如果你好清楚見到5官... 應該唔係幻覺唔係印啦. ...
當時唔知點解唔識驚,可能仲細啦!同埋覺得自己唔會撞鬼,後來返到香港,我間房成日有d怪事發生而我係解釋唔到,我先諗返起唔知會唔會係泰國小朋友跟左我返嚟

newspaperhang    發表於 15-3-14 17:08

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-3-14 17:04 當時

咁之後點呀??? 幾耐之後先無再發生怪事呀???
之後我返到香港,我自己一個一間房既,瞓上格床,下面係衣櫃書枱,當我每晚瞓覺時,我一熄燈瞓上床合埋眼開始,書枱就會有聲,好似將舊擦字膠抛落書枱咁既聲,一下一下咁,我初初好奇會起身望落去睇下,但一望就冇聲,直到我合返埋眼又開始有聲,有時我瞓瞓下會郁唔到,但我屋企人成日話我係因為個腦醒左而身體未醒先會咁,咁我都冇理到,慢慢就慣左瞓覺一定有嗰d野,直到我嫁左,就冇再試過瞓覺郁唔到,同埋冇左嗰d聲,但件事未完,只係冇再發生喺我身上,因為當我搬左後,我阿媽試過因為病唔想嘈到阿爸而去左我間房瞓,到佢中招

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-3-14 17:14 之後

即係02野有可能已經響你房.!!!
係,但冇跟我出嫁,我阿媽仲講笑話隻野冇八達通走唔到

水晶宮

引用:Quote:貧窮媽媽 發表於 15-3-14 22:26 係,

原帖由 rosaki 於 15-03-16 發表
咁之後點?? 由佢係度?? 跟返來的目的呢??
冇理到,我懷疑係我帶佢返嚟,但我家人一直唔信,咁我之後嫁左就冇事我就冇再理過啦!以為真係我有壓力先咁,但我搬左後,有一晚我阿媽病,咳得好勁唔想嘈到我阿爸,就去左我間房瞓,就喺嗰晚佢聽到我之前講話聽到既聲,但佢冇為意,點知第二朝起身,發覺房門鎖左,佢明明記得自己冇鎖,到第二晚,佢又瞓我房,突登check左冇鎖門先瞓,點知第二朝,房門又鎖左,我間房係要扭個掣先鎖到門,所以都幾肯定係有嗰d野,(我以前瞓覺都有鎖門既習慣,唔知係咪咁隻野幫我鎖門) 但佢唔入我房瞓又冇事,咁就冇再理佢,不過之後佢夜晚有時夜瞓,經過我房門,留心聽係會聽到入面有聲

pppsze    發表於 15-3-18 20:22

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 15-03-14 發表係

原帖由 Dwmn 於 15-03-19 發表
不如搵師傅送走佢啦,佢都應該同你差不多年紀架啦
如果係當年嗰隻既話,睇落似5歲咁既身高到啦,咁就細我幾年,但唔請c fu, 佢係咪一定唔走?

首頁

尾頁

跳至