論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 KiuShaBB 於 08-10-31 11:15 發表
D工人好自私, 佢地想點就點, 話之你. 有時你講少句佢就唔做, 唔知又唔會問, 你講佢都未必記得. 我地都唔知點做至得?

工人係好自私, 我果隻還自私
1. 成日煮咖喱, 叫佢吾好成日煮 + 吾好甘辣, 因為我們兩公婆都吾係甘食得辣 & d 細既都吾食啦, 甘有一晚, 又係甘wor, 辣到c, 還有另一碟係蝦仁抄蛋, 另一碟就係菜

甘我果晚火都黎埋, 第一啖食落口, 都辣到c, d 細既點食wor, 我叫佢, 以後都吾準煮咖喱, 再煮我吾會比返$ 佢, 佢問我y, 我答, d 細路 我們無送食, 佢指住蝦仁抄蛋 + 菜話佢地可以食果d, 我話蝦仁抄蛋有'9'皇, 佢地吾食, 甘你即係叫佢地only食菜? 之後叫佢去煎雞蛋比佢兩個

2. 老公買左d 豬仔包, 諗住第二日早餐, 煎條腸仔/豬柳食, 點知吾記得前一晚叫佢整, 第二朝我湊完個女返學返屋企, 見佢一舊甘既豬仔包放係檯面, 諗住就甘比阿仔食, 佢呢, 就識得搽果jam + 牛油

3. 晚晚開燈, '燦'住阿女訓覺, 阿女後尾吾理佢, 自己熄燈訓覺, 佢就自己黑mon mon send sms

.........還有好多好多, 數之不盡............

侯爵府

原文章由 車.人. 於 08-10-31 11:50 發表
咁攪法, d日子點過. 唉.... 不過有時見到有d post重離譜, 我地係呼應該知足d呢. 如果無得上黎呻下, 重死.

我果個還有好多野........so 我吾忍架啦, 下個月會帶佢返去垃圾回收站.....................oh, no, 阿女話垃圾回收都side 氣, 要帶佢去堆田區埋左去

首頁

尾頁

跳至