跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

多謝你呀 mama1210
你介5介意我以後叫你做mama
咁會親切d
原文章由 mama1210 於 07-7-4 10:05 發表
轉左新版面, 好似逢係有100個message 既topic 都有問題, 所以我開番個新topic 比大家, 希望大家可以繼續吹水啦~~~

[ 本文章最後由 路人(甲) 於 07-7-4 12:24 編輯 ]
MamiBaby

大宅

有! 佢地個個都叫我做“阿甲”or“阿夾”

大口, 點解你咁少入黎小龍會呢??? 你係會長黎+wor
你應該多d入黎, 5係小龍會好快就會解散+啦:-( :-( :-(
原文章由 mama1210 於 07-7-4 12:25 發表

Hello!!! 我見到你小朋友既information 呀, 不過岩岩轉畫面, 等我摸熟D 先幫你加番, 唔好介意下~~~~

hehe....其實你可以叫我做大口架, 呢度識我既人都咁叫我既...hehe.....係呢, 咁你又有無d親切D既叫法 ...
MamiBaby

大宅

早晨呀! homacarol

終於等到你返黎啦!!!
大口會長5知仲會5會返黎呢 我有d掛著佢tim
原文章由 homacarol 於 07-7-5 12:39 AM 發表
係呀, 大口會長, 你要得閒多d 入黎呀, 唔係....就連蚊飛過都會聽到 ~~
MamiBaby

大宅

係5係好叻叻呢!!!
原文章由 homacarol 於 07-7-5 11:22 AM 發表
早晨呀 呀甲,

我之前係去到舊版, post 左msg 但又見唔返自己個post.....
好多時入返去舊版但都見係未update ?-(

好在你pm 左呢條link 比我咋....唔係我都唔知幾時可以歸隊 ~~

其實大口會長好多 ...

MamiBaby

大宅

popoivman

係仔定女???
原文章由 popoivman 於 07-7-5 12:38 PM 發表
“阿甲” hihi~我都係小龍媽~多多指教
MamiBaby

大宅

大口

我係全職mami, 你有幾多個小朋友呀???
我會盡量向12-1點鐘黎撞下你, 不過幾會好~~~~:mrgreen:
原文章由 mama1210 於 07-7-5 12:31 PM 發表
我入左黎啦....hahaaaaa 如果我唔出街食飯, 多數lunch 都會上bk架, 你想撞我就要揀12點-1點呢段時間, 我地就可以吹過痛快...haha.....你呢??

[ 本文章最後由 路人(甲) 於 07-7-5 17:50 編輯 ]
MamiBaby

大宅

popoivman,

我果個都係龍仔, 2001年1月31日出世,
你果個呢??? 你係5係在職mami???:D

原文章由 popoivman 於 07-7-5 01:17 PM 發表
阿甲:我果個係小龍囝~
MamiBaby

大宅

homacarol,

你仲未放工呀??? 平時邊個買餸煮飯???
原文章由 homacarol 於 07-7-5 05:09 PM 發表
好叻呀
MamiBaby

大宅

popoivman,

你住邊到呢, 得閒飲茶啦!!!(你請wor )
原文章由 popoivman 於 07-7-5 01:39 PM 發表
阿甲:
我囝囝係2000年12月1日出世,
我係全職mami~
MamiBaby

大宅

hui1206

我都係啱啱加入左冇幾耐+炸, 你多d上黎啦!:)
原文章由 hui1206 於 07-7-6 01:54 AM 發表

我初黎報到;大家好.仔仔六月考完試.依家日日反學玩.
MamiBaby

大宅

大口,

你又走啦:cry:
我好羨慕你地呀!!!! 其實我不嬲都係好想生女架:-(
所以我每次向街到見倒d小妹妹, 我都會好忍5著
望多2眼
講樣好笑野比你地聽, 大約2、3年前啦!
當時住向我樓下有個小妹妹大約2歲細我仔1年,
個妹妹雖然生得5算好靚, 不過好可愛, 我特別鍾意佢:loveliness:
有幾次我見倒佢同佢呀嫲正想去街, 但係佢呀嫲一見倒我就
次次都話要上返屋企攞d野(其實佢想避開我,
可能係我平時大熱情, 所以嚇親呢位老人家,
又或者佢以為我係金魚婆 )
有一日呢位老人家見倒我同仔去街, 反而好熱情同興奮
咁行埋黎我到, 係咁叫佢ga孫女叫我仔做哥哥, 仲
係咁叫佢ga孫女拖我仔隻手 至果次之後,
呢位老人家對我都不知幾熱情:lol :lol :lol
原文章由 mama1210 於 07-7-6 12:18 PM 發表
Hello hui1206

我今日趕住收工, 星期一同你再傾過88~
MamiBaby

大宅

homacarol,

羨慕死我啦!!!!
我都想有呢個咁.............ga意外呀:loveliness:
你意思係話你對仔女5係一齊住, 女同呀嫲住,
仔就同你住, 係5係呀???
原文章由 homacarol 於 07-7-5 06:38 PM 發表
係呀, 我個女係意外,之前就好驚......但而家就好開心, 因為佢好識氹我地開心hehe

我未放工呀, 今日工人姐姐同呀仔返左去陪妹妹, 屋企無人煮飯...約 ...
MamiBaby

大宅

我果日向網上見倒d好有趣ga相, 想同你地分享

MamiBaby

大宅

5係wor, 我地5係成日撞倒, 而且就算見倒面
都5得閒應酬對方, 因為大家都趕著返學or去街:)
不過我仲記得有一次個妹妹眼定定望著我, 仲問我
“哥哥呢?”跟著佢呀嫲就話“佢成日都好掛著你
個靚仔哥哥架! 哈哈哈!!!” 真係人細鬼大
原文章由 homacarol 於 07-7-6 02:54 PM 發表
呀甲,

又真係幾搞笑喎
咁而家你仔仔係咪同佢熟左好多呢, 咁你可以多d 帶仔仔落樓下公園玩, 睇下撞唔撞到佢地, 比機會你仔仔接觸唔同小朋友la
MamiBaby

大宅

我有個朋友啱啱同你相反, 佢意外有左個女,
但係佢老公5想要, 叫佢去落左佢, 好彩我朋友
堅持一定要生佢出黎, 點知生左出黎最開心果
個竟然係最初話5想要果個(佢老公) d男人真係麻煩
原文章由 homacarol 於 07-7-6 03:04 PM 發表
其實我當時都好驚, 個仔只得一歲多dd, 一d 心理準備都無, 當時有諗過唔要架, 不過老公唔同我講野......我從未試過, 所以怕左佢. 好彩最後生個女 ~ 我老公最開心, 因為呀女好試氹佢 ~

係呀, 我個女跟 ...
MamiBaby

大宅

真係激c我啦! 我頭先回應左你呢段, 但係又5見左,
冇計, 再黎過啦! 你有冇遇過呢個情況呢???

我頭先話我有個朋友都係意外有左bb,
但係個情況就啱啱同你相反, 係佢老公5想要個bb,
仲要求落左佢, 好彩朋友堅持要生出黎,
點知生左出黎之後最開心果個人竟然係最初5想要果個人(佢老公)
有時d男人真係仲麻煩過我地d女人

原文章由 homacarol 於 07-7-6 03:04 PM 發表
其實我當時都好驚, 個仔只得一歲多dd, 一d 心理準備都無, 當時有諗過唔要架, 不過老公唔同我講野......我從未試過, 所以怕左佢. 好彩最後生個女 ~ 我老公最開心, 因為呀女好試氹佢 ~

係呀, 我個女跟 ...
MamiBaby

大宅

aggie0316,

歡迎你!!! 記得多d入黎, 5講都睇下啦
你個小龍女讀邊間學校:)
原文章由 aggie0316 於 07-7-6 05:35 PM 發表
Hello, 你們好! 我想加入你地個chat room,我是在職媽媽有個小龍女準備升小二,請多多指教。
MamiBaby

大宅

wa! 好開心!!! 多左咁多位mami加入
我仔龍仔係向龍尾個幾日出命,
所以佢向今年9月先入讀小一,
好擔心佢5適應:( 不過呢一日始終都會黎,
點都要面對, 今年暑假我已經同佢報左好多
暑期興趣班, 等佢多d接觸其他小朋友,
希望感增進佢ga社交經驗:)
其實我好多時都有向到諗“5捨得佢咁快大”
你地有冇曾經咁樣諗過???
原文章由 hui1206 於 07-7-6 10:11 PM 發表

呢個學期就完.大家有乜感想???
MamiBaby

大宅

shirleen,
你好~~~~
原文章由 Shirleen媽媽 於 07-7-7 09:05 AM 發表
大家好~~~
MamiBaby

大宅

gillian19,

你返黎啦!!! 我地等左你好耐啦!!!
呢幾日5見左你, 忙緊咩??? :)
原文章由 gillian19 於 07-7-6 08:50 PM 發表

hi homacarol ,路人甲&mama,

轉咗新版面大家好似少咗入黎傾計,妳哋快D出來啦!

[ 本文章最後由 路人(甲) 於 07-7-7 09:17 編輯 ]
MamiBaby

首頁
12345...11

尾頁

跳至