論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

工人放完假, 特別多新建議~

我工人放完端午假後, 返到黎第2日就同我講想月頭出糧(而家係月中出的, 之前佢o岩o岩到步我都提議過, 不過好耐無講過喇~), 又話叫我(我要返工, 咁即係佢帶啦~:-x)每日4-5點帶bb落公園平台玩, 學行, 同埋吸下新鮮空氣喎, 真奇怪, 咁我咪答佢話唔好囉, 佢仲問我"why?", 我就再答佢下午好熱, 而且bb又未識行, 但係佢仲有好多問號o係佢面上, 我就講, "我問左阿sir先啦~~~~~!" :-x

唔知佢有無景"滾"~~?? , 因我平時唔比佢同bb單獨落街的.

你地d工人又會唔會咁呢??

男爵府

Re: 工人放完假, 特別多新建議~

多謝各位媽咪o既意見, 我一來係驚工人開始多攪作, 到時我就煩喇, 而且我bb仲細呀, 我唔放心比佢自己帶佢出街, 同埋佢到時實同佢d同鄉打牙較啦(比著我自己都會~)~~ 我bb到時就慘喇~~ 同埋我都唔想比工人知道我唔係咁信佢囉, 我講野又要就住就住~~ 有時都好懊惱. :-|

hinhinmummy o既提議都好, bb落街, 得.... 等我放左工返到屋企, 我自己帶佢~

男爵府

我终於發覺佢點解要求落街喇, 原來佢有個朋友住我隔離屋苑, 唔怪得啦~~

男爵府

多謝你地o既提點呀~ 我都好驚有你地講o既情況發生, 我都係唔會比佢同bb單獨落街架喇~ 不過佢地真係好古靈精怪囉, 我地真係要見招拆招, 好彩好多我都o係bk呢個家傭topic學到不少招數, 等我即時有招架o既能力~

男爵府

hinhinmummy,

佢o岩o岩黎hk時, 同我講過話, 佢有次落樓下買送, 見到個"long lost friend", 個朋友又係o係同一區打工. 咁.... 前兩日佢比d相我同bb睇, 咁我問佢, 你朋友o係邊到打工呀, 佢就好直接同我講, 咁我就知囉~~~

首頁

尾頁

跳至