美容扮靚

跳至

首頁
12345...29

尾頁

公爵府

各位,我番來LUUUUU

又番黎朝9晚6既工作

公爵府

ellie0628 發表於 14-3-20 10:53
第一次用GMarket, 想請教下:
下單時有多個賣家的貨物, 是否會自動做合併配送?謝謝 ...
同一張單比錢就會

公爵府

引用:求高人指點,入到呢個位攪吾掂+

原帖由 Auction 於 14-03-20 發表
求高人指點,入到呢個位攪吾掂
或者成版highlight 拉到最底見到submit click it 比錢記得揀won會比hkd平

Auction  終於攪掂,多謝各位高人指點  發表於 14-3-20 20:58

公爵府

引用:想問係咪最重係30kgs?+未上磅俾8萬幾won,+

原帖由 cathy29 於 14-03-21 發表
想問係咪最重係30kgs? 未上磅俾8萬幾won, 上磅後要補運2萬幾won, total 10萬零幾won.
我check過shipping t ...
可能過左,有機會分左兩箱寄,過左都唔出奇

公爵府

引用:Quote:原帖由+馬寶+於+14-03-19+發表想問如

原帖由 馬寶 於 14-03-21 發表
但我Gaccount本身冇錢,咁係咪到有錢時扣返?
如果負數就會有錢時扣番,如果無負數可以gmarket 又有bugs 之前都有jm試過唔洗補又無追佢

公爵府

引用:想問下我件貨尋晚九點幾上左飛機,+啱啱見到

原帖由 messy_love 於 14-03-22 發表
想問下我件貨尋晚九點幾上左飛機, 啱啱見到郵局更新左: 已抵達 並在處理中
咁今日大唔大機會派件架? 如果今 ...
好難講最好打去派遞局問下佢

公爵府

引用:急問:如我在不同店購物,最後一次過比錢,

原帖由 rerekw 於 14-03-22 發表
急問:如我在不同店購物,最後一次過比錢,係咪即歸納為一張單,而貨物就可一次過送到香港。而我又唔須要申 ...
係呀,除非你30個item唔夠用啦。

公爵府

引用:終於睇曬第一part+la!成6000幾個留言!睇到

原帖由 hagavbb 於 14-03-22 發表
終於睇曬第一part la!成6000幾個留言!睇到眼都花埋!
thanks 樓主的分享啊!
但係冇見到有jm 有g n ...
有G過呀我,不過當時係買蘆薈gel 咋

公爵府

messy_love 發表於 14-3-24 09:42
唔好意思呀, 我咪收到post office張card既..但發覺個EMS no同gmarket tracking個EMS no唔同, 但兩個都係"KR ...
你上網CHECK下GMARKET個NO.個件先

公爵府

hagavbb 發表於 14-3-22 20:02
樓主有link可以share嗎?nature republic好似唔送海外(唔知我有冇睇錯)

唔該曬樓主
我之前係呢間店買架. 唔係官方網, 唔清楚真假喔
http://gshop.gmarket.co.kr/Minishop/GlobalMinishop?CustNo=DI5MR38jMjMxOU42NDM3NzkxMDF/Rw==

公爵府

messy_love 發表於 14-3-24 13:30
打左上去, 我諗應該係gmarket分左兩箱...唉
一件已經收左card要自取另一件約左今日送黎
...
你唯有祈禱重個箱今日送, 輕個箱自己拎

公爵府

itky 發表於 14-3-24 13:31
買左呢個黎試下,有兩層都係韓製,香港未見過
好得意呀, 有無LINK呀??

公爵府

itky 發表於 14-3-24 14:18
回覆 bb081090 的帖子

http://item2.gmarket.co.kr/English/detailview/item.aspx?goodscode=378403925

好毒咁平真係控制唔到自己

公爵府

hagavbb 發表於 14-3-24 14:35
樓主,請問gmarket幾時會公佈4月份有咩牌子有discount架?
4月先會公報

公爵府

littlemw 發表於 14-3-24 14:35
請問俾錢係咪俾韓幣會抵過港幣?如果係,俾韓幣係咪對番銀行匯率?有冇手續費?謝謝

...
會抵D, 跟每日銀行匯率,無手續費

littlemw  thx  發表於 14-3-24 15:06

公爵府

itky 發表於 14-3-24 14:13
回覆 happyhw 的帖子

唔係~~係放係燒烤爐或gas爐上面用,可以直接放係火上面,好似出面d韓燒咁,d油可以滴番 ...
你快D試下, 我有D擔心咪要等好耐先冷卻拎去洗??? 係廚房燒又有D擔心無乜氣氛, 左手燒右手食成家人圍住個爐頭

公爵府

itky 發表於 14-3-24 16:30

因為我住村屋,所以諗住放四舊磚係燒烤爐上盛住呢個盤,但呢d大工程要C6得閒先做到:th ...
你就好啦, 我本身都心郁郁, 但係無理由成家人圍住個GAS爐燒架死左心

公爵府

muimok 發表於 14-3-25 22:30

求救,第一次落單,前面姐妹話韓圜抵d,貨幣韓圜個項係挑選邊個吖。請指點迷津 ...
係比錢PLACE AN ORDER後, 你入好哂地址個D, 會需要再要CLICK PAY後會彈出付款既版面, 要填寫信用卡號碼既版面, 個到就有得揀比WON定HKD.

公爵府

cathy29 發表於 14-3-25 22:13
我幫朋友買野,而家發現少左咁點算呀?

我g左咁多次,得呢次少左。真係唔識點做
請參考第一個POST既#1教學
查詢
如果想查貨,同SELLER聯絡應該點呢?
你買野個PAGE,左面有SELLER INFO,
入面有inquiry,你click入去就可以用呢個位同seller聯絡
如果你係想同Gmarket既cs聯絡又應該點算??
我唔遂個步驟教啦, 你想搵gmarke個cs就click呢條link啦↓↓↓
http://gmember.gmarket.co.kr/customerCenter/ContactUs

查閱回覆方法
My Gmarket >> My inquiries >> My inquiries
或者
http://gdiary.gmarket.co.kr/MYBBS/MyInqueryList

如果對方覆左都會有email通知架

如果再搵唔到CS, 就試下用QQ啦, QQ即係類似ICQ/MSN既野
http://gpromotion.gmarket.co.kr/Plan/PlanView?sid=122043

SELLER寄錯/寄少貨點算呀?我想退款/退貨呀!!!
其實我都幾好彩買左咁耐GMARKET 少左貨就未試過, 寄錯就真係試過兩次,

一次自己買既就算數了事,第2次幫朋友買既,朋友企硬
我都無辦法唯有追究番個SELLER,都係因為咁先有得同大家分享呢個經驗

首先要影相,
第一樣要影既係 大箱上既EMS單即係寫住EM225XXXXXXKR個張,痴番埋佢都要影!!!
第2樣影細盒仔上面既貼紙 (應該係韓國當地既速遞單), 應該全張都係貼紙,
第3樣影細盒仔上面既barcode, 呢張係普通紙, 應該會用膠紙痴住成張, 上面有你個名
第4樣細盒仔上面既barcode, 呢張係貼紙, 同上面個張barcode唔同在於無你名,應該有A1XXXX EMS字樣
最後一樣就係如果係寄錯貨你要影埋錯左個件貨!!!

準備好哂證據就EMAIL比GMARKET 既CS,EMAIL係↓↓↓
mailto:[email protected]

佢地會同seller聯絡,會話2個工作天覆你,你2個工作天就記得催下,
可能個seller未覆佢,佢又會唔覆你,記得自己跟緊D,日日都問下,
如果已經拖得太耐語氣開始要嚴厲,要比佢有壓力,唔好比佢置身事外,
要比佢知道,佢作為中間人都有責任,唔係個seller唔覆就唔關佢事...

公爵府

fion216107 發表於 14-3-26 10:22
我想問,貨黎到香港仲使唔使比錢,係咪送到上屋企?最後比錢係邊part?

黎到香港唔洗再比錢,會送到你所填寫既地址,
但只會送一次,
如果你無人係到就要自己去郵局拎,
唔明咩叫最後比錢係邊PART?
揀好哂野PLACE AN ORDER 後.
入地址電話,選擇付款方式,
0禁PAY後就入付款資料,
每個ORDER只會比一次錢,

首頁
12345...29

尾頁

跳至