自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Fatima_melanie 發表於 24-4-18 18:11
揸車見到呢d車都保持距離,而且做乘客都要用安全帶
點避?早個星期係東九走廊後面架tesla嚟得勁快,目測有140-150km, 仲要貼近我車尾cut線(我架車響曬警號😓)嗰刻只要我輕輕印下個brake都出硬事,衰d講句佢要死冇問題,但唔好 累人

珍珠宮

Onlok 發表於 24-4-18 21:17
明呀!當年初識c6,佢懶勁咁表演逢車過車,仲要勁快。我真係同佢講唔好累人,我唔覺得型,心裡仲覺得無腦。 ...
坐車嗰個都嚇死,可能年紀大咗,心血少

珍珠宮

熊熊老婆 發表於 24-4-18 19:21
我揸車嘅時候都好驚呢啲 所以我覺得應該全香港公路都要裝閉路電視或者偵測車速嘅儀器
...
真係要,我去接老公放工行嘅全係highway 我真係好驚遇到呢d車,如果新牌仔遇到隨時出事

珍珠宮

Fatima_melanie 發表於 24-4-18 23:32
你係真心問點避?行高速公路經常遇到飛車黨,正經人家無謂同唔要命嘅行埋一齊,亦未試過避唔到
...
當然唔係同佢一齊癲啦!咁高速駛埋嚟唔好亂切線,你根本唔知佢會點cut,我維持住行返同一條線同一個車速,個架死人車都可以貼住我車尾cut線,嗰刻只要我印一印個brake都會撞埋嚟,請問又點避呢!

珍珠宮

canies 發表於 24-4-19 09:52
黏人籮柚真係好冇品, 尤其係高速公路太危險! 當年學車嘅時候喺紅山半島單程,後面條友就係嫌我開得慢, ...
嗰度限速80,我都成80多,又唔係冇位cut, 如果唔係架車狂響,我都唔知佢貼住我尾cut, 佢想死,我唔想呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊